|
|
| 3. יום בפריז תגובה ל - 1 |
10/05/2008 23:05   |
| |
לי 8 |
134 הודעות עד כה |
|
|
תצטרכו לקחת משדה התעופה - שאטל, מונית שירות במחיר של 15 יורו לכיוון לנוסע. ולהזמין מראש את השאטל לפחות כשעה לפני מועד ההתייצבות בשדה התעופה בערב.
http://www.lametayel.com/archive/article.asp?id=3628&pos tid=148&dest_id=361&dest_type=3
ליום אחד המקומות החשובים לדעתי מתוך המפורט בכתבה:
אייפל,
כנסיית נוטרדם או כנסיית שאפל, הוטל דל ויל, פומפידו.
הלובר, גני טוילרי, קונקוד, שד' שאנז אליזה, שער הניצחון.
תקנו קרנה, 10 כרטיסים למטרו/לאוטובס שניתן להשתמש גם בזוג, במחיר של 11.10 יורו.
בגלל קוצר הזמן, לא נכנסים לכל האתרים, רק לכנסייה אחת, מתרשמים מהמבנים המיוחדים מבחוץ, כדאי לעלות לתצפת מהאייפל.
אם נשארו לכם שעתיים, תקנחו בשייט על הסיין.
לגבי מסעדות כשרות ובעברית, תמצאו ברובע המארה, רח' רוזייר
(אזור המארה הוא קרוב להוטל דל ויל / פומפידו)
בילוי נעים!
|
|
|
|
|
|
| 6. יום בפריז תגובה ל - 5 |
11/05/2008 11:39   |
|
כדאי גם את מגדל אייפל לראות רק מלמטה, התורים לעלות למעלה במשך היום פשוט בלתי אפשריים, סתם תשרפו שם זמן...
עדיף באמת להתרכז באזור מסוים, כמו שאנז אליזה ושער הנצחון, מאד כדאי להיות במרכז פומפידו כמוזיאון מיוחד.
הלובר ענק ואם תחליטו להיות בו כדאי להכנס לאזור קטן בלבד, חשוב לבדוק עלויות של כרטיסים (יש באתרי האינטרנט)
אישית הייתי מעדיפה את מוזיאון אורסיי, שהוא מדהים ולא ענק כמו הלובר והחוויה בו מעשירה מאד ומגוונת, והוא קרוב לנהר וניתן לעשות פיקניק כשר על הגדה.
תהנו, פאריז מדהימה וכל שתספיקו מה טוב
טליה
Happiness is your own responsibility
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 23. אני אנסה לשחזר מה שכתבתי תגובה ל - 21 |
11/05/2008 15:33   |
| |
tamarky |
56 הודעות עד כה |
|
|
אני מצרפת לכם תמונה של מפת המטרו אז כבר תראו אבל בכל מקרה RER יש A'B'C' אלו שמות של קווים/רכבות ולא של תחנות התחנות הן מה שכתבתי בשמות הארוכים באנגלית. תבלו ותשאלו עוד שאלות אם תרצו
 |
| metro.gif(גודל:21.34KB) |
|
|
|
|
|
| 25. שאלה לטלוש תגובה ל - 24 |
11/05/2008 18:31   |
| |
טלוש |
1185 הודעות עד כה |
|
|
הפורום הזה הוא אוצר בלתי נדלה לכל מה שקשור לפריס, יש כארן שרשורים מדהימים ובכל פעם אני נפעמת כמה חברים כאן יודעים יותר ממני (הייתי קרוב ל10 פעמים בפריס).
אני באופן אישי אוספת כל מידע שיש על העיר הנפלאה הזו. לא מזמן פרסמה כאן אחת החברות המלצה על אוטובוסי "נוף" נוספים את הקו הזה אני מכירה אישית כי השתמשתץי. במפת האוטובוסים שמפורסמת באתר התחבורה הציבורית (מצרפת) אפשר לראות אוטובוסים מכל מקום לכל מקום (לי גם יש מפה קטנה שקניתי בחנות ספרים בפריס).
אני מצרפת לך קישור לאוסף הקישורים שלי בדלישס שם תוכלי למצוא אתרים כמו paris info שמספרים על תערוכות ואירועים מיוחדים. בילוי נעים
|
|
|
|
| 26. הצעה אחרת תגובה ל - 25 |
11/05/2008 19:26   |
 |
איריס ס. |
981 הודעות עד כה |
|
|
כאשר מגיעים ליום אחד ורוצים לראות כמה שיותר מהעיר ממליצה על סיור באוטובוס פתוח בן שתי הקומות. האוטובוס עוצר בכל מוקדי העניין העיקריים. הכרטיס תקף לכל היום. אפשר לרדת ולעלות כמה פעמים שרוצים.
נח מאד. ישנן מספר חברות שעורכות סיורים כאלה .
מצרפת לכם דוגמא
תהנו
|
|
|
|
| 27. אני אנסה לשחזר מה שכתבתי תגובה ל - 23 |
11/05/2008 20:06   |
| |
שנינו יחד |
86 הודעות עד כה |
|
|
עברנו על המפה ומצאנו את כל היעדים (הלובר, שאנז אליזה...)ואיך מגיעים אליהם.
אבל....
את האייפל אנחנו לא מוצאים במפה
אפשר כיוון?
|
|
|
|
| 28. צרפתי מפה נוספת עם ריבוע מסביב לתחנה תגובה ל - 27 |
11/05/2008 21:33   |
| |
tamarky |
56 הודעות עד כה |
|
|
אם יש עוד שאלות אז בכייף
 |
| metro_map.gif(גודל:22.64KB) |
|
|
|
|
| 29. יש עוד שאלה תגובה ל - 28 |
11/05/2008 22:32   |
| |
שנינו יחד |
86 הודעות עד כה |
|
|
מקווה שאחרונה ומקווה שהיא לא ממש מטומטמת רק קצת....
מידע כללי אנחנו יודעים שיש הרבה אנטישמיות בצרפת.
אנחנו דתיים ולבעלי יש מראה ממש יהודי (הכיסוי ראש שלי עוד יכול להיחשב כפריט אופנתי ) ברור שהוא לא ילך עם הציצית בחוץ וישים כובע כדי שלא יראו את הכיפה אבל עדיין זה ממש מפחיד אותי .
אני פוחדת סתם?
|
|
|
|
|
| 31. יש עוד שאלה תגובה ל - 29 |
11/05/2008 23:35   |
|
גם אני בעיקר עם שאלות-
טלוש, מה שאת מספרת על הרכבת הקטנה בשדה התעופה שנוסעת מהטרמינל לרציפים, נכון גם לטרמינל שבו נוחתות טיסות הצ'רטר?
קראתי באיזה מקור שקו האוטובוס מספר 29, שנוסע מכיכר בסטיל, דרך מרכז פומפידו לכיוון אופרה גרנייה ותחנת סן לזאר הוא עם קומה שנייה פתוחה. בשהותנו בפריז בקיץ נהיה שכנים של כיכר בסטיל ואולי הקו הזה יהיה שימושי. פגשת אותו במקרה?
ולשאלה של הזוג הצעיר-
אתם מטיילים בשעות היום באתרים מרכזיים. אני לא חושבת שעלולה לצוץ בעיה.
מגדל אייפל נמצא קרוב לסיין, בגדה השמאלית. אם מצאתם את שדרות שאנז אליזה, אז איתרתם בוודאי גם את שער הנימחון. מהשער יוצאת שדרה המובילה אל גני טרוקדרו הסמוכים למגדל. גני טורקדרו בגדה הימנית והמגדל בשמאלית.
ולמטיילת הותיקה שמחפשת תערוכות מעניינות-
בימים אלה מוצגת תערוכה בגרנד פאלה על מארי אנטואנט. אולי זה נשמע נושא טרחני ומעלה אבק אבל כדאי לך לקרוא את הכתבה על התערוכה. התיאור נשמע מעניין. היא כוללת הרבה יצירות אמנות מהתקופה, פריטים ואביזרים. חבל שכבר לא תוצג כשאהיה בעיר באוגוסט.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/965724.html
[עודכן ב:11 מאי 2008 23:41:]
|
|
|
|
|
| 33. חבל אבל לא נורא. תודה טלוש. תגובה ל - 32 |
12/05/2008 08:19   |
|
|
הודעה ללא תוכן