|
| 2. 11 יום בצרפת באוגוסט תגובה ל - 1 |
11/05/2008 08:41   |
|
שלום לך,
נעים לשמוע שאנחנו כבר שותפות. אני לא מרגישה שיש לי הרבה מה לתרום. בקרוב אציג את התכנית שלי לפריז (כבר הצגתי פעם אחת בשביל איריס, אבל יהיו עוד שינויים) ותוכלי אולי ללמוד מההכנות שלי, ובוודאי מהחוויות שאספר כשנחזור. אנחנו נוסעים חודשיים לפניכם (כן, בחודש אוגוסט הנורא, ואני מקווה שנתגבר על החמסינים והקשיים).
לא הייתי בעמק הלואר, אבל בתחושת הלב ומנסיוני בטיולים, הייתי מוסיפה לפחות עוד לילה ללואר. מבחינה גאוגרפית, אולי התכנית לבקר בשתי הטירות ביום אחד אפשרית (לא בדקתי מרחקים, אבל בהנחה שזה אפשרי) - ועם זאת זה נראה לי דחוס ובעייתי. הייתי מבקרת בטירה אחת ביום ומעבה את התכנית בביקור בעיירה, כפר, טיול טבע - מה שהאזור מציע. היציאה מפריז נראית לי הזדמנות לחוש קצת את צרפת הכפרית ולא רק לראות את אתרי החובה. זה נכון שבפריז יש אינסוף אפשרויות, אבל אם כבר אתם יוצאים למרחקים, ויש בטיול הזה מרחקים רציניים, אני חושבת שכדאי להתעכב יותר בדרך ולא רק לשנע את המשפחה בין הטירות ולפארק השעשועים.
אם אתם מבלים בפוי דו פוי (מקווה שלא טעיתי בשם) - למה לא תורידו פארק אחד מפריז? זה נראה לי די הרבה - שלושה פארקים ב-11 ימים.
עכשיו נראה מה יונית תגיד
בכל זאת כמה מילים על פריז:
טיפוס על מגדל אייפל, על שער הניצחון ועל כנסיית נוטרדאם - אלו בהחלט אטרקציות גם לילדים. כמובן שלא רצים מאחד לשני ומשלבים אותם בתוך מסלולי הטיול המקובלים בפריז (פחות או יותר מסלולים שעושים גם בטיולים של מבוגרים). נוסף על אלו, בטיול עם ילדים אפשר להתעכב קצת יותר בגנים של פאריז לפעילויות שונות שהם מציעים: לבן הארבע - השטת סירות, תאטרון בובות, טיול על סוסי פוני, גלגל ענק. לגדולים - פיקניק ומנוחה מהצעידה ברחובות. אני לא יודעת איך אצלך - אבל אצלי יש בנות בגיל 16 ו-20 (היא עדיין ילדה בשבילי), והן מצפות לראות את רחובות פריז. זו האטרקציה שלהן ובשביל זה אנחנו נוסעים.
|
|
|
|
|
|
| 5. פארק פיי דה פוי תגובה ל - 4 |
12/05/2008 20:44   |
| |
שרון |
118 הודעות עד כה |
|
|
שלום דוגרי,
היינו בפארק בקיץ שעבר: http://forum.lametayel.com/forum_msg/goto-2545538#msg_254553 8
נסו לבצע חיפוש בפורום לפי מספר איותים של השם (שם קצת מסובך) ותמצאו מספר דיווחים נוספים.
באותו טיול היינו גם בפוטורוסקופ ובפארק אסטריקס.
פוטורוסקופ עבורינו במקום הראשון. מתאים מאוד לכם ולילדים הגדולים, וגם הילד בן ה-4 יכול להנות אף אם לא יוכל להכנס לכל מופע.
אם סיבכתי אותכם עוד יותר, אני מתנצלת.
נסיעה טובה!
|
|
|
|
|
| 7. פארק פיי דה פוי תגובה ל - 6 |
13/05/2008 07:59   |
 |
יונית - הנהלת הפורום |
13151 הודעות עד כה |
|
|
בפוטורוסקופ יש לא מעט כסאות זזים כהגדרתך.
אל תוותרו על פיי דה פוי- זה פארק מסוג אחר. לא פארק רכבות הרים,אלא של מיצגים שהקהל לוקח בהם חלק פעיל.
שווה במיוחד ימי שישי-שבת בהם יש מופע לילה, אבל גם אם לא מסתדר,גם יתר הימים אפשריים.
ומאד בעיה למצוא לינה בסביבה הקרובה ממש, ללילה בודד-גם רוב הצימרים מציעים לינה של יומיים.
אגב- שווה לכם לשקול יומיים
כלומר יום 1 בילוי בלואר איפה שרציתם והגעה למלון בערב
יום 2 בילוי בפארק (כולל מופע הלילה?) ולינה שם שוב.
מאפשר לך ככה בילוי של יום מלא בפארק.
(אגב המלצה תקפה גם לפארקים אחרים כדי למצות אותם).
|
|
|
|
| 8. פארק פיי דה פוי תגובה ל - 7 |
13/05/2008 11:23   |
| |
doogree |
11 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 9. פארק פיי דה פוי תגובה ל - 8 |
13/05/2008 12:32   |
| |
שרון |
118 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום דוגרי,
הסתכלתי בפרוספקט של פוטורוסקופ מ2007 , ומתוך עשרים וכמה ביתנים, היו שלושה ביתנים עם כיסאות זזים כהגדרתך. הביתנים מסומנים בצורה ברורה עפ"י תכונותיהם, ואפשר לדלג על אותם ביתנים. לדעתי מי שמעונין לבקר בפוטורוסקופ, יוכל להנות הנאה שלמה, גם אם יש לו הגבלה בנושא של כסאות זזים.
מצטרפת לדעתה של יונית, פארק פיי דה פוי הוא מאוד מיוחד. המייצגים ענקיים, ראותניים, מלאי פירוטכניקה. הילדים שלי ישבו מרותקים גם כשלא הבינו מילה ממה שאומרים השחקנים. אני מאמינה שבהחלט יהיה מלהיב עבורכם.
בקשר ללינה ליד פארק פיי דה פוי לא אוכל לעזור לך. אנחנו לנו במרחק שעה נסיעה מהפארק, בעיר יפה שקוראים לה סומור SAUMUR
בקרבתה מוזיאון הפטריות וכפרים טרוגלודיטיים (תת קרקעיים), כך שיכול להיות שתראו אותה בדרך.
טיול נעים!
|
|
|
|
|
| 11. לינה בסומור תגובה ל - 10 |
15/05/2008 01:49   |
| |
שרון |
118 הודעות עד כה |
|
|
שלום דוגרי,
אנחנו לנו בדירה בלב סומור, מרווחת, מאובזרת לעילא, בעלת אופי, בבית בן מאתיים שנה.
הילדים קראו לבית - "בית הרוחות", אם בגלל שנבהלו מהדירה כשהגענו (בהתחלה חשבנו ש"נפלנו" אבל התבדנו), אם בגלל שמנהרה סודית חיברה בין הבית לטירת סומור, אם בגלל שהקוים באבן הטופו נידמו לילדים כמעשי אסירים מן העבר ..
בעלי הדירה הם בני הזוג מונרוש MONROCHE , שגרים באגף אחר בבית. שניהם מאוד חברותיים ומארחים יוצאים מן הכלל. דוברי אנגלית ברמה טובה ותמיד מוכנים ללמוד עוד כמה מילים מאורחיהם.
אהבנו את "בית הרוחות". גם את החיים בסומור.
ניתן לשכור את הדירה לסופשבוע. אנחנו היינו 5 אנשים, ובמקרה שלך אני מניחה שגם הקטנצ'יק השישי יוכל להתברג.
בדקי אם סוג כזה של לינה מתאים לכם, אם מתאימים תנאי התשלום, ואם מתאימים המרחקים שיווצרו לאתרים שרציתם (פארק פיי דה פוי, טירות שנונסו ושמבורד).
|
|
|
|
|
|