|
| 2. מונו לייק - היכן רואים את תופעות הטבע המיוחדות? תגובה ל - 1 |
11/05/2008 12:36   |
| |
_oc |
299 הודעות עד כה |
|
|
הי שרית
יש מספר מקומות לאורך החוף
אנחנו היינו בצד הדרומי במסלול שנקרא SOUTH TUFA TRAIL - גישה מכביש 120 ל NAVY BEACH אבל ישנם אתרים נוספים
מצרפת מספר קישורים עם מידע
אבדוק אם יש לי מידע נוסף בבית ואעדכן בהמשך
 |
| south tufa trail.JPG(גודל:3.15KB) |
|
|
|
|
| 3. מונו לייק - היכן רואים את תופעות הטבע המיוחדות? תגובה ל - 1 |
11/05/2008 13:18   |
|
|
שרית, אל תצפי למי יודע מה. מדובר בפריצות של טוף מתוך האגם. אפשר להיכנס למסלול שפורט בהודעה הקודמת, ואפשר פשוט לחנות בחניון יום עם הקרוואן (נמצא בין צומת כביש 120 ללי-ווינינג) לצורך הפסקת אוכל או משהו ולצפות בהם.
דוד
|
|
|
|
|
| 5. מונו לייק - היכן רואים את תופעות הטבע המיוחדות? תגובה ל - 3 |
11/05/2008 19:30   |
|
הערה מתחום הגאולוגיה: מדובר בטופה ולא טוף
אני מסכים עם דוד שלא צריך לצפות לגדולות, אבל אני בהחלט חושב ששווה להכנס לפארק המדינה south tufa ולא להסתפק בתצפית מאיזור לי-וינינג. הטיול הרגלי שם בין עמודי המלח, שחלקם מגיע ל4-5 מטר ויותר הוא מאד מעניין וזה בפירוש לא כמו לראות את זה מרחוק. הביקור שם לא ייקח יותר משעה.
 |
 |
| הטופה ביבשה(גודל:11.29KB) | הטופה במים(גודל:8.99KB) |
|
|
|
|
| 6. מונו לייק - היכן רואים את תופעות הטבע המיוחדות? תגובה ל - 5 |
12/05/2008 09:56   |
|
|
אורי, אני לא גיאולוג גדול. אבל במקרה זה ההבדלים מצומצמים ומקובל לקרוא לשניהם באותו שם. טוף או טופה - בחר לך כראות עיניך.
טוף (כמו ברמת הגולן) הוא סלע נקבובי (דמוי ספוג) ממקור וולקני. טופה (שיש בצפון עמק החולה) הוא סלע נקבובי כנ"ל אבל ממשקע של מעיינות ונחלים, ומורכב ברובו מקלציט דל מגנזיום (למי שזה אומר משהו...). מקור השם דומה ומתייחס בעיקר לאופי הסלע. הנה למשל מתוך ויקיפדיה:
"טוף וולקני הוא סוג של סלע פירוקלאסטי נקבובי, רך יחסית, שנוצר מדחיסה ומילוּט (מלשון מלט) של אפר או אבק וולקני, שנפלטו מלוע הר געש בעת התפרצות געשית... מקור השם מאיטלקית "טופה" (Tufa), אם כי המילה באיטלקית מתייחסת בדרך כלל דווקא לסלע משקע רך, נקבובי שנוצר מהשקעה כימית של קלציט, (מינרל של פחמת הסידן), או סיליקה במי מעיינות, אגמים או מי תהום כנֶטֶף..."
ובכל מקרה, נראה לי שבדבר אחד אנחנו מסכימים. אפשר לראות, אבל זו לא אטרקציה מי יודע מה.
דוד
|
|
|
|
| 7. מונו לייק - היכן רואים את תופעות הטבע המיוחדות? תגובה ל - 6 |
12/05/2008 17:52   |
|
|
כמה שבועות אחרי הטיול שלנו בצפון קליפורניה, בילינו סופ"ש במונטריי. בלובי של המלון פגשנו משפחה ישראלית. זוג ושני מתבגרים. טוב כמובן היה הטקס... "שלום", "שלום", "מאיפה אתם בארץ" וכו'. אח"כ התברר שהם בסיומו של טיול של 3 שבועות בקליפורניה. על הטיול שלהם דיברנו בדיוק שתי דקות, והם ציינו רק מקום אחד שהם חשו צורך להמליץ - עמודי הטופה במונו לייק. אנחנו כבר היינו שם בשלב זה, וציינתי שאכן מקום יפה.
אח"כ חשבתי לעצמי - מטיילים בקליפורניה 3 שבועות וזה מה שהם בחרו לציין? אפשר לחשוב על הרבה סיבות למה דווקא מקום זה עלה, אבל בודאי שזה עשה עליהם הרבה רושם. וגם עליי. נופים עוצרי נשימה אין שם וזה לא ברייס או ציון. אבל זו תופעה יוצאת דופן שכמוה יש רק במקומות בודדים בעולם. אני לא חושב שצריך לנסוע לשם במיוחד, אבל מי שכבר נמצא באיזור - ממליץ לו בחום להשקיע שעה מזמנו ולעצור במקום קטן זה.
כל אחד אוהב דברים אחרים בטיול - בעיני הדברים הקטנים בדרך, חשובים ומהנים לא פחות מהאטרקציות הגדולות שעבורן קנינו את כרטיס הטיסה.
|
|
|
|
| 8. אורי - מקבל כל מילה תגובה ל - 7 |
13/05/2008 09:23  |
|
|
וחוזר בי מן ההגדרה שזה "לא משהו".
דוד
|
|