|
|
|
|
| 5. מסלול מעגלי מניו יורק לניאגרה וחזרה תגובה ל - 4 |
13/05/2008 10:15   |
| |
מוני |
6353 הודעות עד כה |
|
|
|
נסו את המסלול הזה כפי שבקשת:-
ביום הראשון דרך עמק הנהר הדסון,לשם כך בהשכרה ישמחו לכוון אותכם אל ה- 95 איתו תעברו את גשר וואשינגטון אל ניו ג`רסי ואל כבישPalisades interstate Parkway בכיוון צפון שאיתו תסעו ואיתו תעברו גם בפארק הארימן,כאשר מגיעים אל ההצטלבות עם כביש גדת הנהר מס 9W פונים אליו צפונה בכיוון ווסט פוינט ואחריה אפשר לסטות אל הכביש מס 218 הנושק ממש למי הנהר (לשים לב ומשנה זהירות לנסיעה בו) בסופו חוזרים שוב ל-9W צפונה עד Newburgh .
מ-Newburgh אפשר אם נמצאים בלחץ זמן! לעלות על ה-87 המהיר עד להפסקה בקינגסטון ,מה שיקח לכם 40 דקות, ברם אולם אם מצב השעון עדיין טוב פנו מ-Newburgh מזרחה אל הגשר לכביש 84 ובגדה המזרחית פנו מיד צפונה על ה-D9 ואחר כך עם ה-9 תעברו את Poughkeepsi
כל הזמן על ה-9 תגיעו אל Hyde Park ובהמשך איזור האחוזות של הידועים לצידי הפארקים והשמורות, את כביש 9 תעזבו בהגיעכם אל הצומת עם 9W אליו תפנו בכיוון צפון וכעבור מייל אחד תפנו מערבה על ה-199 איתו תחצו את הנהר אל קינגסטון, כל הקטע הזה אמור לקחת נסיעה נוספת של שעה לעומת הנסיעה על ה-87 המהיר .
מקינגסטון אחרי הפסקה לדעתי על מנת להשתדל לעמוד ביעד הסופי של היום הזה עלו על ה-87 המהיר צפונה , לעוד 170 קמ =1:40 שעות ללינה ראשונה ליד האגם בלייק ג`ורג` יציאה 22 .
מה שכן רצוי למחרת שתתחילו מוקדם ועם ה-87 תמשיכו לעלות צפונה אל Keeseville אליה תצאו ביציאה 34 וממנה אל שמורת הקניון של ה-Ausable Chasm(צריך להחליט אם האוזאבל יתאים לאם המשפחה).זמן נסיעה משוער 1:30 שעות.
לאחר מכן מערבה על ה-N9 ובצומת שלו עם ה-86 לעבור ל-86 ,ואם מזג אויר שהראות סבירה לפנות אחרי Wilmington אל העליה עם הרכב שלכם כל הדרך אל ה-Whiteface Mountain הגבוה, שם ליד הפיסגה אתם מחנים את הרכב ועולים אליה במעלית החצובה בתוך ההר.
חיזרו אל ה-86 והגיעו אל לייק פלאסיד, שם בנוסף לאגם פלאסיד קיים גם אגם מירור(Miror Lake )שלבטח משקף את הסביבה המיוערת על מימיו חובה!
אהבנו את העיירה מאוד, מקוה שגם אתם, בכל מקרה אם אחרי הפסקה רצינית זמנכם איתכם והשעה סבירה ,תחשבו על אפשרות של לקדם אותכם על כביש 3 מערבה ללינה עד Watertown מדובר על עוד קרוב ל-200 קמ` ולא פחות מ-3 שעות,ושוב אני אומר רק אתם שם תדעו מה מצב השעון והכוחות,ולכן ישנה האופציה שהיות והלינות בלייק פלאסיד יקרות ולא בא בחשבון הרבה מערבה אפשר להמשיך לסרנה לייק ,ואו אולי ל-Tupper Lake הלא רחוקות וללון שם.
ההמלצה שלי שוב מוקדם ביום השלישי מוואטרטאון לעלות עם ה-81 המהיר אל הגשר ואיתו עברתם לצד הקנדי,ועם ה-401 תסעו מערבה קצת אל Gananoque שם תנסו ללכת על השייט הקצר בינות לאיים.
זה בהחלט מספק,וסעו את הדרך הארוכה אל מפלי הניאגרה לינה כמובן בצד הקנדי.
יום רביעי אטרקציות מפלים, ואני ממליץ אחה"צ לקדם אותכם ללינה
בכיוון אגמי האצבעות,ואני מדגיש בכיוון לא חייבים ממש עד אליהם
לפי מצב השעון.
ביום החמישי הגעה קודם לביקור בקניון הווטקינס גלן ושוב מאחר והוא
מדורג ותלול יחסית יכול להיות שאו תוותרו בגלל הבעיה של האם,ואו שאולי יקל לה לעשות את השמורה בכיוון ירידה מהכניסה העליונה,ואו שאתה והבת תעשו את חצי הדרך בקניון בעליה משהו כמו חצי שעה+ ותרדו
חזרה שכן עיקר היופי של השמורה (דיעה פרטית משלי) בקטע הזה,וכך לא תפרדו מהאם לתקופה ארוכה (שוב סתם הבעתי דיעה אולי טיפשית).
יותר קל יהיה לכם בביקור באיתקה עליה יש מספיק דיווחים בפורום,
ושוב על מנת להגיע למחרת לניו יורק בזמן שיתאים לכם,הייתי מתחיל לרדת עם ה-81 דרומה בכיוון סקרנטון ועם ה-380 יורד ללינה אל עיירות הפוקונו מאונטיין- אלה שעל כביש מקביל פנימי 611 .
למחרת יום שישי הדרך עם ה-80 לניו יורק תתאים לכם מקסימום שעתיים.
מוני
|
|
|
|
|
|