כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. כמה שאלות והתייעצויות וכמובן מסלול לשיפוטכם 11/05/2008 20:47 לתגובה הבאה
  ronitoor לא מחובר ronitoor  משתמש מתחיל 41 הודעות עד כה
שלום לכולם שוב,
אני קוראת כל הזמן ונהנית ומעדכנת את עצמי וזה פשוט מדהים שיש את המקום הזה. אז עכשיו לעניין המסלול והתקלות שבדרך.
יום רביעי- הגעה ולינה בצימר הראשון בבלגיה (שהפעם היא רק תחנת מעבר וזאת בגלל דיל טוב מאד שהיה זמין לשם)
יום חמישי- אפטלינג פארק והתמקמות בצימר המרכזי ליד רוטרדם
יום שישי- קוקנהוף ועוד משהו שעדיין לא הוחלט ותראו למה בהמשך.
יום שבת- אוטרכט: מוזיאון הרכבות, דום ומוזיאון המוסיקה ואם נספיק גם שייט. קבעתי לדום בשעה 15:00 דרך הדואל שלהם.
יום ראשון- האג: פנורמת מסדך, אומניברסום (ואל תגידו לי שיש גם בארץ- הבנות שלי מתות על 3D), מדורדם ואולי פסלי חול בספכניגן.
יום שני- מוזיאון פתוח ארנהם + גן חיות בורחר אם נספיק ולינה בצימר הצפוני ליד הרדוויק.
יום שלישי- רק חיטהורן (הגעה מהצימר הצפוני כ- 45 דקות נסיעה)
יום רביעי- דולפינריום והוחה פלואה וחזרה לצימר ליד רוטרדם.
יום חמישי- פתוח לאפשרויות והחמצות שהיו בדרך.

ועכשיו הבעיות.
ביום חמישי ושישי צפויים גשמים לעיתים (כן, בדקתי בכמה אתרי מזג אוויר). מכיוון שמדובר בסוף השבוע וזה עוד רחוק, יכול להיות שזה ישתנה אבל זה מאד בעייתי בגלל שאפטלינג אני לא רוצה לעשות בסוף השבוע בגלל התורים וקוקנהוף נסגר בסוף השבוע אז יהיה קטסטרופה של עומס.
מישהו טייל בגשמים בחוץ? לשנות את הימים או לא?

תודה על הכל הכל, אני נוסעת עם העצות הנפלאות שלכם.

[עודכן ב:11 מאי 2008 20:55:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. כמה שאלות והתייעצויות וכמובן מסלול לשיפוטכם תגובה ל - 1 11/05/2008 21:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3337 הודעות עד כה
היי רונית
אם הן מתות על 3D היית צריכה להזמין מקומות בקורפוס שבליידן -בדקתי בשבילך - יש מקומות - ניתן להזמנה באתר שלהם ליום שישי ב 4 אחה"צ.
http://www.corpus-experience.nl/tekstpagina.php?bestandnaam= home1
לא זול אבל אני חושב שהחוויה ייחודית.
תוכלו להתרשם גם כאן:
http://www.nrg.co.il/online/43/ART1/711/738.html

לגבי שאר הימים-אם יורד גשם ביום חמישי תוכלו לנסוע מבלגיה להאג ולעשות את היום של האג - עדיף כשיורד גשם ואז לנסוע לאפטלינג ביום שני או לקחת סיכון ולנסוע לאפטלינג ביום חמישי לפני שחוזרים.מתי חוזרים לא כתבת ומהיכן?
ביום ראשון תוכלו לנסוע לארנהם.סה"כ המרחקים לא גדולים ומהרדוויק לאפטלינג - שעה וקצת ,מרוטרדאם לארנהם גם שעה וקצת אז מה עדיף?לנסוע שעה לפה ולפה או ללכת בפארק שעשועים בגשם - 4 שעות?זו דעתי שעדיף לנסוע.
כנ"ל גם חיטהורן - רק ביום בלי גשם ואני הייתי מוסיף ביקור בכפר הדייגים URK כי אין בתכנון ביקור בכפר דייגים אחר וזאת בעצם ההוויה ההולנדית - לא דולפינריום ולא קורפוס....אז רצוי לבקר בכפר אחד לפחות.
זהו - בגדול הסתדרתם עם הסוס ולא בדקתם את השיניים שלו והכנתם שיעורי בית - ליידן נמצאת מאוד קרוב לקיקנהוף ומומלצת לביקור בלי קשר לקורפוס.

שיהיה בכיף
מחכים לחוויות ולתמונות

הג'מוס
נ.ב.
מנסיון - אני סומך על התחזית - מקסימום ל 3 ימים הקרובים ובטח שלא מעל 5 ימים!!

[עודכן ב:11 מאי 2008 21:24:]

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. כמה שאלות והתייעצויות וכמובן מסלול לשיפוטכם תגובה ל - 2 11/05/2008 21:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ronitoor לא מחובר ronitoor  משתמש מתחיל 41 הודעות עד כה
היי,
אני מתה ללכת לקורפוס אבל שתיים מהבנות שלי לא בגיל המתאים.... Confused
אנחנו חוזרים מסחיפהול כך שיום חמישי אנחנו באזור רוטרדם.
נשמע לי רעיון טוב להחליף את אפטלינג באחד מימי המוזיאונים ולעשות בהמשך, לגבי קוקנהוף כנראה שאאלץ לראות בין הטיפות.
אוי, שכחתי לציין שביום שישי יש בדורדרכט בשעה 20:00 פסטיבל הקיטור dordt in stoom וכנראה נלך לראות אותו.
תודה על הכל
רונית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. כמה שאלות והתייעצויות וכמובן מסלול לשיפוטכם תגובה ל - 1 11/05/2008 23:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1408 הודעות עד כה
אני לא בטוחה שיש עכשיו פסלי חול בסכווניגן. עד כמה שהבנתי זה פסטיבל שמתרחש רק בקיץ.

ליום של קוקנהוף תוסיפי את ליידן. מוזיאון הטבע ותחנת הרוח.

תבדקו את התחזית של מזג האויר לא כללי להולנד אלא ספציפי אל המקום שאתם נוסעים אליו. כשאנחנו היינו בהולנד באחד הימים אנחנו נסענו לאנקהויזן והיה לנו מזג אויר שמשי ונפלא. המשפחה של נילי הייתה באותו היום באפטלינג והיה להם גשם סוחף כל היום.
תבדקי באתר http://www.weer.nl . הוא המוצלח ביותר לענייני מזג אויר בהולנד לדעתי.

Since light travels faster than sound, people appear bright until you hear them speak.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. כמה שאלות והתייעצויות וכמובן מסלול לשיפוטכם תגובה ל - 4 12/05/2008 21:46 לתגובה קודמת
  mitzmitz1 לא מחובר mitzmitz1  משתמש פעיל 459 הודעות עד כה
שלום רונית:
בלי לחץ! מנסיון של ימי שהותנו בהולנד - מדווחים על מזג סוער וזה לעיתים בכלל לא מעוגן במציאות!! נכון שכדאי להתעדכן יום קודם אבל לא לשכוח שגם מזג סוער בעונה זו אינו כל היום בהולנד! אז יהיה קצת גשם? סביר שהוא יחלוף מהר כמו שבא!
חוץ מזה, אל תשכחי שזה דווקא מאוד נחמד, חלק מאווירת חו"ל, בארץ אנחנו ישר בורחי הביתה ושם נהנים "לרקוד בגשם מתחת למטריה..."
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:חזרנו מגרמניה - היער השחור
להודעה הבאה:טיול להולנד