כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. זקוקה לעזרה או סתם חוות דעת על מסלול במערב 11/05/2008 23:29 לתגובה הבאה
  droritz לא מחובר droritz  משתמש מתחיל 37 הודעות עד כה
אז ככה , מדובר בשתי משפחות ( 4 מבוגרים , 5 ילדים גילאים 6 עד 16) היוצאות לטיול בן 20 יום במערב ארה"ב . נחיתה וחזרה מל.א בסוף ספטמבר .
לאחר קריאה מעמיקה של הספרים( שלך סיגלית, ספר על קליפורניה , פורום זה ואתרים נוספים ) נותרנו עם לבטים ולא מעט בלבול בין הרצון להספיק לראות את האתרים החשובים לבין הנסיעות והמרחקים הגדולים הכרוכים בכך ונראה שצריך על משהו לותר .
ההתלבטות היא בין מסלול יותר " בנחת" הכולל את ל.א 3 ימים, סן דיאגו יומיים , כביש מס 1 3 ימים, סן פרנסיסקו 3 ימים , פארק יוסמיטי יומיים, פארק סקויה יום אחד , לאס וגס 3-4 ימים , לבין הרצון שלנו לכלול גם סיבוב בן 4 ימים בין הפארקים ציון ברייס וגרנד קניון. - פשוט אין מספיק ימים .
אז כיוון שהוחלט שלא מוסיפים ימים אשמח לדעתכם
היכן ניתן ל"קצץ" כדי להספיק גם את האתרים הללו או שמא פשוט להשלים עם ויתור עליהם ולעשות מסלול יותר נינוח ואולי יותר ממצה בשאר המקומות.

סליחה על הסיפור המיגע , מקווה שברור מספיק
אשמח לכל התיחסות
דרורית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. זקוקה לעזרה או סתם חוות דעת על מסלול במערב תגובה ל - 1 12/05/2008 00:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2182 הודעות עד כה
לפני שאתם מתלבטים בין שתי האופציות, שווה לציין מראש שסיבוב דרך הגרנד קניון, ברייס וציון מצריך הרבה מאד נהיגה ושלהערכתי (ואני אציין שעשיתי רק חלק מהסיבוב הזה, אבל הנתונים מוכרים לי היטב) 4 ימים ממש לא יספיקו, בעיקר כאשר מדובר בהרכב גדול שמן הסתם יכתיב קצב התקדמות איטי יותר וכן באוקטובר כאשר הימים כבר קצרים יחסית. מה שכן, ב-2.5-3 ימים תוכלו לעשות סיבוב יפה שיכלול רק את ציון וברייס.

אני חושב שבכל מקרה חשוב לטייל בנחת ובקצב שאתם נהנים ממנו. נראה לי שההתלבטות היא יותר בקטע של מינון: עיר לעומת טבע. במסלול שלכם יש 4 ערים שלהן הקצאתם יותר ממחצית הזמן שלכם. אני לא יודע אם אני יכול לעזור בהתלבטות. אבל אם תחליטו שאתם רוצים להוסיף סיבוב לציון וברייס אני אשמח לעזור בקטע זה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בהמשך לדבריו של אורי תגובה ל - 1 12/05/2008 06:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mabat לא מחובר mabat  משתמש פעיל 1471 הודעות עד כה
אם אתם מקצים 4 ימים ללאס ווגאס, תוכלו מתוכם לצאת ליומיים לפארקים ברייס וזאיון. את הגרנד קניון אני לא כל כך רואה איך אתם מכניסים לכאן, בלי להיות במרדף מטורף אחרי הזמן לאורך כל הטיול שלכם - דבר שהוא מאד לא מומלץ כשאת מציינת שאתם מטיילים עם ילדים, שלפחות חלקם קטנים. מעבר לזה: לפחות מהנסיון שלנו, בטיול כזה ילדים בד"כ יעדיפו את האטרקציות שבערים על פני ההרים. כך שכדאי ליצור מינון נכון בין השניים. אם תלכו לפי ההמלצה שלי, יהיה לכם בדיוק חצי-חצי בין הערים לבין הטבע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בהמשך לדבריו של אורי תגובה ל - 3 12/05/2008 08:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סימה סימה לא מחובר סימה  משתמש פעיל 836 הודעות עד כה
מנסיון שלי הייתי הולכת על טיול יותר בנחת. המרחקים הם עצומים ואחרי שמבלים הרבה זמן בדרכים, כבר אין כח לנסיעות ארוכות. אם אין מספיק זמן לעשות את סיבוב הפארקים אז בצער רב וביגון עדיף לוותר עליהם. אני התכוונתי לעשות רק את ברייס וציון וביטלנו ברגע האחרון כי לא היינו מסוגלים לחשוב על לנסוע יום אחרי יום למעלה מ- 5 שעות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תודה על ההתיחסויות - ועוד שאלות תגובה ל - 4 12/05/2008 10:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  droritz לא מחובר droritz  משתמש מתחיל 37 הודעות עד כה
תודה על ההתיחסויות , בהחלט הדברים נשקלים .
נסיעה לפארקים ציון וברייס כרוכה בכ 800-900 ק"מ הלוך ושוב ללאס וגאס וביומיים זה די הרבה .נסיעה לגרנד קניון וחזור ללאס וגאס אף היא כ 900 ק"מ . ולכן סברתי שהסיבוב בין על הפארקים במשך 4 ימים וס"כ מרחק של כ 1300 ק"מ עדיף - אך כאמור " לא נכנס" במסגרת הזמן .
ולכן שאלתי היא האם האפשרות לעשות את חלק מן האתרים הללו נוחה ? האם זה "משתלם" - ועדיין מצליח להיות מהנה ? ואם לבחור בין ברייס וציון לבין גראנד קניון - מה עדיף , מרשים , ומהנה יותר - למבוגרים ולילדים ?
תודה מראש
דרורית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תודה על ההתיחסויות - ועוד שאלות תגובה ל - 5 12/05/2008 17:56 לתגובה קודמת
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2182 הודעות עד כה
בדיוק מהסיבה הזו אני ממליץ להקצות לסיבוב של ברייס וציון 2.5-3 ימים ולא יומיים. בעבר רשמתי כאן דברים שאפשר לעשות וראות בדרך, כך שלא תהיה נסיעה רצופה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:כביש מס' 1 צריך עזרה דחוף
להודעה הבאה:איפה אפשר לראות דולפינים בארה"ב?

חיפוש מהיר

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף

שאלות נפוצות