| 1. חיסונים לטיול סובב עולם |
11/05/2008 23:30  |
| |
פני |
15 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום
ניסיתי וניסיתי להבין מה אני צריכה לעשות ודי הלכתי לאיבוד. אני מניחה שהשאלה שלי נשאלה אלפי פעמים, אבל אני אשמח לתשובה בשביל השקט הנפשי:) זהו, לעניין.
אני טסה ביולי לארה"ב, קנדה, משם לפיג'י, ניו זילנד, אוסטרליה ותאילנד. איזה חיסונים אני צריכה לעשות?
מה שהבנתי עד כה ואשמח לחידודים נוספים-
צהבת A+B- בעיה קטנה, אני לא חושבת שאני מחוסנת להן.. ומאחר ואני טסה בעוד פחות מחצי שנה, אין לי זמן להשלים את החיסון השלישי. מה עושים במקרה כזה? האם השלמת החיסונים בחו"ל יקרה משמעותית מאשר בארץ? האם זה באמת כל כך נחוץ וקריטי? (בהתחשב בעובדה שאני מטיילת במדינות מערביות, עם רמת תברואה גבוהה מאוד לרוב)
טיפוס הבטן- צריך? בטוח? יש מספיק זמן להתחסן?
קדחת מח יפנית- המחלה שנשמעת הכי אטרקטיבית בעיני. יש לי זמן להתחסן אליה? האם אני צריכה בכלל?
טטנוס- במידה ואין, אני יכולה עדיין להספיק להתחסן?
יש הנחיות מיוחדות לגבי פיג'י? (קראתי משהו על קדחת דנגי, הנגרמת כתוצאה מעקיצות יתושים, אבל אין לקדחת הזו חיסון..)
תודה רבה!
|
|
|
|
| 2. חיסונים לטיול סובב עולם תגובה ל - 1 |
12/05/2008 20:30  |
| |
דוקטור אנט - הנהלת הפורום |
1490 הודעות עד כה |
|
|
חיסון נגד צהבת B זה חיסון שיגרתי בארץ מילידי 92 וגם בארצות מערביות אלהן את מתכננת להגיע אז גם לךהמחלה עלולה לגרום לסרטן הכבד ושחמת הכבד ניתן להשלימו בחול או לקבלו לפני הטיסה(במידה וזה קצת פחות מ6 חודשים)
צהבת A עלולה להרוס את הטיול ולאלץ אותך לותר עליו בנוסף זה חיסון שיגרתי בארץ ומומלץ לפיג'י ותאילנד
חיסון נגד טיפוס הבטן מומלץ לתאילנד ופיג'י
חיסון נגד דלקת מוח יפנית תלוי באזור ,משך,אופי ועונת הטיול באתר מצורף תמצאי רשימת עונות ואיזורי סיכון
|
|
|
|