| 1. כמה שאלות על אתיופיה |
12/05/2008 03:29  |
| עדיה |
 |
|
|
אני מתכננת טיול באתיופיה בחודשים יולי אוגוסט וכמובן שיש לי שאלה או שתיים...
מערב אתיופיה - לא ראיתי בשום מקום רמז לקיומו של האזור, מישהו ביקר, יש מה לראות שם?(במפה בדקתי, זה קיים 
חסימת כבישים/שטפונות בדרום בעונה הגשומה - עד כמה זה מפריע לטיול? עיכובים של מספר שעות או מספר ימים? שבועות?
מזג האוויר בצפון בחודשים אלו מאפשר יציאה לטרקים?
מישהו יכול לתת לי הערכה תקציבית גסה של חודשיים באתיופיה? (לא כולל טיסה).
ולסיום - אם יש למישהו המלצות על טרקים פחות מוכרים אני אשמח לשמוע.
תודה מראש 
עדיה
|
|
|
|
| 2. כמה שאלות על אתיופיה תגובה ל - 1 |
12/05/2008 20:56   |
|
|
מערב אתיופיה זה אזור פחות מתויר, הדרכים לשם פחות נגישות וחלקן אף קשות יותר מהדרום והמחירים בהתאם
שבט המרכזי - סורמה
צריך להיות מדהים!!!!
חסימת כבישים/שטפונות בדרום בעונה הגשומה - עד כמה זה מפריע לטיול? עיכובים של מספר שעות או מספר ימים? שבועות?
לא צריך להפריע יותר מדי, למרות שאף אחד מאיתנו לא יכול לצפות מראש איזו דרך תחסם, יכול להיות שתתקלי בבעיה של גישה לשבט הקארו(שווה- לא לפספס) או המורסי, אבל בסה"כ לא צריכה להיות יותר מדי בעיה בעונה זו
חברה שלי טיילה בתקופה זו ואמרה שהיה להם מזג אויר טוב
אני חזרתי עכשיו מאתיופיה- לפני שנתיים אדיס והצפון היה גשום, כמעט כל יום היה לנו גשם, הפעם הזאת חוץ מאיזה שעה באזור מסויים, היה די חם
מזג האוויר בצפון בחודשים אלו מאפשר יציאה לטרקים?
מזג אויר הפכפך, אם יש לך חודשיים - תנסי שאת מגיעה לשם לבדוק ולהתאים את עצמך
בהרי סימיאן - קור אימים בלילה - תצטיידי טוב- שק"ש ואוהל
מישהו יכול לתת לי הערכה תקציבית גסה של חודשיים באתיופיה? (לא כולל טיסה).
מאוד מאוד משתנה מטייל לטייל
אם תשני במקומות מרכזיים - צפי לעלות של חדר זוגי/יחיד (מקלחת ושירותים) 80 ל 100 ביר שזה -8-11$ אם תשני במקומות פחות מרכזיים
ללא שירותים ואמבטיה 40-80 ביר ללילה לזוג / יחיד
ויזה 20$ - תוציאי בארץ אם את מתעדת להיות חודשיים, בשדה מקבלים לחודש!!!
מים - 5 ביר
אוכל מאוד זול- ביחוד אם אוכלים אוכל מקומי
נסיעות בתחבורה ציבורית - זול
רכב 4*4 לדרום- 115-130$ ליום
הדרכים לצפון נוראיות!!!! בתהליכי סלילה - מאוד מייגע, ואני מאלה שלא סובלים בנסיעות
נסיעה טובה- מדינה מדהימה- בחירה טובה
|
|
|
|
|
| 4. כמה שאלות על אתיופיה תגובה ל - 3 |
12/05/2008 21:29   |
|
המחירים הם ליום לכל הג'יפ.
בגדול מה שאת מכנה מערב נכלל בקטגוריה של 'דרום', דרום מערב למעשה ומבחינות רבת דומה לדרום.
"פעם חלמתי והנה אני באפריקה, עורך ציד על פילים פראים, אריות, קרנפים, תוכיים. הקיצותי ולבי דפק בחוזקה: הלא יכול אני לנסוע לשם ממש! מדוע לא אסע לשם באמת? מאז לא הרפתה ממני המחשבה ותשוקתי להיות באפריקה גברה מיום ליום". - נחום גוטמן, לובנגולו מלך זולו
|
|
|
|
| 5. כמה שאלות על אתיופיה תגובה ל - 3 |
13/05/2008 01:04   |
|
|
כפי שעוזי ציין זה לכל היום
המחיר כולל: ביטוח, נהג, רכב, דלק
נהג משלם את הכלכלה של עצמו- אנחנו הזמנו את הנהג שלנו כמעט כל ערב לאכול איתנו..תלוי בכם, תלוי בנהג
המחירים די עלו בתקופה האחרונה - תתמקחו כמה שניתן, תשלום אפשרי ב $ בד"כ משלמים 80% מראש
ברגע שאתם משלמים וחותמים על מעין הסכם, אם תקצרו ימים - לא תקבלו החזר
|
|
|
|
| 6. כמה שאלות על אתיופיה תגובה ל - 2 |
13/05/2008 18:41   |
| |
cifnao |
88 הודעות עד כה |
|
|
|
על מה היא מדברת בדיוק?
סורמה זה דרום בכלל, אל תקשיבי לה בעניין זה.
אז ככה: מערב אתיופיה.
קודם כל זה גמבלה. שמעתם על גמבלה, "טיילים" שכמותכם? וכמו כן איזור העיר ג'ימה, מחוז קאפה, מולדת הקפה, "טיילים" חמודים שכמותכם.
אל תסעי לגמבלה, זה לא יעניין אותך, זה ליד סודן, זה מדבר צחיח ויש שם שמורת טבע פיראית.
לא הסורמה שוכנים שם כי אם שבט הנואר המרתק ביותר מבחינתי.
אל תלכי לשם, זוהי דרך חטחטים ואין שם אף לא פרנג'י אחד, פרט לכמה נזירות צדיקות.ויש שם עימותים מידי פעם.
לג'ימה אפשר לסוע. בדרך תעצרי ותבכרי את הגורגה ליד ווליסו, 3 שעות מאדיס היפיפיה.
למסור ד"ש חם לכולם
|
|
|
|
| 7. כמה שאלות על אתיופיה תגובה ל - 6 |
13/05/2008 20:20   |
|
cifnao קודם כל דבר יותר בנימוס לאילי שרק מנסה לעזור וטיילה באתיופיה ובאפריקה לא מעט.
עכשיו אסביר לך על מה היא מדברת - וצירפתי לנוחיותך מפה. רוב המערב שייך, כמו הדרום ודרום מזרח לאיזור אורומיה (8 במפה, 1 זה אדיס). איזור בו מתרכזים רוב השבטים, איזור האומו וכו' הוא 10 שכמו שאתה יכול לראות הוא דרום מערב שזה אומר לא פחות מערב מדרום. בוודאי הסורמה (שימוש ממשלתי פוליטי בשם לכמה שבטים יחד כולל המורסי והסורי, לא ניכנס לזה) והם במערב איזור 10 או בקיצור די מערב. ג'ימה יושבת בתוך אותו איזור, בדיוק דרום מערב לאדיס, קרוב לאומו, אז תעשה לי טובה. ומה שאמרת על ג'מבאלה (6) מדוייק, אבל זה איזור קטן ושומם ולזה בדיוק היתה הכוונה.
 |
| (גודל:47.45KB) |
|
|
|
|
|
|
|