כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מסלול הודו בספטמבר 12/05/2008 19:47 לתגובה הבאה
  dana82 לא מחובר dana82  משתמש מתחיל 47 הודעות עד כה
היי,
אני מתכננת נסיעה של חודש וחצי להודו בספטמבר.
אני די חוששת משאני אבהל מכל הזוהמה והליכלוך ולכן רוצה מסלול רגוע של המקומות הכי פחות "נגועים".
אשמח להמלצה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מסלול הודו בספטמבר תגובה ל - 1 12/05/2008 22:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  lironosh לא מחובר lironosh  משתמש פעיל 377 הודעות עד כה
דרמסלה , רישיקש , ואולי גם נפאל אם בא לך....

בכל אופן תצטרכי לעבור דרך דלהי שזה קצת זוהמה שם...

אלא אם כן תוכלי להספיק טיסות ישירות לאזורים אלו....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מסלול הודו בספטמבר תגובה ל - 1 12/05/2008 22:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוד קצת הוספות .....
דרמסלה , רישיקש ואולי גם נפאל או
לאוהלי ספיטי וקינור ( רק רצוי לזכור שקינור העונה מסתיימת לקראת אמצע ספטמבר) מנאלי - מאוד נחמדה...
ואלי קשמיר ...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מסלול הודו בספטמבר - איי אנדנמן? תגובה ל - 2 12/05/2008 23:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נסעתי עם חברה שלי שגם פחדה מאוד מהזוהמה... אז הציעו לנו לנחות בבומבי לא לשהות שם אלא ישר לטוס- מבומבי לגואה וזה הסתדר מאוד... כי חברה שלי התרגלה להודו ולהודים וחסכנו לנו את ההלם הראשוני. כי ישר שהגענו לבומבי לא יצאנו משדה התעופה ולקחנו ישירות טיסה לגואה.שגואה היא מערבית בהודו ויחסית די אבל די נקיה....

מה שאני ממליץ למי שקצת חושש אלו שתי הצעות:

או לסבול קצת ולהמשיך הלאה ולהנות מהחוויה
או לעקוף את ההלם להתרגל אט אט להודו .

אם החלטת באפשרות השניה אזי אני ממליץ לנחות בבומבי ( הטיסות מישראל נוחתות רק בבומבי ) ולהזמין טיסה ישירות לאיי אנדנמן.
כן כן איי אנדנמן זהו אזור שהבנתי שמאוד מומלץ , נקי , מערבי ביחס להודו ומיוחד... את לא צריכה לחכות בבומבי או דלהי אלא כדאי להזמין מהארץ טיסה לאיי אנדנמן שבהודו או גואה מבלי לשהות בבומבי אפילו יום אחד.

ואם בחרת באפשרות השניה - אחלא .. לכי על זה ושיהיה לך טיול מהנה

מושיקו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מסלול הודו בספטמבר - איי אנדנמן? תגובה ל - 4 13/05/2008 10:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  dana82 לא מחובר dana82  משתמש מתחיל 47 הודעות עד כה
באיזה חודשים עדיף את אנדמן וגואה וכמה הם קרובים אחד לשני?
האם עדיף בסוף ספט להתחיל מהצפון ולרדת או להתחיל מגואה ואנדמן (לנחות בבומביי) ולעלות צפונה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מסלול הודו בספטמבר - איי אנדנמן? תגובה ל - 5 14/05/2008 18:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי דנה

עכשיו אני רואה שאת מתכננת לקראת סוף ספטמבר.

יש מצב שאולי יהיה חם מאוד שם וזו לא ממ שתחילת העונה...

למרות שיהיו מעטים שיתחילו להיות שם

גואה ואיי אנדנמן רחוקים אחד מהשני.

אולי כדאי לך להתחיל בצפון ואם את נוסעת להודו דרך אלעל ונוחתת בבומבי כדאי לך את סוף הטיול לתכנן בחופים בגואה. שגואה מאוד קרובה לבומבי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מסלול הודו בספטמבר - איי אנדנמן? תגובה ל - 6 14/05/2008 19:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  kevendish לא מחובר kevendish  משתמש מתחיל 30 הודעות עד כה
היי,

קודם כל שיהיה טיול מהנה.

אני הייתי עם חברה שלי לפני שנתיים בהודו (בפעם השניה שלי), כאשר היה לי ברור, שבדיוק כפי שאת חוששת, צפיה בהודו במערומיה מיד עם תחילת הטיול עלולה להוביל לשוק מסויים שעלול להעיב על הטיול.

ולכן המסלול שבחרתי בפעם השניה היה תחילת הטיול בלה (לאדק) משם ירידה מתונה צפונה - מנאלי - קסול - דרמסאלה (דרמקוט) - רישיקש - דלהי.

טיול שכזה - יאפשר לך לחוות את הודו מהקל אל הכבד (אנחנו לצערי מסיבות טכניות נאלצנו לעזוב לפני המועד - משם תכננו להגיע לדרום הודו). בעיקרון בלה תמצאי בודהיזם טיבטי, כפרים נקיים ואוכלוסיה שלווה (וכמעט לא "מציקה"). עם התקדמות הטיול כפי שתיארתי אותו תיכנסי אט אט להודו באופן הדרגתי אשר יאפשר לך להינות אפילו בטיול בדלהי.

צירפתי קישור לתמונות שלי (חלק מהטיול בהודו) בפליקר (נראה לי שמותר - אם לא אני מצטער מראש).

[עודכן ב:14 מאי 2008 19:31:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מסלול הודו בספטמבר - איי אנדנמן? תגובה ל - 7 20/05/2008 16:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יולי לא מחובר יולי  משתמש מתחיל 14 הודעות עד כה
הי,
גם אני נגעלת מלכלוך וכו'. אבל הכינו אותי כל כך הרבה מראש שכשהגעתי זה באמת לא היה כזה נורא.
בדלהי, אין ברירה אלא לעבור... ובשאר המקומות- קצת קשה להעריך מה יותר נקי ומה פחות. זה בעיקר תלוי בך ולאן שאת הולכת.
לדעתי, רג'סטאן קצת יותר נקיה. גם דרמסלה. אבל לא הייתי מוותרת על רישיקש! למרות שהיא די מלוכלכת.

המלצה חשובה: את הנסיעה הראשונה שלך אל תעשי ב"לוקל" (אוטובוסים מקומיים) אלא בטיסות פנימיות או באוטובוסים לתיירים. גם לא כדאי ברכבת. כהתחלה זה יכול להיות טראומטי למדי.

וחוץ מזה, מתרגלים לסרחון די מהר, ושוב, אני ממש איסטניסטית אז אם אני התרגלתי, כל אחד יכול.

תמיד את יכולה לשלם קצת יותר ולישון במקומות יותר טובים. לגבי אוכל - אין בזה כללים. בשלב מסוים הפסקתי לעבור ליד המטבחים במקומות בהם אכלתי. העדפתי לא לראות.

תעזבי אותך, זה שטויות.
העיקר תעשי חיים!
יולי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תיקון כמה טעויות תגובה ל - 4 20/05/2008 19:07 לתגובה קודמת
  לימור75 לא מחובר לימור75  משתמש פעיל 684 הודעות עד כה
רוב הטיסות מישראל נוחתות בדלהי ולא במומביי. היחידים שנוחתים רק במומביי הם אל-על.

ספטמבר לא מתאים לאיי אנדמן וגם לא לגואה, לכן לא כדאי לטוס לשם אלא לנחות בדלהי ולהמשיך צפונה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טיסה מדלהי לבנקוק, לרכוש מהארץ או לרכוש בהודו?
להודעה הבאה:מקום לינה בקופנגן

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף