כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. המלצות לגבי טרקים וצורת הטיול 12/05/2008 20:40 לתגובה הבאה
  sivani86 לא מחובר sivani86  משתמש מתחיל 13 הודעות עד כה
ערב טוב לכולם!!!
קודם כל רציתי להגיד תודה רבה לכל אלו שעונים באופן קבוע לשאלות כבר מספר פעמים שאלתי דברים וישר ענו ואין לכם ממושג כמה זה עוזר.

אז תודה!!!!

יש לי ולחבר שלי כרטיסים לאוסטרליה ניו זילנד אנחנו מגיעים לניו זילנד ב28.09.2008!!!!!
ועכשיו לשאלות:
1. רציתי לדעת האם יש לכם המלצות על איך "כדאי" להסתדר שם? השכרת רכב ולינה באכסניות? או שעדיף השכרת קמפר וואן ולינה בפארקים המיועדים לכך? אותה שאלה תקפה גם לגבי אוסטרליה (גם שם נהיה חודש מסוף אוקטובר עד סוף נובמבר).
2. שמעתי על מספר טרקים מפורסמים בניו זילנד(מילפורד רואד והיה טרק נוסף שאני לא מצליחה להיזכר בשם) והבנתי שעל מנת לצאת לטרק יותר ארוך מיום אחד יש צורך להזמין מספר חודשים לפני את הטרק, האם זה נכון? האם יש לכם המלצות לטרקים נוספים בניו זילנד?וכמה זמן צריך להזמין מראש?
3. בהמשך לשאלה הקודמת האם ישנם דברים שאני לא אוכל לעשות אם אני לא אזמין מראש והאם המגבלות שיש בלהזמין מראש שזה יצור לי בלוח זמנים שווים את זה?
אשמח לקבל טיפים ואטרקציות לגבי ניו זילנד (האי הדרומי) ולגבי אוסטרליה (התכנון הוא לטייל במזרח עקב זמן מוגבל)!
4.שאלה אחרונה- ראיתי ששאלו שאלות דומות אך אשמח לקצת יותר פירוט- מה כדאי לקחת לטיול לאוסטרליה ניו זילנד (מה אפשר להסתדר בלעדיו ומה עדיף פשוט לקנות שם)?
תודה רבה שוב והמשך ערב נעים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בואי נעשה קצת סדר תגובה ל - 1 12/05/2008 22:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1494 הודעות עד כה
כשאת מדברת על כדאיות בהשכרת רכב, למה את מתכוונת? השיקול שלך הוא רק כלכלי או שיש לך עוד שיקולים? עד כמה חשובה לכם הפרטיות כזוג? לפי דעתי "ישתלם" לכם יותר לטייל ברכב פרטי שכור ולישון באכסניות מאשר לשכור קמפרוואן. באכסניות ישנה שאלה האם אתם ישנים רק בחדרים זוגיים או שמתפשרים על דורמס מדי פעם. אולי אתם יכולים לקחת אוהל ולישון בו, ככה אתם נהנים גם מפרטיות כזוג וגם משלמים הרבה פחות כסף. חלקה לאוהל בקראוון פארק מסודר עם מקלחות ומטבח מאובזר תעלה הרבה פחות מחדר זוגי באכסניה. זה תלוי בכם. אני לא ערכתי סקר שוק מקיף לגבי קמפרוואן אבל העלויות לדעתי גבוהות יותר מאשר רכב פרטי בשילוב אכסניות (שלא לדבר על נוחות הנהיגה...).
באוסטרליה ההחלטה היא קצת יותר מורכבת כי אתם צריכים להחליט אם אתם בכלל רוצים לטייל ברכב או לא. בחוף המזרחי של אוסטרליה אפשר להסתדר מצוין בתחבורה ציבורית וטיולים מאורגנים. זה כנראה יוצא הרבה יותר זול מאשר טיול ברכב שכור. מה שכן, יש הבדל מאוד מאוד גדול ב"איכות הטיול" אם מטיילים ברכב או באוטובוס - זו החלטה שלכם.

לגבי טרקים בנ"ז - קודם כל, לטרק שדיברת עליו קוראים "מילפורד טרק". מילפורד רואד זה כביש. הוא אמנם מאוד מאוד יפה אבל הוא כביש והנסיעה בו חופשית. הוא מקשר בין טה אנאו והמילפורד סאונד. לגבי טרקים באופן כללי, אני אתוודה שאני לא זוכרת מתי עונת הטרקים נפתחת באופן רשמי (כלומר, הבקתות יהיו מתוחזקות) אבל אני לא בטוחה שזה יהיה לכל אורך תקופת השהות שלכם בנ"ז. אם זה מאוד חשוב, ההרשמה למילפורד נפתחת בהתחלת יולי. זהו הטרק היחיד שאותו צריך להזמין הרבה זמן מראש. כל האחרים - במיוחד בעונה בה אתם תטיילו - הרבה פחות, אם בכלל. יש טרקים שהם לא גרייט ווקס שאותם לא מזמינים בכלל. מה שכן, אם אתם מטיילים "רק" חודש, אין לך מה לבנות על הרבה טרקים: אם תחליטו שאתם רוצים לטייל רק באי הדרומי, למשל (דבר שכדאי לכם לשקול...) זה ישאיר לכם זמן לבערך שני טרקים ארוכים. טרק של 4 ימים זה בערך 5 ימים כולל התארגנויות לפני ואחרי. אם אתם רוצים להספיק לבקר ברוב האי הדרומי, אין לכם מה לבנות על יותר משני טרקים ארוכים, וזה כמובן בתנאי שהם פתוחים ותנאי מזג האוויר בכלל מאפשרים טיול שם. תוכלו לעשות כמה וכמה טיולי יום, אם תעדיפו.
אני חושבת שהמגבלות שלכם יהיו יותר קשורות במזג אוויר ופחות באי הזמנה של דברים מראש.

לגבי ציוד - פורטו כאן הרבה רשימות מומלצות, חפשו אותם....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בואי נעשה קצת סדר תגובה ל - 2 14/05/2008 20:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד.. קודם כל תודה על התשובות!!
אז ככה בניו זילנד אני באמת מתכננת להיות רק באי הדרומי ולכן אני מאוד מעונינת לעשות לפחות טרק אחד של 4 ימים. השאלה היא איזה טרק?
האם כדאי להירשם לטרק שדיברת עליו?
לגבי ההשכרת רכב אני מסכימה איתך בנושא העלויות אבל חושבת שעדיף טיול כזה לעשות ברכב פרטי (במזרח אוסטרליה) מאשר באוטובוסים.
וככה לראות באמת את הנוף ולהיות עוד יותר גימישים.
האם יש "אטרקציות או דברים נוספים שההרשמה היא מוקדמת ומומלצת חוץ מהטרק?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בואי נעשה קצת סדר תגובה ל - 3 14/05/2008 21:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1494 הודעות עד כה
בקשר לטרקים, אני מציעה לך לבדוק עם הדוק מה מצב הטרקים בתקופה שבה תהיי בנ"ז. אני לא זוכרת בדיוק מתי נפתחת עונת הטרקים אבל אני חושבת שזה סביב נובמבר, אולי אמצע-סוף אוקטובר, כך שיכול להיות שזה מה שיכתיב לך איזה טרק תעשי. אני לא עשיתי את המילפורד באופן אישי, אבל אני חושבת שהטרק הזה הוא קצת בעייתי מבחינת עלויות: את מחויבת לעשות אותו ב-3 לילות, כל לילה עולה 40$. מעבר לזה, חייבים לקחת פעמיים שיט, בתשלום נוסף. יש גם עניין של הגעה להתחלה ולסיום של הטרק, בשתי מכוניות, טרמפים או בהסעה (בתשלום נוסף...). בכל מקרה, מדובר בלמעלה מ-200$, שזה 600-700 ש"ח, לפחות. יש שיגידו שזה שווה את זה - עניין של טעם אישי. מה שכן, מאוד ייתכן שבהתחלת אוקטובר הטרק יהיה סגור. בכל מקרה תוכלו לעשות את טרק האייבל טזמן או קווין שרלוט. אולי אפילו את טרק ההיפי או אחד הטרקים האחרים בפארק קאהוראנגי.
בקשר להמלצות להזמנות של דברים אחרים - אין לך ממש מה להזמין עכשיו. רוב הדברים גם אם מזמינים אותם מראש, מדובר בעניין של כמה ימים מראש.

אין לי ספק שטיול ברכב פרטי מאפשר איכויות הרבה יותר גבוהות מאשר טיול באוטובוס, זה בעיקר שיקול כלכלי. אין כאן תשובה של נכון או לא נכון - זה עניין של תקציב ושל סדר עדיפויות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טרקים טרקים טרקים תגובה ל - 3 17/05/2008 10:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המכשפה מהקסקייד סאדל המכשפה מהקסקייד סאדל לא מחובר המכשפה מהקסקייד סאדל  משתמש מתחיל 48 הודעות עד כה
עונה הטרקים נפתחת בד"כ בסוף אוקטובר.
אבל עדיין צריך לבדוק את המצב הטרקים, מאחר ויש טרקים שבמהלך החורף קורים כל מיני דברים... עצים נופלים... טרק לא מתוחזק...

אבל הטרקים ה"תיירותיים" יותר, משמע "הגרייט-וולקס", הפופולריים יותר, ודאי כן יתוחזקו בזמן לתחילת העונה.
איזה נוף מעניין אותך? מה רמת היכולת הפיזית שלך?

הו, לבחור טרק אחד מכל הטרקים של ניו זילנד... קשה מאד.
אבל באמת אפשר למיין. את אוהבת חופים (טרק האבל טסמן)? או טרק קליל עם נוף משתנה (טרק ההיפי)? או לטפס מעל היער ולהשקיף על שרשרת הרים מרשימה (טרק הקפלר)?
תגידי מה הטעם. מה את מחפשת. מה מעניין אותך. וגם מה רמת הכושר שלך. חבל לעשות טרק קשה ולסבול כל הדרך לפסגה. עדיף לעשות משהו שלא יהיה קשה מדי.

אגב, יש גם לא מעט טרקים שלא דורשים הרשמה מראש... אבל הם פחות מתוחזקים ופחות "ידידותיים" מהטרקים הפופולריים. אבל לא פחות טובים!

בנוסף גם למזג האוויר יש להתייחס. אולי תבחרי בקפלר ובדיוק כשתגיעי לשם יהיה מזג אוויר נורא, וכשתהיי בנלסון תהיה שמש (סביר להניח) ותהיה תחזית נהדרת לימים הבאים בשביל האבל טסמן?
תוכלי לבחור לך כמה אופציות, כשתגיעי לאזורים באמת לבחור לאן לצאת ולאן לא. בתחילת אוקטובר: אני בספק שתהיה בעיה להזמין מקום לטרק, מאחר וזו לא שיא העונה (אני חושבת שבדצמבר הלחץ מתהדק).
אלא אם אתם רוצים ללכת למילפורד, עליו שקד כתבה.

המכשפה (הרעה?) מהקסקייד סאדל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. טרקים טרקים טרקים תגובה ל - 5 18/05/2008 20:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
את ממש צודקת.
אני מתכננת לטייל רק בדרום האיים אבל מכל החברות שלי שלאט לאט חוזרות משם ומספרות כמה ניו זילנד מדהימה וכמה שהם רצו לעשות טרקים אבל לא יכלו כי לא הזמינו מראש כבר התחלתי להיות בלחץ!!
רמת הכושר שלי היא בינונית מינוס ושל חבר שלי היא מאוד טובה.
על איזה טרקים היית ממליצה לעשות בדרום האי?
האם יש לך המלצות נוספות בנוגע לאוסטרליה (אני נוחתת בבריסבירן)ומתכננת לטייל בואסטרליה סה"כ חודש (בסיומו אני צריכה להגיע למלבורן).
וכמובן המון המון תודה על העצות והעזרה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. טרקים טרקים טרקים תגובה ל - 6 20/05/2008 03:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  קיווי עסיסי לא מחובר קיווי עסיסי  משתמש בינוני 143 הודעות עד כה
לא הייתי ממליץ לך להזמין מראש כי אז את מחויבת לתאריך שזה גם מכתיב לך מסלול וגם מכתיב לך את מזג האויר. תגיעי לניו זילנד ותראי בכל איזור מה המזג האויר שלך. אל תתקעי יותר מדי בגלל מזג האויר בגלל שגם ככה אין לך המון זמן.
לגבי טראק המילפורד, אני עשיתי אותו ואת שני הגרייט וולקס הנוספים בפיורדלנד (קפלר ורוטברן). אני אישית אהבתי יותר את הקפלר ככה שבהחלט לא צריך להשתגע בשביל לעשות את המילפורד, אבל זה גם עניין של טעם.
בקפלר וברוטברן יש גם נקודות שיא (הפסגות) ככה שבגלל קוצר הזמן, אתם יכולים לשקול להגיע לפסגה ולרדת. זה אומנם הופך את המסלול היומי ליותר ארוך (20-30 ק"מ) אבל לא צריך לסחוב את התיק הכבד, וזוכים לדובדבן של אותו טראק. שווה לשקול אם אתם בכושר טוב (חוסך גם כסף...).
לא ראיתי אם נאמר, אבל אם תיהיו באי הצפוני, טונגרירו קרוסינג חובה, יום אחד מאוד יפה ומאוד מגוון.
עוד אופציה, וואנגנוי ריבר, אפשר לשכור שם קאנו לטראקים של יום עד חמישה ימים בנהר. אם יוצא לכם להיות שם, ומזג האויר טוב, אני הייתי ממליץ לכם על יומיים.
בהרבה טראקים אתם יכולים לעשות יום אחד, זה עולה לא מעט כסף, אבל אם כבר הגעתם עד ניו זילנד... קווין שארלוט, אייבל טסמן הם טראקים שנגישים בסירות מונית.
בהחלט כדי לעשות כמה שיותר טעימות בגלל קוצר הזמן שלכם, אבל לא לוותר על טראק אחד של יומיים שלושה, כדי להרגיש גם את החוויה הזאת.
לסיכום, בתקופה שאתם מגיעים, את רוב התוכניות שלכם תצטרכו לסגור בניו זילנד ע"פ מזג האויר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. איזה טרק להמליץ.. תגובה ל - 6 22/05/2008 23:49 לתגובה קודמת
המכשפה מהקסקייד סאדל המכשפה מהקסקייד סאדל לא מחובר המכשפה מהקסקייד סאדל  משתמש מתחיל 48 הודעות עד כה
זה כמו לשאול את מי אני אוהבת יותר, אבא או אמא!
סתם.

לא אמרת איזה נוף את אוהבת. מה מעניין אותך.

אישית, הטרק שהכי הרשים אותי, היה טרק הריס-דארט עם יום הליכה לקסקייד סאדל (סה"כ 5 ימים, אפשר לקצר ל-4). אבל אני חושבת שהוא טרק קשה יחסית...
(אבל לפחות הוא לא דורש הרשמה מראש!)

כפי שהקיווי העסיסי אמר, בניו זילנד יש לתת למזג האוויר עדיפות ראשונה. אולי כדאי לעשות את הקפלר כטרק הרב-יומי שלכם, מאחר והנוף מאד מרשים (כמה שעות של הליכה לאורך הרכס) ועדיין יש את הנוחות של גרייט וולק, ובאמת את שאר הזמן לחלק לטרקים של יום (הר רוי בואנקה, בנלמונד בקווינסטאון, טונגרירו קרוסינג באי הצפוני, יום באבל טסמן, יום בקווין שרלוט וכד').
אתם תגיעו לניו זילנד באוקטובר, אני בספק אם הקפלר יהיה עמוס... זו תחילת העונה, ואין ממש מה לדאוג... Smile בדצמבר-ינואר העניינים יוצאים מכלל שליטה לרוב...

המכשפה (הרעה?) מהקסקייד סאדל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:ניו זילנד מזג אויר
להודעה הבאה:אוסטרליה המדהימה!!!

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

מחממים סורקים

חיפוש מהיר