|
|
|
| 4. ברוכה הבאה לפורום תגובה ל - 3 |
13/05/2008 21:01   |
|
|
תראי,הקטע של לתהאכזב מאוסטרליה אחרי נ"ז זה מאוד מאוד תלוי מה את הולכת לעשות באוסטרליה.
את לא תמצאי שם כנראה את אותם נופים(אולי בטזמניה אבל לא הייתי), אבל את יכולה למצוא שם נופים מדהימים אחרים.
אני טיילתי במערב אוסטרליה והגעתי אחרי נ"ז ואני חושבת שאוסטרליה היא מדהימה ולא התאכזבתי לשנייה ממנה. יש שם דברים שאין בנ"ז למרות שנ"ז מאוד מגוונת מבחינת נופים.
אני חושבת שמבחינת מז"א שווה לך לקחת את ההצעה של עמית ולהחליף בסדר בין המדינות.
|
|
|
|
| 5. אני מסכימה תגובה ל - 4 |
13/05/2008 21:34   |
|
|
אמנם אני לא טיילית במערב אוסטרליה, אבל גם במזרח יש מקומות שלא נופלים בכלל מנ"ז: זה אחר, אבל לא פחות טוב. האזור של הצפון, למשל, הוא כל כך שונה שבכלל אין מה להשוות, לדעתי.
מה שכן, הרבה פעמים אנשים שומעים כל מיני דברים כאלה שמאוד משפיעים להם על המחשבה ולא דווקא בצדק. רוצה עוד דוגמה? "האי הצפוני בנ"ז הרבה פחות יפה מהדרומי, אין מה לעשות בו", "החוף המזרחי של אוסטרליה זה רק ים ומסיבות"... אני יכולה להמשיך עם עוד כמה כאלה. העניין הוא שכשאת שומעת את זה, את מתחילה באמת לחשוב ככה, אז באמת תקדישי הרבה פחות זמן לאי הצפוני וגם תתייחסי אליו כאילו הוא לא שווה ומספיק כמה ימים בשביל הטונגרירו והצניחה בטאופו וזהו. כל זה, כמובן, בעליל לא נכון. כשבאים בראש פתוח המצב נראה אחרת...
|
|
|
|
| 6. אני מסכימה תגובה ל - 5 |
14/05/2008 00:29   |
| |
עדי ב א |
40 הודעות עד כה |
|
|
אני ממש לא בקטע של לעשות טיול לפי הכללים של כל מי שעשה את זה לפני...
הבעייה היא שאותם אנשים שאמרו לי שכדאי להתחיל מאוסטרליה, הם לא סתם אנשים לא מוכרים, אלא חברים, אחים וכו'..
במזג אויר אני לא יכולה להלחם, זה בטוח.. אז ככה שאם בסופו של דבר לא יסתדר להתחיל מאוסטרליה, אז לא נתחיל מאוסטרליה.
אבל אין חכם כבעל הניסיון.. אם אומרים משהו, כנראה שיש סיבה..
בכל מקרה, כרגע אני רק אוספת עצות...
ובאותו נושא העצות
כמה זמן מספיק כדי למצות את ניו-זילנד (בהנחה שזה החלק היותר עיקרי של הטיול) לדעתכם?
בהנחה שאני מחפשת אטרקציות, טרקים, נופים, הכל...
|
|
|
|
| 7. welcome... תגובה ל - 6 |
14/05/2008 12:01   |
| |
Or |
675 הודעות עד כה |
|
|
|
בסך הכל רשמו לך כאן לא מעט דברים נכונים.
מזג אוויר... ודברים כאלו. אבל אני לא שותף למסקנה הנחרצת של "לשנות את סדר הדברים".
כדי להחליט את זה, צריך לדעת טוב מאוד מה עושים בפרק הזמן.... בעיקר ה"בעייתי".
לפי התכנון המקורי אם את נוחתת בנובמבר... את מגיעה לתחילת הקיץ באוסטרליה, טמפ' חמות, מים קרים... כיף כיף כיף. - מאוד מתאים לחוף מזרחי/מערבי/דרומי/טזמניה (למרות שאולי מעט מוקדם בשביל טזמניה).
אח"כ את מגיעה לניוזילנד, עד אפריל/מאי... הכל צריך להיות דיי פשוט ונחמד. זה זמן מאוד סטנדרטי לטיול בניוזילנד. ואז.. במאי את מגיעה לבעיה. זו עונת מעבר, דברים נסגרים (מדי פעם מחירים יורדים) והמקומות מתכוננים לחורף שעדיין לא הגיע. זה זמן מצויין לעשות צניחה חופשית/באנג'י/קניון סווינג (יש סיכוי להשיג מחיר טוב יותר), אבל מצד שני הטרקים נהיים בעייתיים, עדיין אין מספיק/אין שלג בהרים, והשאלה מה עושים בזמן הזה!? אם נשארים בניוזילנד זה זמן מצויין לקחת פסק זמן מהטיול... להאיט את הקצב, לעשות כמה אטרקציות ולחכות לשלג שיגיע (השאלה אם זה מה שאת מחפשת- לא חייבים לתכנן מראש).
באותו הזמן באוסטרליה, באיזורים שהיו חמים ונעימים קודם (בתחילת ההודעה) מתחיל להתקרר וכבר פחות כיף להסתובב בחופים. האפשרויות הן טיול בצפון אוסטרליה (קייפ טריב, קאקאדו וכו...) וטיול חורפי מעט כשיש פחות פסטיבלים ואירועים בערים הגדולות (סידני מלבורן וכו...).
ועכשיו לשאלה... כמה זמן לוקח למצות את ניוזילנד?! : זה בעיקר תלוי בך, רק שחשוב לדעת שאחרי תקופה מסויימת מגיעים לעייפות מסויימת... "עוד אכסניה חדשה" "עוד פעם אותה השיחה" "עוד פסגה". אני מאמין שלעשות את אותו הדבר 4 חודשים זה דיי הרבה זמן אבל בהחלט אפשרי. אני מאמין שאם תצמדי לתוכנית שלך, איפשהו באפריל/מאי תצתרכי לעשות "שינוי אווירה" בכדי להנות יותר.
|
|
|
|
| 8. אני מסכימה תגובה ל - 6 |
14/05/2008 17:21  |
|
|
תראי,גם אם מדובר באחים חברים ואנשים אחרים שקרובים אלייך ומכירים אותך,תקחי כל המ שמישהו (ולא משנה מי זה) אורמ לך בנוגע למקומות ודברים שהוא עשה והיה בהם בטיול.ולמה? קודם כל,כל אחד רואה דברים בצורה קצת שונה ומקום שמישהו אחד חשב שהוא מדהים ומיוחד מאין כמוהו יראה לאדם אחר שחסר חשיבות וחסר טעם לביקור רק בגלל שהוא קם במצב רוח באסה באותו בוקר.ואותם שני אנשים יכולים להיות חברים טובים שלך והם ידברו על אותו מקום.
אני חושבת שבלי קשר גם לבעיית המזג אוויר שכנראה שתהיה במקרה של התאריכים שלך עדיף לך לחשוב ולשקול מה את רוצה לראות ומתי ולאו דווקא בהתחשב בהמלצות של אנשים אחרים.
|
|
|
|