| 1. קצת עדכונים ותמונות מצפון מזרח יוון... |
13/05/2008 00:40  |
|
אז היינו שבוע בצפון מזרח יוון וקודם כל תודה לאלה שעזרו לי עם מענה לשאלות הנקודתיות שהעליתי בטרם.
מטאורה - פעם שניה במקום הזה וגם בפעם השניה הרושם
האדיר של מטאורה לא סר. פשוט חגיגה של עוצמת הטבע ויכולות האדם.
הקדשנו שלושת רבעי יום להסתובבות בין נקודות התצפית השונות שמכל אחת נשקף נוף יותר יפה מקודמתה. בחרנו להיכנס לשלושה מהמנזרים
שניראו לנו ממוקמים הכי טוב והם מגאלו מטאורה (גם בגלל מה שיש בתוכו), ורלאם ומנזר הנשים איוס סטפנוס. יש לציין שמטאורה היה האתר היחיד בכל הטיול שהיה פשוט מוצף בתיירים. במנזר הנשים איוס סטפנוס אכן רואים את היד הנשית בצורת גן מטופח שלא ניצפה במנזרים האחרים.
בבואנו למנזר נדהמנו לראות נזירה מטופפת לה בקלילות על גג הרעפים האלכסוני (תמונה מצורפת) בניסיונות לסדר חוטים כלשהם. בדגע הראשון זה נראה כמו פאטה מורגנה. למרות המידע המטקדם שהמנזרים נסגרים בצהריים בין 1 ל- 3 הם היו כולם פתוחים בשעות האלה מה שסייע לנו
לקצר את הזמן הנדרש אז זה טיפ חשוב לכל ההולכים לשם. בעיקרון פרט למגאלו מטאורה לא מצאנו שפנים הנזרים מעניין במיוחד אבל הם מהווים
נקודות תצפית מעולות על השטח.
ממרפסת המלון שבחרנו בקלמבקה אפשר היה לצפות בצוקים האדירים שמוארים בלילה ולכן ובנוסף עובדת היות קרוב מאוד לכיכר המרכזית הוא נבחר. למעונינים ...מלון Aeolic Star,ATH.Diakou 4,Kalambaka פקס - 23455 24320 30+ טלפון - 22325 24320 30+.
אולימפוס - מומלצת דרך נוף מאלסונה לקטרני ממנה אפשר לצפות על מורדותיו המערביים של האולימפוס. בקטעים מסוימים בלבד היא גם יפה בפני עצמה. הכפר ליטוכורו הוא בסיס טוב למי שרוצה לטייל בצידו המזרחי של האולימפוס. מלונות וגם מסעדות טובות. מליטוכורו ישנה דרך באורך 18 ק"מ עד פריאניה שעולה קמעה על האולימפוס. זוהיא דרך נוף מומלצת ביותר. מאפשרת לצפות בקטעים שונים על האולימפוס וגם תצפיות יפפיות אחורה לכיוון הים וגם על ליטוכורו. בסוף הדרך אפשר להשאיר את המכונית במגרש חניה. היות וטיפוס ממש על האולימפוס לוקח יומיים זה לא היה בתיכנון שלנו. שקלנו אם לעשות מסלולון קצרצר בפארק שליד החניה אך עקב כך שתחנת המידע היתה סגורה ולא יכולנו לקבל המלצה למסלולון כזה הסתובבו שם רק בסביבה הקרובה ושבנו על עקבותינו. שישאר משהוא לטיול אחר. מלון מומלץ בליטוכורו הוא מלון Mirto. כשנכנסים לליטוכורו מכיוון האוטוסטרדה נוסעים בכביש ראשי שבשלב מסוים מתפצל לשניים במזלג דרכים. המלון בצד ימין של ההתפצלות השמאלית. העליה לאולימפוס אגב היא מההתפצלות הימנית.
חלקידיקי - מקריאה מוקדמת הבנו שהאצבע המערבית קסנדרה היא הדגם הפחות יפה ומרשים של האצבע האמצעית סיטוניה ולכן ויתרנו עליה מראש. באצבע סיטוניה סיירנו לאורך הכביש המעגלי. בעיקרו זה אזור נופש. מצד היבשה אין הנוף מרשים כלל. לעומת זאת צד הים יפפה עם מפרצים כחולים וכולי אלא שהמראות האלה חוזרים גם במקומות רבים אחרים ביוון ואין בזה שום יחודיות מלבד היותה אצבע כלומר למי שכבר נמצא בסביבה הייתי ממליץ לסייר שם אבל לא כסיבה להגיע לאיזור.
אבל סיבה כן טובה להגיע לאיזור היא האצבע המזרחית בה נמצא הר Athos עם כל המנזרים שכידוע רגל אישה ורגל נקבות (חיות) בכלל לא יכולה לדרוך וגם גברים שאינם יוונים נזקקים לאישור מיוחד הניתן לעשרה ליום. משום כך לקחנו שייט. השייט יוצא מעיירה קטנה שנקראת Ormos Panagias באצבע סיטוניה ונמשך מ-9.30 עד 16.30. שטים בהתחלה לאורך
חופי סיטוניה ואז פונים לכיוון הר Athos שבקצה האצבע ומפה מתחילים לשייט לאורך צידה המערבי של אצבע Athos עד עיירה שנקראת אורנופולי בבסיס האצבע. לאורך השייט נצפים שמונה מעשרים המנזרים שב-Athos.
המנזרים שלא כהרגל המנזרים ביוון לא נמצאים על ראשי ההרים אלא לאורך
החוף שהרי אין ממי להתבודד רחמנא ליצלן!!! באורנופולי עוצרים לשעתיים להסתובבות וארוחת צהריים (אם רוצים) ואז חוזרים לאורמוס פאנאגיה בשייט של שעה במהלכו יש בספינה הופעות פולקלור יווני
שניתנות באיזור בספינה בו בקושי יש מקום לרבע מ-350 הנוסעים אז אני ויתרתי על המראות לטובת מטסי להקות השחפים שמלווים את הספינה והסתפקתי בשמיעה בלבד. אישתי לא ויתרה אגב. מחיר תענוג השייט הוא כולה 30 יורו לאדם. אגב אני ממליץ להגיע ולקנות כרטיסים ולקחת מלון באורמוס פאנאגיאס כבר ביום בקודם לשייט כשמגיעים לאצבע כי אין במקום הרבה מלונות ואם תגיעו בערב יתכן שתיאלצו לישון בכפר שנמצא כמה ק"מ מהמקום. יתכן שיותר לתוך העונה אפשר לקחת שיוטים גם מאורנופולי עצמה ואז עושים שייט נטו לאורך חופי Athos ללא הפולקלור
והשהות באורנופולי מה שמקצר את משך השייט למי שמעוניין.
הניסיון שלנו לחזור שלא באותה דרך שהגענו מסלוניקי אלא מדרך נוף בהרים בין lerissos דרך stratoni ועד לפרודומוס לא הוכתר בהצלחה.
הכביש מסומן ירוק במפה והוא אכן מוקף ירוק ונעים לנסיעה אך נופים איין. בקיצור פרט למי שמעונין לעבור בכפר בו נולד אריסטו על אם הדרך של הכביש הזה, אין מה לחפש כלל בכף היד של חלקידיקי. ישר לאצבעות.
סלוניקי- עיר די נעימה ושווה כמה שעות עד יום. אנחנו בחרנו להיות יום שלם ולטייל בה בניחותה. לצורך זה שהינו במלון 2 לילות וזה כלל לא נורא כי למרבה ההפתעה מחירי המלונות בסלוניקי אינם גבוהים כלל ולמעשה רק במקצת מאשר המחירים מחוץ לעיר. אלא מה שבעיר הזאת יש צרה צרורה שלא כתובה בתורה והיא בעית חניה הכי גדולה שאי פעם ראיתי איפשהו. נכנסנו לעיר ופשוט שעה וחצי הסתובבנו עם המכונית כג'וקים מסוממים בלי יכולת לא רק לחנות אלא גם לעצור לרגע כדי לשאול עןברים ושבים שאלה. פשוט אף מכונית חונה לא זזה שם מהמקום. אין תחלופה. יש חניות כפולות אפילו. כל נתיב שלא חונות בו מכוניות יש תנועה ואי אפשר לעצור.
...המשך בהודעה המשורשרת הבאה ובינתיים התחלת ירי ...תמונות:)
 |
 |
| מטאורה- מנזר וארלם(גודל:18.95KB) | נזירה על גג רעפים לוהט(גודל:20.96KB) |
לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
|
|
|
|
|
|
| 4. אופס אחת חזרה על עצמה בטעות והנה הנכונה תגובה ל - 3 |
13/05/2008 01:38   |
|
 |
| מראות במטאורה 2(גודל:17.30KB) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. תודה עודד טיול מדהים!!! תגובה ל - 11 |
13/05/2008 09:44   |
|
המקום היחידי שלא הגעתי אליו באחד מן הזמנים-סאלוניקי האם היא באמת מענינת?
נראה לי שביחד עם אי אחד לפחות וטיסה חזרה מסלוניקי לאתונה או מעבורת לילה עם יש,זה מסלול נפלא לעשרה ימים ויותר.---אורי
מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
|
|
|
|
|
| 14. ועוד מקצה שפיצו של פיליון תגובה ל - 11 |
13/05/2008 13:39   |
|
בפעם הקודמת שהייתי ביוון לפני שנתיים החזרתי את הרכב בעיר ולכן הופתעתי מאוד הפעם שבכניסה מאוטוסטראדה ראשית לתוך העיר אין איזכור כלל של יעד מרכזי כמו שדה התעופה הבינלאומי וכך החמצנו את כביש הטבעת. אבל מעז יצא מתוק וסיירנו קצת בתוך העיר לחוף הים עד השדה במחוזות שבדרך כלל תיירים לא מגיעים.
רכן היו לי כמה החלפות בין כותרות התמונות. נקווה שהשכל הישר של הצופים יעשה סדר:)
הכפר הזה בפיליון באמת קטנטן וקסום ודי מבודד ולמרבה ההפתעה יש בו גם בית מלון למי שרוצה. אני פשוט לא ציפיתי שדווקא בשפיץ ובדרך אליו יהיו נופים כל כך יפים כי במפת מישלן הדרך כלל לא מסומנת בירוק. אגב התושבים בכפרי השפיץ הם בכלל ואלכים(מוצא רומני) ועד לפני כמה שנים היתה לשם רק דרך עפר כך שהם היו די מבודדים.
|
|
|
|
| 15. תודה עודד טיול מדהים!!! תגובה ל - 12 |
13/05/2008 13:55   |
|
סאלוניקי כמו שכתבתי שווה את הכמה שעות עד יום. היא לא מעניינת כמו אתונה אבל היא מאוד מאוד נעימה. היות וירד גשם לא יכולתי ממש להינות מהטיילת הארוכה אבל יכולתי לתאר לעצמי מה קורא שם ביום שמש.
אהבתי מאוד את השוק (מודיאנו). אם רוצים לפגוש איזה דמות שמזכירה סלומוניקו זה שם:). פרט לכך רואים כמה עתיקות רומיות פה ושם בתוך העיר. העיר העליונה בה נמצאת העיר העתיקה התורכית משמשת יותר לתצפית על העיר. החומה התורכית מרשימה אך פרט לכך אין שם משהוא מעורר התפעלות. יש מוזיאון ארכיאולוגי בו אמורה להיות תצוגה מרשימה של דברים שהם מצאו באיזור ערי המצוק בהקשר של אלכסנדר מוקדון אבל לנו בטיול הזה לא היה כל כך חשק לארכיאולוגיה וכך ויתרנו גם על העיר ואתר הפולחנים ב-Dion ליד האולימפוס. בקיצור לא הייתי אומר שהעיר היא יעד בפני עצמו אבל אם אתה מטייל בסביבה בהחלט מומלץ לטעום ממנה מעט. אולי בערב אנסה למצוא עבורך עוד תמונה או שתיים משם.
אורי אתה צודק בקשר לאי. לאחר המלצתך בדקתי ואכן סקיאתוס מצא חן בעיני אבל הטיול שלנו היה די צפוף ממילא וגם בעית הביטוח של הרכב
שנשכר באתונה באי גרמה לי להחליט שאיזור האיים הספורדיים והפיליון שממילא ראוי לחריש יותר עמוק יושארו לטיול נפרד בו נגיע לאיזור בתחבורה ציבורית ונישכור רכבים במקום כמו שהמלצת. בהחלט אפשר להרחיב את הטיול הז חעוד אתרים. בערי המצוק למשל לא היינו כי הייתי כבר בעבר. גם אגמי פרספה אינם מעבר להרי חושך.
|
|
|
|
| 16. ראית שושי איך נינזפתי בפורום צפון אמריקה.. תגובה ל - 13 |
13/05/2008 14:08   |
|
על ההפניה שנתתי לך לפה ממי שאורי היה מכנה טריטוריאלית? בפורום אפריקה זה לא היה קורה.
עם כל הכבוד לצפון אמריקה שהייתי שם יותר פעמים מאשר באירופה אין כמו אירופה ובמיוחד מדינות הים התיכון. עדיין די זול ביוון לעומת מדינות יורו אחרות. לינה קצת יותר מחצי מחיר. מסעדות 60-70% כך שאחרי הקרוב שלך בצפון אמריקה נא לשים את יוון על הכוונת.
אני מקווה שהנשימה כבר הסתדרה כי במטאורה תיצטרכי הרבה אויר. אני עברתי על הגשר הזה להגיע למקום ממנו צילמתי אותו. הנזירים אגב מגיעים בקרוניות שאכן צריך לסמוך חזק על אלוהים כדי לנסוע בהם.
אחד אמר לי שהם מחליפים את הכבל רק אחרי שהוא נקרע.
|
|
|
|
| 17. ראית שושי איך נינזפתי בפורום צפון אמריקה.. תגובה ל - 16 |
13/05/2008 15:39   |
|
היי עודד הסתקרנתי מהויש שקיבלת מהטריטוריאליים, והנה העתקתי אותו לשמחת כל הגולשים בפורום ארופה.גם כאן יש טריטוריאליים מגבלים,שגם צריכים ללמוד ממך לטייל,לשתף וטיפ טיפה דרך ארץ.אני לא מתבייש לשלוח אנשים בחורף לתאיילאנד, באביב לכל מקום בעולם,בקייץ לפרו וברזיל ובסתיו לזימבבוי.לפני איזה 3500 הודעות ,עוד כתבו לי שאני מנייק שמשפריץ תמונות (ועוד מאפריקה).וראה זה פלא הפורומים מלאים היום בחויות מצולמות.כתבו לי שפורום זה לא מקום להומור,או לתפיסה אישית של טיול-רק לאינפורמציה.
לך ותראה איזה פורום מקסים מתהווה בפורום המשפחות ואת פורום אפריקה אתה הלא מכיר.אמנם מרבית המגיבים לא מעיזים לחלום על סין עם ילדים, או על אפריקה ומתעסקים הרבה בהולנד-אבל גם זה יגיע. לתאיילנד וארצות הברית הם בהחלט נוסעים."טריטוריאלים" שהשתלטו על השירשור שלהם לא פגשתי שם.
------------------------------------------------------------ ----
ענבל ה 57 הודעות עד כה
"השתלטתם על השרשור שלי!!!
לא שאכפת לי.... אבל אני פותחת את הפורום, שמחה לראות תגובות, ואז מגלה שבכלל זה על יוון ולא על סן פרנסיסקו! לא יפה!"
------------------------------------------------------------ -----
קבל את המקביל שלי "למראות במטאורה2"-רק שלוש שנים וחודש לפני ושלג בהרים.וגם את דעתי עליך בפסל יווני.----אורי
נ.ב התמונה עם הגשר אכן מהממת.במנזר הזה המעלית החדשה המצולמת הייתה בתכנית לשיחזור והנה עברו שלוש שנים ויש מעלית.
 |
 |
| 31500004.jpg(גודל:17.35KB) | 31500015-1.jpg(גודל:15.77KB) |
[עודכן ב:13 מאי 2008 15:44:]
מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
|
|
|
|
| 18. ראית שושי איך נינזפתי בפורום צפון אמריקה.. תגובה ל - 17 |
13/05/2008 16:25   |
|
אורי הרי ממך למדתי את המושג טריטוריאלים:) אני בהחלט זוכר את התמונות האפריקאיות שהכנסת בחורף כשהפורום היה רדום ואיך שהתנפלו עליך בגלל זה. בסה"כ הכל ענין של מידה. יש מי שהגבולות שלו נוקשים ויש מי שלא. אני בכלל חושב שבכל דבר שעושים צריך לתת כ-85% לדבר עצמו ו-15% להשאיר פתח לחריגים שלא מהענין עצמו.
מעניין מי כתב לך שפורום זה לא מקום להומור. הרי המרצים הכי דגולים
משלבים הומור בדברי החוכמה כדי לענין את השומעים.
לא ניכנסתי כמעט אף פעם לפורום משפחות. יש שם משהוא מענין מעבר למה שאנו קוראים בפורומים המחולקים לפי יבשות?
ותודה על האריה. אני אומנם לא נכה כמוהו אבל הוא בהחלט מרשים:)
|
|
|
|
| 19. ראית שושי איך נינזפתי בפורום צפון אמריקה.. תגובה ל - 16 |
13/05/2008 22:14   |
| |
שושי |
3087 הודעות עד כה |
|
|
עזוב,היה לנו חבר שהיה אומר "אנשים קטנים...."
אנו כאן בגלל שנהנים לטייל,אני בהתרגשות גמורה כבר בנתב"ג,ולא כל כך משנה לאן הפעם,ולתכנן את הטיול,ולקרוא על טיולים שאחרים עשו,ותמונות
אולי נחזיר לה את הכסף שעלה לה השירשור,הכי מצחיק שהיא גרה בסן דייגו,אבל הישאליות לא עוברת לה
העיקר,שהיה טיול טוב,ומה זה בכלל בעברת בית נוסעים?
טוב,מבינה גם את זה,כשעברנו לבית של עכשיו,מכרנו ומסרנו את הבית הישן,ועבר חודש עד שקיבלנו את החדש,אחרי שהסתובבנו בבית של כל הבנים,נשברתי,הזמנתי בדקה ה90 וטסנו,כשיש את החידק,רק זה מרגיע
עוד לא הספקתי לקרוא את כל הטיול שלך,אבל אני בזה
[עודכן ב:13 מאי 2008 22:15:]
|
|
|
|
20. עודד - זה נזיפה זה?... תגובה ל - 16 |
13/05/2008 23:39   |
| |
agatha1 |
1203 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 21. כן, זה נזיפה זה... תגובה ל - 20 |
13/05/2008 23:59   |
|
טוב אולי נזיפונת.
|
|
|
|
|
| 23. אני מרימה את כפפת הטיפים תגובה ל - 21 |
14/05/2008 07:33   |
| |
עמית פ. - צוות למטייל ברשת |
676 הודעות עד כה |
|
|
אולי לא 30 אבל בהחלט כמה
|
|
|
|
| 24. ביקור חטוף בפורום אירופה... תגובה ל - 21 |
14/05/2008 07:38   |
| |
סוזי |
1056 הודעות עד כה |
|
|
שושי אגתה ועודד היקרים,
מתוך סקרנות נכנסתי לקישורים של עודד, ונשאבתי לתוך התגובות העסיסיות...
אתם שואלים את עצמכם איך אני משתרבבת בין התמונות הנפלאות האלה של יוון, שגם אותי שלהבו וגם בי עוררו תשוקה לראות במו עיניי.
אז הגעתי הנה רק לרגע קט, ומיד חוזרת לצפון אמריקה...
ענבל איננה גולשת מייצגת של אף פורום, היא יכולה לייצג רק את עצמה.
כמו בחיים, וגם בפורומים השונים, פוגשים אנשים מכל הסוגים, וטוב שכך, כי אחרת שעמום היה מנת חלקנו. לשמחתנו, יש מקום ל-כ-ו-ל-ם.
עודד, אני דווקא רואה באינטראקציה בין הפורומים דבר נפלא, קישור אחד שלך הטיס אותי מארה"ב ליוון בין רגע, וקישט לי את תכנון הטיול ה"צפוני" שלי בסלסולים ים-תיכוניים מדהימים.
שיהיה לכם יום טוב, ואפשר לשמוח שנמצאו 2 המטיילות הישראליות בסין,
סוזי.
[עודכן ב:14 מאי 2008 07:40:]
|
|
|
|
| 25. ביקור חטוף בפורום אירופה... תגובה ל - 24 |
14/05/2008 08:40   |
|
הי עודד,
גם אני מפורום צפון אמריקה...
חותמת על כל מילה של סוזי שושי ואגתה!
וגם אני נכנסתי מתוך סקרנות... ואני בהלם...אתה כותב המון (פשוט התרגלתי לקרוא שורות קצרות שלך )
והתמונות- מ ד ה י מ ו ת
יש כבר תכנונים לטיול הבא הבא (אחרי בלגיה וצרפת...סליחה )
מג
נ.ב. הנזיר עם החבל...אימא'לה
|
|
|
|
| 26. ביקור חטוף בפורום אירופה... תגובה ל - 25 |
14/05/2008 09:39   |
| |
שושי |
3087 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום לכן,גם כאן
גם בשבילי פעם ראשונה בפורום זה,ולא יודעת למה,במשך שנים נסענו רק לארופה,טיפים עכשוים אין לי,כי פעם אחרונה היתה לפני5 שנים,שבועיים בצרפת,פרובנס ועמק הלואר,אין לי שפה מספיק עשירה לספר על כל היופי הזה,כל כך הרבה מים,וירוק,וערים עתיקות מקסימות,אבל... המחירים!!!
תאיר,הצעיר במשפחתך היה עושה חיים איתנו,כי לרוב אכלנו בפיקניקים
פעם אמרתי שאולי הם מנסים,עד כמה תייר מוכן לשלם
אבל לבטח עוד נחזור,קרוב ומיוחד
את ספרד ואיטליה,מכירה כמו כף ידי
להתראות בכל פורום,העיקר לטייל ולהנות מהחיים
|
|
|
|
27. "נ.ב. הנזיר עם החבל...אימא'לה" תגובה ל - 25 |
14/05/2008 09:48   |
|
|
|
|
|
|
| 28. אורי תגובה ל - 27 |
14/05/2008 09:53   |
| |
שושי |
3087 הודעות עד כה |
|
|
איפה הגינה היפה הפורחת שלך הבוקר?
אני נכנסת לפורום משפחות רק כדי להריח את הגינה שלך
|
|
|
|
|
|
|
| 32. "נ.ב. הנזיר עם החבל...אימא'לה" תגובה ל - 27 |
14/05/2008 10:25   |
|
הי אורי,
תודה על ההזמנה, אני בהחלט אנצל אותה
התכוונתי לנזיר הזה:
"הנזירים אגב מגיעים בקרוניות שאכן צריך לסמוך חזק על אלוהים כדי לנסוע בהם.
אחד אמר לי שהם מחליפים את הכבל רק אחרי שהוא נקרע..."
הקצר ולעניין שאתה התייחסת אליו בפורום "שלי" בטל בשישים, מי מתייחס להערות בוטות ומעליבות? יש כל כך הרבה אנשים מדהימים, עוזרים, מכוונים וטובים שכל הערה מסוג אחר מתפוגגת כלא הייתה...(הפכתי מליצית ממש...לא מתאים לי בכלל - כנראה השפעת הפורום הזה- )
מג
|
|
|
|
|
| 34. לעודד- יופי של תמונות. עושה חשק לנסוע.... תגובה ל - 31 |
14/05/2008 10:33   |
 |
רמיה ישראלי |
2092 הודעות עד כה |
|