|
|
|
|
|
|
| 7. צפ-מע ניו-יורק תגובה ל - 6 |
15/05/2008 13:09   |
| |
מוני |
6354 הודעות עד כה |
|
|
הי אביבה
אפשרות אחת:-
# לינה בפוקונו(האם בסטרודסברג?) לינה 1
# פוקונו-קורנינג-איתקה לינה 2
# השלמות קלות באיתקה ונסיעה לשמורה בווטקינס גלן,לאחר מכן עליה לווטרלו כפי שחשבת.להשאיר זמן חשוב לקידום ללינה מזרחה,ועל מנת
לעשות את זה קל הייתי הולך על כביש 90 מהיר מזרחה עד למפגש עם ה-81המהיר איתו צפונה ללינה ב-Watertown .אולי בבסט ווסטרן ששם?
זיכרו ביום הזה חשוב מאוד צימצום הטווח.176 קמ ו-2:00 הגה. לינה 3
# מזרחה על ה-3 בכיוון saranac lake והלאה מזרחה על ה-86 ללייק פלאסיד,הייתי מביא בחשבון לינה בעיירה הזאת,לאחר התמקמות הייתי ממשיך לביקור מזרחה על ה-86 בשני אתרים , קודם נוסע ועולה עם הרכב
לתצפית מהוויטפייס מאונטיין הגבוה,ואחר כך חוזר ולפני לייק פלאסיד
מבקר קלות בשמורת ה-high falls gorge ואחריה ללינה 4.
# מלייק פלאסיד על ה-73 מזרחה אל כביש מס 87 מהיר עליו לא הרבה דרומה וביציאה מס 28 יציאה אל כביש 74 מזרחה בכיוון Ticonderoga
וממנה על ה-9N לצד אגם ג'ורג' לרדת להפסקה מתבקשת בלייק ג'ורג'.
אבל לא ממליץ על לינה בלייק ג'ורג',ולאחר הפסקה כראות עיניכם הייתי ממשיך מזרחה בכיוון מזרח בואך מרכז וורמונט ולן או ב-ludlow
או ב-weston על כביש 100 הנופי . לינה 5
# למחרת מלודלו ואו-Weston דרומה על ה-100 עד-Londendery , פונים מערבה בתוך ההרים הירוקים על כביש מס 11, פסטורליה מדרגה ראשונה, תיסעו לבקר במנצ`סטר-.ההמלצות שם הן:- לעבור Manchester Village ,ו-Manchester Center-מקסימות בתחומן בתים בהן חנויות מפעל שונות ויפות,ומומלץ לבקר באחוזת Hildene אחוזת בנו של הנשיא ליקולן. בהמשך בכיוון דרום יש לסטות למשל ל-West Arlington על כביש 313 לראות את יפי הסביבה בה מצוי הגשר המקורה על רקע כנסיה, ואז כשחוזרים אל כביש 7A עוברים בארלינגטון וממנה בחזרה אל כביש 7 המהיר אל בנינגטון, ובבנינגטון שבדרום ההרים הירוקים שם מוצדק לבקר בבנינגטון העתיקה((north benington שבה שרדו בתים היסטוריים רבים משומרי ארכיטקטורה קדומה ,וגם שלושה גשרי עץ מקורים בשלושה
כבישים מאונכים היוצאים מכביש 67A. חושב שביום הזה תיקחו את הזמן שלכם וברוגע ולכן הייתי לן בבנינגטון. לינה 6
# ביום השביעי עם ה-9 מבנינגטון מזרחה לברטלבורו,ממנה דרומה קצרות על המהיר-91 עד גרינפילד, ומשם מערבה על הנתיב האינדיאני=נתיב מוהוק(כביש מס 2) -מסצ`וסטס ואחר כך שיטוט פסטורלי דרומה באיזור העיירות סביב כביש מס 7 ולצד גבעות הברקשיירס,וחזרה מזרחה מסביבת העיירה Lee עם מס 90(אגרה) לינה ברגע שתמצאו לנכון אולי בסביבות
ספרינגפילד. לינה 7
למחרת להביא בחשבון עד בוסטון קצת יותר משעה ומחצה.
אולי קודם תבדקי ההצעה הזאת,שאני ראיתי שלא שילבתי בה את האוזאבל קאזם.
מוני
 |
| בשמורת ה-high falls gorge(גודל:11.98KB) |
|
|
|
|
|
| 9. צפ-מע ניו-יורק תגובה ל - 8 |
15/05/2008 17:57  |
| |
מוני |
6354 הודעות עד כה |
|
|
|
הי אביבה
הייתי ער לכך שלא הוספתי את האוזאבל.
כעיקרון, וקודם כל, רובם של ערוצי הקניון של מדינות צפון מזרח ומדינת ניו יורק בפרט מקסימים,אבל ככל שמגיעים בחודשי הקיץ היותר מוחרים הזרימות בערוצים נחלשות לפעמים בצורה קיצונית,לכן אמרתי לעצמי שאחרי הערוץ בווטקינס גלן,ואולי ערוץ ה-Tauogonack אפשר
שתסתפקו בעוד ערוצון(High falls Gorge) שזורם תמיד ואני מדגיש למרות שהוא לא משתווה לערוץ האוזאבל,גם כשהזרימה בו חלשה.
חשבתי גם שמן הראוי שתבלו בעיירה שאמורה לתסוס יותר מעיירות אחרות באדירונדאק שנוהגים לכנות אותן רדומות משהו.
לדעתי אחרי ההמלצה שלי בכל מקרה ביום עם ראות הגיונית לא להחמיץ את התצפית אליה עולים בכביש נוח ביותר ובנהיגה עצמית מהוויטפייס מאונטיין,שוה לעבור בנסיעה ביום הבא בכביש 73 שאני חושב שהוא נופי יותר מה-9N (בקטע שעד Keesseville ) ולאחר מכן הנסיעה לאורך כביש
הגדה המערבית 9N של לייק ג'ורג'.
ברם אביבה אין שום בעיה לשנות את המסלול כך שמלייק פלאסיד תסעו על ה-86 וה-9N ישר לאוזאבל תהיו שם בפתיחה שלו,תבקרו בו ותמשיכו עכשו לפי מה שרשמתי בתוואי הקודם פשוט תרדו עם ה-87 אל היציאה ממנה נוסעים בכיוון טיכונדרוגה וכך הלאה,אלא שהפסקה הרבה יותר קצרה כנראה שתצטרכו לעשות בלייק ג'ורג',על מנת להספיק להכנס למרכז וורמונט.
מוני
|
|
|
|