כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. צפ-מע ניו-יורק 13/05/2008 19:32 לתגובה הבאה
  אביבה לא מחובר אביבה  משתמש פעיל 385 הודעות עד כה
למוני(סוף סוף התגבש שלד לטיול) ואחרים:מצרפת תכנית כללית לטיול.לרשותנו 7 ימים.האם מספיק?איך לחלק את התכנית?באילו מקומות ללון.הזמנו לילה ראשון בפוקונוס ולילה שני באיתקה.
מתחילים בהרי הפוקונו ומסיימים בבוסטון(לא מטיילים הפעם בבוסטון-בניו-אינגלנד היינוובקנדה אין לנו ענין באזור זה).תודה
אשמח לקבל טיפים.הטיול מיועד לזוג 50-60
הרי הפוקונו
איתקה+קורנל
האם כדאי לנסוע לקרונינג?
ווטקינס גלן
taughanock falls
ווטרלו
לייק ג'ורג'
לייק פלאסיד
ausable chasm
נשמח לקבל חוות דעת(לא רשמתי את הטיולים בכל אתר)בעיקר חשוב לי לדעת אם שבוע מספיק לנו והיכן כדאי ללון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. צפ-מע ניו-יורק תגובה ל - 1 13/05/2008 19:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הרשו לא מחובר הרשו  משתמש פעיל 210 הודעות עד כה
המוזיאון בקורנינג מרשים וניתן לבלות בו זמן ניכר, אם אתם אוהבים. ההיסטוריה של ייצור הזכוכית אך לא רק. אנחנו צעירים מכם בעשור ואהבנו. הקדשנו למקום כשלוש שעות אך ניתן היה יותר, אם היה זמננו בידנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. צפ-מע ניו-יורק תגובה ל - 2 13/05/2008 21:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. צפ-מע ניו-יורק תגובה ל - 3 13/05/2008 22:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מוני לא מחובר מוני  משתמש פעיל 6271 הודעות עד כה
הי אביבה
טוב לשמוע מכם שוב.
קראתי אחורה את התכתובת לפני חודשים.

ראיתי שנתתי אי אילו פרטים לגבי איזור הפוקונו אליו תגיעו ותתרגעו
בו ביום הראשון,לדעתי עשיתם נכון.

לגבי האצבעות אם את צריכה חומר מעבר לזה שאת לבטח יודעת אצרף בעתיד קישור ממצה.

לגבי ההמשך,אם אינני טועה ביקשת לנסות מינימום מעברי לינות,האם את
עדיין בכיוון הזה,או שניתן לנוע קדימה,שכן צריך להביא בחשבון את הצורך להגיע לנקודה גבוהה כמו לייק פלאסיד?

אביבה ביום השביעי מדובר שנכנסים לבוסטון או שיש אפשרות ל-7 לילות
מסלול וביום השמיני נכנסים אליה?

האם בדרך ממדינת ניו יורק אל בוסטון אפשר לשמוע אם ביקרתם באיזור בנינגטון שבדרום מערב וורמונט,והאם נסעתם כבר בעבר בכביש מס 2 שהוא נתיב מוהוק בצפון מערב מסצ'וסטס?
אפשר בהחלט לשלב את הביקור בקורנינג.
הזכרת את ווטרלו ,יש סיבה מיוחדת?
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. צפ-מע ניו-יורק תגובה ל - 4 14/05/2008 18:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מוני,גדולתך לא רק במתן תשובות,אלא גם בשאילת שאלות.
הלילה ה-8 יהיה בוסטון.יש לנו 7 לילות מהלילה הראששון בפוקונו(אין צורך לחזור על כל אותן נקודות שהזכרת בעבר-הכל רשם אצלי בפירוט בתוך התכנית)הבנתי שלא נוכל ל"קמץ" במעברים ממלון למלון.אנו פתןחים להצעות.רצינו לדעת האם באופן עקרוני נוכל להגיע לכל אותן נקודות שציינתי או שצריך לותר על משהו.את ווטרלו הזכרתי בשל האאוטלטים במקום-אין לי בעיה לעשות שופינג במקום אחר שתציע,אם משתלב טוב יותר-חובה חצי יום להקדיש לקניות.לא נסענו בכביש 2-נשמח לשמוע פרטים.
האם הסטיה מערבה לקורנינג ראויה?-אם כן האם הגיוני לעשות זאת מווטקינס גלן ?(הזמנו לילה אחד בפוקונוס ובלילה הבא באיתקה)לא זכור לי השם בנינגטון בטיולנו בניו-אינגלנד.נשמח לקבל כל רעיון/שיפוץ מסלול
המון תודה, אביבה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. צפ-מע ניו-יורק תגובה ל - 5 14/05/2008 23:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אביבה
מחר בבוקר(ראש צלול) ארשום לכם קודם שתי הצעות כלליות(כולל מיפוי) ולאחר שתתני העדפה או עוד שינוי רצוי לך נפתח את הנבחר.
מוני

חושב שאם רוצים ווטרלוביום השלישי,נוותר על הירידה לקורנינג,נסתפק
במסוגנן ווטקינס גלן נעלה לווטרלו ונשאיר אפשרות עוד ביום הזה
צימצום טווחים מזרחה על מנת לנסות לעמוד בשאר היעדים .
דעתך?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. צפ-מע ניו-יורק תגובה ל - 6 15/05/2008 13:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי אביבה
אפשרות אחת:-
# לינה בפוקונו(האם בסטרודסברג?) לינה 1

# פוקונו-קורנינג-איתקה לינה 2

# השלמות קלות באיתקה ונסיעה לשמורה בווטקינס גלן,לאחר מכן עליה לווטרלו כפי שחשבת.להשאיר זמן חשוב לקידום ללינה מזרחה,ועל מנת
לעשות את זה קל הייתי הולך על כביש 90 מהיר מזרחה עד למפגש עם ה-81המהיר איתו צפונה ללינה ב-Watertown .אולי בבסט ווסטרן ששם?
זיכרו ביום הזה חשוב מאוד צימצום הטווח.176 קמ ו-2:00 הגה. לינה 3

# מזרחה על ה-3 בכיוון saranac lake והלאה מזרחה על ה-86 ללייק פלאסיד,הייתי מביא בחשבון לינה בעיירה הזאת,לאחר התמקמות הייתי ממשיך לביקור מזרחה על ה-86 בשני אתרים , קודם נוסע ועולה עם הרכב
לתצפית מהוויטפייס מאונטיין הגבוה,ואחר כך חוזר ולפני לייק פלאסיד
מבקר קלות בשמורת ה-high falls gorge ואחריה ללינה 4.

# מלייק פלאסיד על ה-73 מזרחה אל כביש מס 87 מהיר עליו לא הרבה דרומה וביציאה מס 28 יציאה אל כביש 74 מזרחה בכיוון Ticonderoga
וממנה על ה-9N לצד אגם ג'ורג' לרדת להפסקה מתבקשת בלייק ג'ורג'.
אבל לא ממליץ על לינה בלייק ג'ורג',ולאחר הפסקה כראות עיניכם הייתי ממשיך מזרחה בכיוון מזרח בואך מרכז וורמונט ולן או ב-ludlow
או ב-weston על כביש 100 הנופי . לינה 5

# למחרת מלודלו ואו-Weston דרומה על ה-100 עד-Londendery , פונים מערבה בתוך ההרים הירוקים על כביש מס 11, פסטורליה מדרגה ראשונה, תיסעו לבקר במנצ`סטר-.ההמלצות שם הן:- לעבור Manchester Village ,ו-Manchester Center-מקסימות בתחומן בתים בהן חנויות מפעל שונות ויפות,ומומלץ לבקר באחוזת Hildene אחוזת בנו של הנשיא ליקולן. בהמשך בכיוון דרום יש לסטות למשל ל-West Arlington על כביש 313 לראות את יפי הסביבה בה מצוי הגשר המקורה על רקע כנסיה, ואז כשחוזרים אל כביש 7A עוברים בארלינגטון וממנה בחזרה אל כביש 7 המהיר אל בנינגטון, ובבנינגטון שבדרום ההרים הירוקים שם מוצדק לבקר בבנינגטון העתיקה((north benington שבה שרדו בתים היסטוריים רבים משומרי ארכיטקטורה קדומה ,וגם שלושה גשרי עץ מקורים בשלושה
כבישים מאונכים היוצאים מכביש 67A. חושב שביום הזה תיקחו את הזמן שלכם וברוגע ולכן הייתי לן בבנינגטון. לינה 6

# ביום השביעי עם ה-9 מבנינגטון מזרחה לברטלבורו,ממנה דרומה קצרות על המהיר-91 עד גרינפילד, ומשם מערבה על הנתיב האינדיאני=נתיב מוהוק(כביש מס 2) -מסצ`וסטס ואחר כך שיטוט פסטורלי דרומה באיזור העיירות סביב כביש מס 7 ולצד גבעות הברקשיירס,וחזרה מזרחה מסביבת העיירה Lee עם מס 90(אגרה) לינה ברגע שתמצאו לנכון אולי בסביבות
ספרינגפילד. לינה 7

למחרת להביא בחשבון עד בוסטון קצת יותר משעה ומחצה.

אולי קודם תבדקי ההצעה הזאת,שאני ראיתי שלא שילבתי בה את האוזאבל קאזם.
מוני
 בשמורת ה-high falls gorge
בשמורת ה-high falls gorge(גודל:11.98KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. צפ-מע ניו-יורק תגובה ל - 7 15/05/2008 16:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מוני שלום
איך ניתן לשנות את הקטע האחרון,הואיל ואנחנו כן לקחנו בחשבון,על-פי המלצתך החמה,היקור ב-ausable chasm האמת שדי מושך אותנו להיות שם.
האם יש אאוטלט אחר באזור הטיול שלנו שאינו סוטה מהמסלול במקום ווטרלו?
נשמח לשמוע ממך.לילה אחרון הזמנו בבוסטון.
כלומר,לינה ראשונה בפוקונוס תהיה ב-8.8 ולילה אחרון בבוסטון יהיה 15.8
תודה מראש,אביבה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. צפ-מע ניו-יורק תגובה ל - 8 15/05/2008 17:57 לתגובה קודמת
הי אביבה
הייתי ער לכך שלא הוספתי את האוזאבל.

כעיקרון, וקודם כל, רובם של ערוצי הקניון של מדינות צפון מזרח ומדינת ניו יורק בפרט מקסימים,אבל ככל שמגיעים בחודשי הקיץ היותר מוחרים הזרימות בערוצים נחלשות לפעמים בצורה קיצונית,לכן אמרתי לעצמי שאחרי הערוץ בווטקינס גלן,ואולי ערוץ ה-Tauogonack אפשר
שתסתפקו בעוד ערוצון(High falls Gorge) שזורם תמיד ואני מדגיש למרות שהוא לא משתווה לערוץ האוזאבל,גם כשהזרימה בו חלשה.

חשבתי גם שמן הראוי שתבלו בעיירה שאמורה לתסוס יותר מעיירות אחרות באדירונדאק שנוהגים לכנות אותן רדומות משהו.

לדעתי אחרי ההמלצה שלי בכל מקרה ביום עם ראות הגיונית לא להחמיץ את התצפית אליה עולים בכביש נוח ביותר ובנהיגה עצמית מהוויטפייס מאונטיין,שוה לעבור בנסיעה ביום הבא בכביש 73 שאני חושב שהוא נופי יותר מה-9N (בקטע שעד Keesseville ) ולאחר מכן הנסיעה לאורך כביש
הגדה המערבית 9N של לייק ג'ורג'.

ברם אביבה אין שום בעיה לשנות את המסלול כך שמלייק פלאסיד תסעו על ה-86 וה-9N ישר לאוזאבל תהיו שם בפתיחה שלו,תבקרו בו ותמשיכו עכשו לפי מה שרשמתי בתוואי הקודם פשוט תרדו עם ה-87 אל היציאה ממנה נוסעים בכיוון טיכונדרוגה וכך הלאה,אלא שהפסקה הרבה יותר קצרה כנראה שתצטרכו לעשות בלייק ג'ורג',על מנת להספיק להכנס למרכז וורמונט.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מבפלו לניו יורק
להודעה הבאה:סיור בגבעת הקפיטול בוושינגטון

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף