כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב 13/05/2008 23:56 לתגובה הבאה
  roigraber לא מחובר roigraber  משתמש בינוני 54 הודעות עד כה
שלום לכולם,
אני בחור בן 25 שמתכנן לסוע ( עם החברה) למזרח ארהב מה- 20.8 ועד סוף ספטמבר הטיול בשלבי התיכנון ולאחר קריאה מעמיקה הלכתי קצת לאיבוד...
הנה התכנון שלי עד כה...
נחיתה במיאמי ב- 20.8 ושיהיה במיאמי ביץ עד ה 21
23.8-22 נסיעה לקי ווסט
24 טיול באחת הביצות של האיזור ובערב הגעה לאורלנדו
25-28 פארקים
29-31 טיול באיזור אורלנדו ( כולל זמן לקניות בכל זאת יש אישה בטיול)
מה- 1.9 ועד ה- 13 אנחנו מעונינים לעשות טיול דרכים ולהגיע מאורלנדו לניו יורק..
ואז בגלל אילוצים נבלה מה-14 ועד הסוף עם המשפחה בניו יורק..
עכשיו מתחילות השאלות שלי..
לפי כל המידע שקראתי יש המון מה לראות בדרך מאורלנדו לניו יורק בייחוד איזור הסמוקיס ונשוויל השאלה זה כמה זמן להקדיש לטיול בפארק ואיך הכי טוב לעשות את הדרך .. ואולי לשלב יום בוושינגטון ( כבר ביקרתי בוושינגטון בעבר אז יום מספיק לי) והאם לשלב גם את אטלנטה
אשמח מאוד לכל ייעוץ...
ובנוסף אני חושש להגיע למיאמי בתקופה זו האם אפשר בכלל לטייל בתקופה הזו ולהגיע גם לקי ווסט או שכדאי לקצר את זמני במיאמי...

כל עזרה תתקבל בברכה...
תודה מראש לכול מי שיענה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 1 14/05/2008 00:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עודד עודד לא מחובר עודד  משתמש פעיל 8040 הודעות עד כה
לגבי האפלצ'ים מה שתיראה בסמוקיס דומה מאוד למה שתיראה לאורך כל האפלצ'ים עד פארק שננדוא בוירג'יניה. אין ספק שבמסגרת זמן כזו אתה צריך לעשות מסלול דרך האפלצ'ים. משך הזמן די תלוי בכמה אתה רוצה לעשות מסלולי הליכה לאורך הדרך. יש אינסוף אפשרויות. ממליץ לך לנסוע לאורך הבלו רידג' לפחות בצפון קרולינה. מלבד הקטע הזה תוכל לבקר בטירת בילטמור באשוויל ובצ'ימני רוק. ממליץ לך גם על פארק שננדוא בוירג'יניה בגלל ששם ריכוז החיות דובים,במבים וכולי הכי גדול. תוכל לדלג על קטעים בבלו רידג' דרך כביש מהיר כאוות נפשך.

לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 1 14/05/2008 06:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ערבה לא מחובר ערבה  משתמש פעיל 467 הודעות עד כה
שלום, roigraber!

בעוד שבועיים וחצי, משפחתי ואני, נוסעים לטיול דומה בארה"ב. את התגובה הזו אני שולחת לך, לא מידע אישי, אלה מתוך למידה מעמיקה של הנושא, במשך כמעט שנה.
התוכנית המקורית היתה "להשקיעה" בדרום פלורידה מספר ימים, כלומר, קי ווסט, שמורת אוורגליידס וכו'. אבל בשלב מוקדם מאוד הבנתי, שבתקופה זו של השנה, החום, הלחות והיתושים, הופכים את השהות באיזור ללא נעימה. לכן, מתוך הבנה שארה"ב גדולה מספיק, ואין טעם להתעקש על טיול באיזור הזה, החלטתי לשנות מסלול. על אורלנדו אין סיכוי שנוותר!!!
אחרי ההקדמה הזו, הצעתי היא:
אם הטיסה לא סגורה, לוותר על מיאמי, לטוס ישירות לאורלנדו לכמה ימים שבא לכם, ומשם להתחיל להצפין לכיוון הרי הסמוקי. לא מזמן חזר גולש בשם רוי מטיול דומה. אני משוכנעת שתוכלו להעזר במסלול שלו ובו. את הימים ש"תרוויחו" במיאמי ודרום פלורידה, תוכלו "לבזבז" בקלות וביעילות באיזור הרי הסמוקי, הבלו רידג' ופרק שננדואה. שימו לב: רכב שתקחו בפלורידה ותחזירו בניו-יורק יחייב אתכם בתשלום נוסף.

מקווה שעזרתי,
טיול מהנה,
ערבה.

...עוד 19 ימים...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 3 14/05/2008 08:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רוי לא מחובר רוי  משתמש פעיל 722 הודעות עד כה
מסכים עם ערבה,מאוד נהננו בדרום פלורידה אבל התק' לא מתאימה.סימו את אורלנדו וצאו לסמוקיס או דרך אטלנטה או דרך דרום קרוליינה(הילטון הד,צ'ארלסטון)וסיירו בסמוקיס-גטלינבורג,צ'ירוקי,צפון קרוליינה וחלקים קטנים מהבלו רידג' ולניו יורק דרך וירג'יניה וואשינגטון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 4 15/05/2008 01:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם אני רוצה לומר תודה על כל התגובות..
בקשר למיאמי כבר קצת מאוחר מידי הכרטיס טיסה שלי הוא למיאמי מה שכן בהתחשב בכל מה שאמרתם לי אני יקצר את שהותי באיזור מיאמי ואותר על קי ווסט, אשמח לדעת אם מישהוא מכיר ביצות באיזור אורלנדו שניתן לעשות בהם טיולים ברחפות קטנות ( במקום במיאמי ).
לגבי הדרך מאורלנדו לניו יורק אני דיי הלכתי לאיבוד בתיכנון מרוב ההצע קשה לבחור ולתכנן מסלול מסוים, או שאולי הדרך הנכונה ביותר היא להתחיל לנסוע ולעצור באתרים לפי מידת התענינות שלנו?
אני אשמח לקצת עזרה בתיכנון המסלול וזמנים פחות או יותר...
ושוב תודה על העזרה....

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 5 15/05/2008 07:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
באורלנדו יש שיט ברחפות.לגבי הדרך לניו יורק הצעתי לך בתגובתי הקודמתתבדוק מה נראה/לא נראה ואפשר יהיה להתקדם.כמו כן רשום מה מענין אותך,כמה זמן תקדישו נטו לדרך וכו'
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 6 15/05/2008 21:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תראה לטיול עמצו מאורלנדו לניו יורק יהיה לנו זמן מה 31.8-13.9 כלומר שבועים בערך.. מעניין אותנו מאוד פארקים טיולים רגלים וגם ערים או עירות מיוחדות דווקא מקומות שונים שלא כולם הולכים אליהם... שמעתי על הבקתות ביערות באשוויל אז אולי יומיים בבקטה כזו זה יהיה נחמד...
לדעתי חלק מהדרך נעשה על קו החוף ואז נכנס פנימה להרים השאלה מה קודם... ואיני רוצה לבלות את הדרך בלשרוף קילומטרג' אלה לטייל בדרך בכיף..
ולשלב בין כל הדברים..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 7 15/05/2008 22:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בגדול לדעתי,מה שמתאים לכם הוא לנסוע דרך אטלנטה,צ'אטאנוגה לגטלינבורג, טנסי שלמרגלות הסמוקיס ומשם לניו יורק דרך הצ'ירוקי,צפון קרוליינה,ןירג'יניה ופנסילבניה.שבועיים אמורים להספיק לסיבוב כזה בכיף.אגב,יש בקתות נהדרות בסמוקיס במחיר סביר ועם תנאים מעולים כבסיס להליכות בסמוקיס וטיולים בגטלינבוג ופיג'ן פורג'
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 6 16/05/2008 01:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה על כל העזרה אני חוזר לשולחן הסירטוטים להכין את המסלול שלי בצורה טובה יותר אני יעדכן ברגע שיהיה לי משהוא ביד...
רק בקשה אחת אם אתם מכירים ביצה טובה באורלנדו שאפשר לעשות את הרחפות תגידו לי כי לא מצאתי משהוא באיזור אורלנדו רק באיזור מיאמי אשמח לעזרה בנושא...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 9 16/05/2008 15:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום, roigraber!

כפי שכבר בטח הבנת, לא הייתי עדיין באף ביצה.

אבל, יש לי יסוריי מצפון על שהורדתי לך את ההתלהבות מדרום פלורידה, אז הנה מידע, באדיבות הספר של סיגלית בר. אני מצרפת לך שלושה קישורים שעניינם Airboat Ride. לדבריה של סיגלית החברות הנ"ל רחוקות מאורלנדו 15-45 דקות.

שיהיה בכיף ותזהר מהתנינים,
ערבה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 10 16/05/2008 17:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yohanand לא מחובר yohanand  משתמש פעיל 2450 הודעות עד כה
מסכים בהחלט עם אלה שהמליצו להימנע מדרום פלורידה בקיץ.
חום ולחות בלתי נסבלים ובנוסף לזה גשמי זלעפות כמעט כל יום אחה"צ (אני גר באיזור) .
בדיעבד הייתי ממליץ לכם לטוס לאטלנטה (טיסות ישירות מ-ת"א עם דלתא), ומשם לעלות לאפלצ'ים.
אם אתם בכל זאת מתעקשים על טיול רחפות באברגליידס, ממליץ לכם בדרך צפונה, לסטות מערבה מה-95 (אוטוסטרדה ממיאמי-צפונה) בכביש בשם Griffin, ולסוע בכביש הזה עד הסוף (הקצה המערבי).
צירפתי קישור.
אם אתם רוצים ממש לחוות את האברגליידס, סעו בכביש 41 מערבית למיאמי למקום בשם: Shark Valley, נמצא ממש בלב האברגליידס. שוכרים שם אופניים ורוכבים בשביל מעגלי באורך 14 מייל עם תצפית מרהיבה בקצה הדרומי.יש שם אליגטורים, צבים, עופות מים ועוד (הכל חופשי בטבע). אם אופניים לא מתאימים לכם, יש סיור ממונע עם מדריך.
אתם יכולים למצוא בקרבת מקום (על ה-41), חברות שמפעילות רחפות ולשלב את זה בטיול של יום מלא.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 10 16/05/2008 21:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לכולם על העזרה ועל הקישורים...
עכשיו יש לי עבודה לעשות...
וערבה שלא יהיו לך יסורי מצפון רק עזרת לי מאוד....
מנעת ממני אולי סבל מיותר ובזבוז זמן
אז שוב תודה על הזרה אני מקווה שאתם תהנו מהטיול שלכם
ואולי אתם חוזרים לפני ככה שיהיו לך המלצות חדשות בשבלנו..
אם את צריכה עצות או עזרה במשהוא באיזור הצפוני יותר במזרח ארהב
אני אולי יכול לעזור אני ישמח להחזיר לך בכמה עצות טובות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 12 17/05/2008 00:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי, roigraber!

אנחנו אכן חוזרים לפני...
נגיע לאורלנדו בעוד 17 ימים, נשהה שם 10 ימים. ואח"כ אנחנו ממשיכים צפונה בקרוואן למשך חודש נוסף. לארץ נגיע ב- 15 ליולי, ואז אוכל לשתף אותך בחוויות וטיפים אמיתיים.
למען האמת, לא הכנסתי לתכנון שלי שייט רחפת בביצות, אבל בזמן ששלחתי לך קישורים לגבי החברות שעושות זאת בקירבת אורלנדו, גיליתי שאחת מהן, נמצאת ממש ליד ה"בית" שלנו, לתקופה הזו. מכיוון שאני מקציבה כמה ימי מנוחה מפארקים, במסגרת השהות באורלנדו, אולי נשקול לעשות גם שייט כזה. אם כן - אדווח לך כמעט on line, מה, איך, כמה, למה וכו'.
לגבי צפון מזרח - אני כבר מאוד מגובשת, אבל אשמח לקבל כמה טיפים נחמדים ומועילים אם יש לך בשליפה...

תודה, והמשך תיכנון מהנה
ערבה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 13 18/05/2008 20:57 לתגובה קודמת
נשמע טיול מאוד מעניין ..... אני מקווה שהכל ילך לפי התוכנית ,
יהיה משעשע אם בגללי בסוף תעשו טיול רחפות ואז או שתודי לי או שתקללי אותי Smile בכל מקרה יהיה מעניין לשמע חוויות ..
לגבי צפון מזרח אני מקווה שלא תיכננתם נסיעות ארוכות זה הרג אותנו בטיול האחרון המרחק לא קצר בין ניו יורק למפלי הניאגרה ( אם זה הכיוון) או למונטריאול.. אבל אם אתם מגיעים לאיזור הגבול עם מונטריאול שוה להקדיש יום וחצי לעיר הזו היא מאוד מיוחדת לפחות בעיני. הכי חשוב לקחת את הזמן ולהנות לא למהר לאף מקום.
ואם תספרי על המסלול אז אולי יהיו לי טיפים מועילים למרות שהחברה פה מנוסים ואני בטוח שקראת כבר מספיק טיפים
אז תבלו ואני יכתוב שהמסלול יתגבש..

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:ניו יורק למתקדמים
להודעה הבאה:connection דרך ארה"ב למרכז אמריקה

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף