|
| 2. מונגוליה - אני צריך משהו שמדבר מנסיון , תודה. תגובה ל - 1 |
14/05/2008 13:47   |
| |
yaronhirsch |
15 הודעות עד כה |
|
|
היי Yowc,
רוסיה לא כל כך רחוקה ממונגוליה... אחרי הכל היא מתפרסת על כל אסיה 
אבל כן... המרחק ממוסקבה לאולאן-באטאר הוא גדול מאוד, והרכת הטרנס-סיבירית אכן חוצה את כל הדרך ואני יכול להגיד לך שזאת היתה אחת החוויות הכיפיות בטיול שלי.
לעומת זאת, אני דווקא חושב שעדיף לקחת את הרכבת בכיוון ההפוך (כפי שאני עשיתי) ממונגוליה למוסקבה. הרכבת ככה"נ קצת יותר נוחה וסימפטית. במונגוליה פגשתי בחורה שעשתה את הנסיעה ממוסקבה למונגוליה - ובילתה 5 ימים עם חבורה של גברים עם הרבה בקבוקי וודקה.
אחת הסיבות לכך היא, שברוסיה ניתן לקנות כרטיס למחלקה שלא ממש קיימת ברכבת בכיוון ההפוך: מדובר בקרון שבו אין תאים. הכל פתוח למעשה - זו המחלקה הזולה ביותר בכיוון מרוסיה.
לעומת זאת, ברכבת ממונגוליה / סין מחלקה כזאת לא קיימת. אני יכול להגיד לך מניסיון שמחלקה שניה (שבה נסעתי) היתה בסדר גמור. בכל תא יש 4 מיטות. יכול להיות מעט צפוף אולי אבל סה"כ באמת בסדר.
דבר נוסף שלדעתי חשוב הוא העונה שבה לוקחים את הרכבת. אני עשיתי זאת בחורף/אביב (תחילת אפריל). מה שאומר שהיה קריר ולכן לא מזיעים ואין צורך להתקלח (כעקרון אין מקלחות על הרכבת...). מכיוון שמדובר בהרבה זמן על הרכבת (5 ימים ממונגוליה או שבוע מבייג'ין) זה יכול להיות משמעותי. בנוסף לכך, בדרך היה הרבה שלג וקרח - מה שלא רואים הרבה בישראל, אז זה גם מוסיף לדעתי.
אני נסעתי מבייג'ין למונגוליה ואז נשארתי במונגוליה כשבוע וחצי. באותו יום שבו הגעתי למונגוליה, קניתי את הכרטיס עד למוסקבה (שעלה כ-86$). הייתי מציע לך להימנע מכל מיני חברות שמציעות דילים לרכבת הטרנס-סיברית. דילים כאלה יכולים להגיע גם עד 2000 יורו(!) מכיוון שהם מרפדים את כל העניין בהדרכה, ושהייה וירידה בחלק מהמקומות בדרך. אם אתה בכל מקרה מתכנן לעשות משהו כזה - כדאי שתברר בדקדקנות במה מדובר.
בנוגע לחזרה (אחרי רוסיה חזרתי למזרח ולא המשכתי לאירופה): בכדי למנוע צורך בלקנות כרטיס טיסה בינ"ל ממוסקבה, קניתי כרטיס ממוסקבה לאולאן-אודה (עיר ברוסיה שמאוד קרובה לגבול עם מונגוליה שדרכה עוברת הרכבת). הכרטיס עלה כ-230$, ומאולאן-אודה לקחתי את קטע הרכבת חזרה לאולאן-באטאר.
את כל זה עשיתי לפני כשנתיים אז יתכן שדברים השתנו מאז (כולל מחירים).
ירון
|
|
|
|
| 3. מונגוליה - אני צריך משהו שמדבר מנסיון , תודה. תגובה ל - 2 |
14/05/2008 14:19   |
| |
Yowc |
7 הודעות עד כה |
|
|
טוב אחי תודה גם על הפרטים הנוספים..
כמו כן האם צריך להזמין כרטיס מראש..?
או שזה כמו רכבת פה בישראל
|
|
|
|
| 4. מונגוליה - אני צריך משהו שמדבר מנסיון , תודה. תגובה ל - 3 |
14/05/2008 16:04  |
| |
yaronhirsch |
15 הודעות עד כה |
|
|
מומלץ כמובן להזמין כרטיס כמה שיותר זמן מראש...
למרות שזאת בסופו של דבר רכבת לכל דבר (למרות האורך וכו'), עדיין זה לא כמו רכבת ישראל 
|
|
|
|