כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שימו לב לכתבה הבאה 03/04/2008 20:00 לתגובה הבאה
עמית עמית לא מחובר עמית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 9023 הודעות עד כה
ותראו מה רשמתי בהודעה הראשונה ב 8 לינואר.

מזהירים את המטיילים, מזהירים פעם נוספת ופעם שלישית נותנים בראש.

ראו תגובה של אחד הקוראים:

אם האוסטרלים רוצים, הם יכולים לפתור את הבעיה בקלות.

פשיטה אחת על רחוב קרלייל בבלקלאווה (במלבורן). עוצרים כמה ישראלים, מגיעים איתם לדירות אותן הם חולקים עם החברים שלהם ועוצרים גם את היתר. נסיעה לשדה התעופה, קנס וחותמת שחורה בדרכון, ונגמר הסיפור.
ולפני העליה למטוס, עוד משהו. כל אחד יידרש לאכול, עם כפית, צנצנת שלמה של ווג'מייט. שלא ישכחו מה זה אוסטרליה.

רון , מלבורן (חוקי) (03.04.08)

עמית - מנהל הפורום
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שימו לב לכתבה הבאה תגובה ל - 1 10/04/2008 00:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  dodo the tiger לא מחובר dodo the tiger  משתמש בינוני 92 הודעות עד כה
Shocked

טוב נו, אני מניח שאנשים הורסים לאנשים אחרים, בין אם לא אכפת להם ובין אם הם אנוכיים..

עדיין קשה לי להאמין שאנשים מרחיקים עד קצה העולם בשביל למכור מוצרי טיפוח זולים מ"ים המלח". די פתטי לטעמי.

בCHCH פגשתי חבורות של ישראלים שמכרו תמונות מזוייפות, והיו איתם גם כמה בריטים. בפעם אחרת, פגשתי רק את אחד מהבריטים והוא התלונן כמה אנחנו חמדניים לכסף, עד כדי כך שאנשים ממש יכולים לרמוס אחד את השני בעבור עוד חופן דולרים - זה בדיוק מה שקורה שאותם חבר'ה "נחמדים" ולעיתים גם "תמימים" פוגעים ב"חברים" שלהם שכולה רוצים לעשות טיול רגיל ומתקשים להשיג ויזה.

צנצנת של ווג'מייט? אף אחד לא ישכח את אוסטרליה אחרי זה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שימו לב לכתבה הבאה תגובה ל - 2 10/04/2008 09:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2880 הודעות עד כה
המגיב הזה רון נשמע לי מוכר כרון זה שמשכיר את מאורות העבדים הללו בבלאקלווה וקרלייל.

אני רוצה עוגייה, אהההההההההה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עקב התנהגות ישראלים - הוחמרו התנאים לקבלת ויזה תגובה ל - 1 28/04/2008 21:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yas21 לא מחובר yas21  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
טוב קודם כל למה להגזים ככה זה ממש לא שאנשים חושבים רק על עצמם ומתנהגים באנוכיות הסיבה היא שאוסטרליה היא יעד מאוד יקר לישראלים בטח בהשוואה להודו, דרום אמריקה וכולי ובטח ובטח אם זה טיול לתקופה ממושכת. אני בטוחה בכך ש90% מהאנשים שעובדים לא חוקית עושים זאת למטרת מימון הטיול באוסטרליה כך שהדבר אינו פוגע בכלכלה האוסטרלית אלא להפך! את הכסף שהם מרוויחים הם מוציאים גם באוסטרליה. אני הוצאתי ויזה לאוסטרליה לפני שבוע, וומש לא עושים אם זה בעיות. הבעיתיות היחידה שהזהירו אותי ממנה נובעת מכך שרבים שולחים טפסים שאינם מלאים, או שגויים ועל זה צריך להקפיד מאוד!
אז כל המתלוננים על האנשים שעובדים באוסטרליה, נסו להבין ולא לשפוט לרעה כי הכוונות בסך הכול הן לטובה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. זה לא חובה לטייל באוסטרליה תגובה ל - 4 28/04/2008 23:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1734 הודעות עד כה
אם אין כסף, אפשר לנסוע ליעדים יותר זולים או לחילופין לעבוד עוד כמה חודשים בארץ ולחסוך עוד קצת כסף. זה שזה יקר זה לא תירוץ, אלו אולי "נסיבות מקלות" אבל זה לא אומר שלא עוברים על החוק. אם מישהו שודד בנק כדי לפרנס את המשפחה שלו אז הוא בסדר? הוא עדיין פושע. טיול הוא מותרות לא משהו קיומי - אין כסף - מוותרים.

אגב, זה שאת קיבלת ויזה לא אומר שהתנאים לקבלת ויזה לא הוחמרו. יש אנשים שמקבלים, זה נכון, ומצד שני יש יותר אנשים שהבקשות שלהם נדחות. אם הישראלים יהפכו את אוסטרליה לארה"ב, אוסטרליה תהפוך את קבלת הויזות לקבלת ויזה כמו לארה"ב ( = סיכויים לא גבוהים, בלשון המעטה, לצעירים אחרי צבא).

חוץ מזה, שאם תבחרי לעבוד 7 ימים בשבוע 10 שעות ביום ולגור בדירה עם 10 שותפים, גם בארץ תוכלי לחסוך די הרבה כסף. באותה צורה, אם תלכי לקטוף פלפלים במושב בערבה, במקום שבו אין נפש חיה מסביבך ואין איפה לבזבז כסף, גם אז תחסכי לא מאוד מעט. אם את חיילת משוחררת, למשל, ותלכי לעבוד ככה, תעבדי את החצי שנה של העבודה הנדרשת ואחריה תוכלי לממן טיול די ארוך, אפילו באוסטרליה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אויש.. נו באמת תגובה ל - 5 03/05/2008 12:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  efrats1985 לא מחובר efrats1985  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
גברת שקד, מה את מקשקשת?!?!?
לטייל סביבות השמונה חודשים באוסטרליה יש צורך בלפחות 40-50 אלף שקל..
תראי לי באיזו עבודה תוך חצי שנה את יכולה להשיג את הסכום הזה בארץ?!?!?!
לא כולנו מליונרים, ורובנו צריכים לעבוד סביבות השנה להשיג את הכסף, גם אם אנחנו עובדים משמרות כפולות של 10 שעות..
טיול אמנם זו מותרות.. וזה לא משהו קיומי..(לדברייך..)?!
אבל אם אנחנו כבר באוסטרליה ונגמר הכסף ויש אפשרות לעסוק בקטיף (שעוזר מאוד לאוסטרלים.. ואפילו הם לא פעם אמרו שהישראלים הם כח עבודה מאוד טוב ויעיל) ואח"כ משתמשים בכסף באוסטרליה..מדובר כאן על מעגל כלכלי שבתכלס, אפילו עוזר לאוסרליה..
אני חושבת שזה רק עניין של זמן עד שישראלים יקבלו אפשרות חוקית וזריזה לעבוד באוסטרליה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. נכון, צריך לעבוד ולחסוך כסף תגובה ל - 6 03/05/2008 13:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גברת אפרת, טיול שבו את רק מוציאה כסף עולה הרבה מאוד כסף, זה נכון. את מדברת כאילו שאני לא עבדתי שנה בשביל לחסוך כסף (שלא לדבר על המעט כסף שחסכתי לפני זה עוד בצבא). ממש כאילו השם שלי זה שקד אריסון וכל מה שהייתי צריכה זה לבקש וכבר איזה מיליון או שניים הגיעו מהקרן נאמנות לטובת הטיול שלי. אל תעליבי את האינטליגנציה שלי, בבקשה. הטיעונים שלך נשמעים, איך לומר, קצת ילדותיים: גם התאילנדים מקדמים את הכלכלה הישראלית באותה המידה וגם הם עובדים טוב (יותר טוב מהישראלים החרוצים, או שהם יודעים להיות חרוצים רק בחו"ל?) אז אולי כדאי שנמשיך להביא עוד ועוד תאילנדים שיעשו את העבודה בשבילנו, כי תרומתם כל כך גדולה. גם זה שאנחנו מוציאים את כל התעשיה שלנו לסין ולירדן זה גם מקדם את הכלכלה הישראלית בגלל שככה אנחנו מספיקים לייצר יותר סחורה בפחות כסף, לא? בקיצור, קשה לי להאמין שישראלים שקוטפים בננות באיזו חווה ועל אחת כמה וכמה ישראלים ששוטפים כלים במסעדות בבונדאי או מוכרים "מוצרי ים המלח" באיזה קניון, לא מי יודע מה מקדמים את כלכלת אוסטרליה. אוסטרליה היא מדינת חוק ולא צריך לעבור על החוקים שלה. לכשיחתם הסכם על הוורקינג הולידי ויזה, המצב יהיה אחר. לפחות לא יעברו על חוקים. אגב, לעניות דעתי אוסטרליה מאפשרת את הויזה הזו לא כי העובדים הצעירים מקדמים את הכלכלה בזה שהם קוטפים בננות או מנקים אכסניות אלא כי הצעירים מגיעים לסוג של חילופי תרבות ובין היתר הם משאירים סכום כסף במוקדי התיירות. גם כשאת מטיילת את משאירה סכום כסף (נכבד למדי) במוקדי התיירות, כך שתראי איזה יופי - גם את מקדמת את הכלכלה האוסטרלית. ההסכם על הויזות לא קשור בכלל לכמה טוב הישראלים עובדים (לדברייך). גם האוסטרלים יכולים "לייבא" עובדים מהמזרח.

אגב, אני לא יודעת מאיפה זרקת את המספר 8 חודשים של טיול דווקא. טיול של 4 חודשים יעלה 30000 ומשהו ש"ח. אם את חיה במושב כלשהו בערבה ועובדת למשל בקטיף מלונים או פלפלים (אני לא חושבת שיש בננות בערבה): את גרה במקום שבו, בואי נודה על האמת, אין לך איפה להוציא כסף גם אם את רוצה. אפילו אם תקבלי "רק" 4000 ש"ח לחודש (ולפי דעתי זה יותר) מתוכם את יכולה בקלות לחסוך למעלה מ-3000 ש"ח לחודש. תוסיפי על זה את מענק העבודה הנדרשת אם את חיילת משוחררת והרי לך כסף למימון הטיול. בעבודה קשה, זה נכון. אבל, מה ההבדל העקרוני בין לקטוף עגבניות בחווה מבודדת באוסטרליה ובין לקטוף עגבניות בערבה בישראל? חוץ מעניין החוק, אני מתכוונת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. נו בחייך.... על מה דיברתי, ועל מה את עונה.. תגובה ל - 7 03/05/2008 15:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  efrats1985 לא מחובר efrats1985  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
חמודה.. אני לא מדברת על אנשים שמגיעים לאוסטרליה כדי למכור מוצרי ים המלח או מה שזה לא יהיה .. אני מכוונת בדיוק לאותם האנשים שכבר נמצאים באוסטרליה,ואיך להגיד לך את זה בצורה יותר מובנת, אין להם כסף להמשיך בטיול, ויש להם אופציה לעבוד שם בחקלאות..
אל תנסי בכלל להשוות את הכסף והעבודה בארץ לעומת אוסטרליה, היחס הוא 1 ל3.5 .. ולכן, לשאלה שלך מה ההבדל בין העבודה באוסטרליה לעבודה בארץ (חוץ מעניין החוקיות..) התשובה כאן מונחת לפנייך.
דבר שני, התאילנדים\הודים\וואט אבר שעובדים פה בארץ, באים לכאן כדי לעבוד ולשלוח כסף הביתה.. הם לא באים לכאן לטייל, מתוקה...
ולכן גם פה ההשוואה שלך קצת טפשית.
ואני אדגיש לך שוב...
הכוונה שלי היא לא לאותם חבר'ה שמגיעים לאוסטרליה כדי לחסוך ככסף..
אלא לאלה שכבר הגיעו לאוסטרליה, שילמו המון כסף על כרטיס, חסכו במשך שנה ואפילו יותר, ואחרי כמה חודשים הבינו שלא תהיה להם אפשרות להמשיך בטיול אם לא יעבדו...
את יודעת מה, אני אשאל אותך שאלה, ותעני לי בכנות, אבל באמת בכנות..
נאמר שחסכת לך סכום כסף מטורף במשך שנה וחצי של עבודה,עבדת מאוד קשה,שילמת על כרטיס, הגעת לאוסטרליה, ולא הספקת לראות כל מה שתכננת, ומה שרצית, וכבר נגמר לך אוטוטו הכסף,
יש לך פה שתי אופציות, לחזור הביתה, בבאסה, שלא היה לך מספיק כסף
או להמשיך בטיול ולעסוק קצת בחקלאות שיכולה להיות בשבילך אחלה חוויה, וגם לתת לך קצת כסף להמשיך ולטייל, ולהמשיך ולהנות עוד ממה שתכננת..
מה תעשי..??

[עודכן ב:03 מאי 2008 15:17:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. נו בחייך.... על מה דיברתי, ועל מה את עונה.. תגובה ל - 8 03/05/2008 15:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
reuti22 reuti22 לא מחובר reuti22  משתמש פעיל 521 הודעות עד כה
אני הייתי באותה סיטואציה כמו שאת מתארת אחרי שעבדתי שנה ו7 חודשים בארץ בעבודה מאוד מכניסה יחסית לעבודה בארץ(6500 נטו בחודש)ובכל זאת נגמר לי הכסף באמצע הטיול. ועדיין כשעמדתי מול ההחלטה אם לעבוד באופן לא חוקי ולהסתכן בחותמת שחורה בדרכון ולדאוג לזה שהטיול שלי יסתיים בדרך הכי מגעילה שיכולה להיות גם אם זה אומר שהייתי עוד 4 חודשים באוסטרליה כשמנגד את יכולה להפנים שאוסטרליה היא יבשת ענקית והסיכוי לראות כולה בפעם אחת הוא מאוד קטן אז הפעם ראינו חלק אחד ופעם הבאה נראה עוד חלק ולא לעבוד באופן לא חוקי.
לדעתי לא שווה לך לקחת את הצ'אנס הזה ולדפוק לעצמך את הטיול ולאנשים שעוד לא היו שם את האופציה לקבל ויזה בעתיד. אם את מצליחה באיזהשהיא דרך להשיג לעצמך עבודה חוקית אז זה מעולה אבל אחרת פשוט חבל...
ואגב,סיור קטן באיזור בונדאי בסידני וסיינט קילדה במלבורן יחשוף בפנייך הרבה ישראלים שלא באו כדי לעבוד בלמכור מוצרי ים המלח אבל "התגלגלו" לזה כי נגמר להם הכסף לטיול..

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. טוב, בסדר... תגובה ל - 8 03/05/2008 15:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רחמי נכמרים על אלו שכל מה שרצו היה להמשיך לטייל ונגמר הכסף. תעשי מה שאת רוצה, אני לא אמא שלך ולא אכפת לי. אל תבואי לבכות אחרי שתהיי בתא המעצר באוסטרליה ותגורשי משם, כי האוסטרלים דווקא כן חושבים שזה ביג דיל להנות בחווה עוד כמה חודשים, אפילו אם לא הספקת לראות כמה דברים. אין דרך אחרת להציג את זה חוץ מאשר לעשות משהו לא חוקי. אם את רוצה - תעשי את זה. נמאס לי מהויכוח הזה.
אגב, כשאני טיילתי, וכבר עבר קצת זמן מאז, אז דיברו על זה שרשויות ההגירה עושות הרבה פשיטות דווקא על החוות המבודדות, בדיוק מהסיבות האלה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. וזו בדיוק הנקודה.. תגובה ל - 8 03/05/2008 23:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עמית עמית לא מחובר עמית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 9023 הודעות עד כה
כפי שמצפים ממך לשמור על החוק בארץ ישראל, מצפים ממך על אחת כמה וכמה לשמור על החוק באוסטרליה, כל עוד אין מנגנון ויזה מסודר, גם אם נגמר לך הכסף או הכלב אכל לך את השעורי בית, תאלצי או להלוות כסף מההורים ולהמשיך טיול או להתקפל הביתה.

עצם זה שיתפסו אותך בהנחה שכך יקרה, פוגעת לא רק בך, אלא מרעה את התנאים לשאר הישראלים שירצו לטייל בעתיד באוסטרליה, כמו גם מרחיקה את האופציה של ויזת חופשת העבודה שלא תגיע כל עוד יהיו ישראלים כמוך שקצת ימתחו את החוק או ינסו דרכים יצירתיות לעקוף אותו.

עמית - מנהל הפורום
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. לכל דבר יש דרך... תגובה ל - 8 04/05/2008 11:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 796 הודעות עד כה
נכון שעלויות הטיול גבוהות, אבל יש חוק ויש דרך.
דרך אגב, מי שמעסיק עובדים לא חוקיים עובר על החוק באותה מידה, כנראה שהוא מרוצה מזה, גם כי העובדים טובים (והאופציות שלהם מוגבלויות יותר מאשר של עובדים אחרים), וגם כי הוא מעלים מיסים.

וכאן יש מס' בעיות, אבל חוץ מאשר עניין הגירוש/אי חודש ויזה והעבירה על החוק, יש בעיה של ביטוח (אני יודע ש"לך זה לא יקרה").

מצד שני, יש משהו במה שאומרים על עבודה בחו"ל, השכר משמעותית טוב יותר מאשר עבודה מקבילה בארץ (לרוב גם ביחס להוצאות).

הפתרון לא חייב להיות עבודה לא חוקית, יש גם אופציות חוקיות ש... לדעתי עדיף שאנשים יידעו עליהן, אחרת הם בוודאי לא יבחרו בהן ויעדיפו לעבור על החוק (בלי לדעת על האפשרויות החוקיות).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. הגיע הזמן להתגבר. תגובה ל - 8 05/05/2008 07:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  danitpeleg לא מחובר danitpeleg  משתמש בינוני 144 הודעות עד כה
רק בגלל שאפשר ורוצים זה לא אומר שצריך.
הקו התחתון הוא שאת פושעת שעוברת על החוק ומתרצת את המעשים שלך. זה כמו לגנוב מוצר מחנות, כי במילא הם לא ימכרו הכל לפני תאריך התפוגה. וזה לא משנה כמה הטיעונים שלך הגיוניים. את צריכה לכבד את חוקי המקום. גם אם החוק יהיה שביום שני חייבים ללבוש וורוד. לא מתאים לך, אל תסעי לשם.
פעם אנשים היו עובדים קשה ובכסף שהרוויחו היו עושים טיול של שבועיים בחו"ל פעם בעשר שנים. היום קם דור שמרגיש שהכל פתוח לפניו לקחת, זה רק מצביע על חוסר בגרות.
בסופו של דבר מי שעובד לא חוקי בחו"ל הוא פושע ואם הוא חושב שזה בסדר זה רק בגלל שיש לו ערכי מוסר מעוותים וחוסר כבוד לאחרים.
תחשבי אם זה בסדר לך להכלל בקבוצה הזאת...

דנית פלג נחיתה רכה בקריסטצ'ירץ'
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. הגיע הזמן להתגבר. תגובה ל - 13 10/05/2008 08:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  eliaviel לא מחובר eliaviel  משתמש פעיל 816 הודעות עד כה
אף אחד לא העלה פה את ההשערה שבעצם החוק הזה שלא מאפשר לישראלים לעבוד באוסטרליה הוא חוק שנובע משיקולים פוליטיים אנטי-ישראליים .אז אולי נפסיק להיות כאלה צדיקים בלא לעבור על חוק כזה שמפלה ישראלים לרעה. אני בתור מחאה לא נסעתי לאוסטרליה וגם לא אסע.
הנגב יפה לא פחות........
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. הגיע הזמן להתגבר. תגובה ל - 13 10/05/2008 08:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
פעם אנשים היו עובדים קשה ובכסף שהרוויחו היו עושים טיול של שבועיים בחו"ל פעם בעשר שנים. היום קם דור שמרגיש שהכל פתוח לפניו לקחת, זה רק מצביע על חוסר בגרות.

אתה ממש מדבר כמו סבא יענקל.תאמין שאני עובד מאוד מאוד קשה לממן את הטיולים שלי והכול כחול-לבן.פעם,אם בכלל,היו נוסעים לרומניה.נחזור לשם ?
בסופו של דבר מי שעובד לא חוקי בחו"ל הוא פושע ואם הוא חושב שזה בסדר זה רק בגלל שיש לו ערכי מוסר מעוותים וחוסר כבוד לאחרים.

וכמה שנות מאסר היית נותן לאיש כזה שעובד לא חוקי ? אולי גם עונש מוות ?
אפשר להסתפק בגרוש מאוסטרליה.לטעמי.בכול אופן,יש ערכי מוסר מעוותים בהרבה הרבה .
בשורה תחתונה,כמובן שיש לציית לחוק האוסטרלי ולא לעבוד לא חוקי.אבל מי שמתחיל לדבר על מוסר, אז הוא פשוט.....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. הגיע הזמן להתגבר. תגובה ל - 15 10/05/2008 12:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  danitpeleg לא מחובר danitpeleg  משתמש בינוני 144 הודעות עד כה
דווקא הייתי ברומניה ואני ממליצה גם לך.
אתה יודע מה עושים לעובדים זרים בארץ? הם יושבים בבית מעצר, לפעמים שבועות ארוכים, עד שמעלים אותם על מטוס חזרה.
אז פה זה אותו הדבר. מדובר בהחלט על ישיבה מאחורי הסורגים.
חומרת העונש מעידה בד"כ על החומרה שבה רואים את המעשים, וזה צריך לתת לך מושג מה האוסטרלים חושבים על עבודה לא חוקית.
זה ממש לא משנה מה הסיבה לחוק. יש הרבה מדינות בעולם שלישראלים אסור בכלל להכנס. אלו חוקים שלחלוטין פוליטיים או גזעניים. אז מה, זה אומר שדווקא בגלל זה כן צריך ליסוע לשם?

דנית פלג נחיתה רכה בקריסטצ'ירץ'
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. אולי משום שההשערה הזו לא נכונה תגובה ל - 14 10/05/2008 12:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מרב NZ לא מחובר מרב NZ  משתמש בינוני 116 הודעות עד כה
ואולי משום שזה בכלל לא משנה למה אסור לישראלים לעבוד באוסטרליה. ואם בשורה התחתונה כמובן שיש לציית לחוק, אז על מה ההתפלפלות?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. אולי משום שההשערה הזו לא נכונה תגובה ל - 17 10/05/2008 13:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בשורה התחתונה כמובן שיש לציית לחוק, אז על מה ההתפלפלות?
ההתפלפלות היתה עקב ההתבטאות (המוגזמת לדעתי) שאלה שעובדים לא חוקית באוסטרליה הם פושעים חסרי מוסר או אנשים בעלי ערכי מוסר מעוותים. והנה הציטוט: "בסופו של דבר מי שעובד לא חוקי בחו"ל הוא פושע ואם הוא חושב שזה בסדר זה רק בגלל שיש לו ערכי מוסר מעוותים וחוסר כבוד לאחרים."
אז ככה,פעם מי שהיה גונב כיכר לחם באנגליה היה נחשב לפושע גם אם היה מדובר בעני מרוד ורעב.אז מה ? בעיני מי הוא נחשב לפושע ?
שנית, מדוע דנית אומרת שהנ"ל הם פושעים ? בגלל שזה פוגע באינטרסים שלה או בגלל שעצם המעשה עצמו הוא לא מוסרי ? נראה לי שהאפשרות הראשונה היא הנכונה.
צריך להתבטא בפרופורציות נכונות.
יאאלה
מעסלאם !

סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. מה הקשר? תגובה ל - 18 10/05/2008 13:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מימי לא פגשתי את דנית, אבל היא גרה בכרייסצ'רצ' בניו זילנד, אילו אינטרסים יכולים להיות לה לזה שישראלים לא יעבדו בצורה לא חוקית בחוות באוסטרליה? אולי יש איזו תיאוריית קונספירציה גדולה שפשוט אני לא מבינה אותה?

אם יש חוק ואתה עובר עליו אז אתה עבריין. יכול להיות שבמידה ותשפט, בית משפט יתייחס לנסיבות מקלות ויקבע עונש קל, יחסית, אבל זה לא אומר שלא עברת על חוק. להגיד שנכון שיש חוק, אבל הוא לא כל כך מתאים לרצונות הפרטיים שלי ולכן אני פשוט יכולה להתעלם ממנו, זה, איך נאמר? בכל זאת מצביע במקרה הטוב על ילדותיות....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. אין מקום לסימפטיה לעובדים הלא חוקיים האלה תגובה ל - 16 10/05/2008 14:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שומקום לא מחובר שומקום  משתמש בינוני 96 הודעות עד כה
במיוחד לא מישראלים שרוצים לטייל ולא לעבוד כי אנחנו היחידים שנפגעים פה. כל אלה שטסים לשם לעשות תמיליונים שלהם רק דופקים את מי שרוצה לטייל. כל הבדיקות האלה שצריך לעבור בטרמינל והעניין של הויזה שאי אפשר לקבל לאוסטרליה מחוץ לישראל זה הכל בגלל אלה שבאים ועושים מה שבא להם ודופקים את כל השאר. אני ממש מקווה שהאוסטרלים יתחילו להכנס בכל הישראלים עם העגלות ושיזרקו גם כמה לכלא.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. מה הקשר? תגובה ל - 19 10/05/2008 18:08 לתגובה קודמת
בכל זאת מצביע במקרה הטוב על ילדותיות....
על ילדותיות (אולי) אבל לא על פשעים לא מוסריים או על מוסר מעוות או על פשעים נגד האנושות. Evil or Very Mad Twisted Evil
אין על הנגב ! אין על הגליל !
אני ממש מקווה שהאוסטרלים יתחילו להכנס בכל הישראלים עם העגלות ושיזרקו גם כמה לכלא.
Shocked קצת רשעות לא ? אני מקווה שתעשה מילואים במקומם ! כול השנה !
יאאללה
מעסלאם !

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מה מותר לקחת בתיק שאני טס איתו?
להודעה הבאה:אוסטרליה-ניו-זילנד

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר