|
| 2. שימו לב לכתבה הבאה תגובה ל - 1 |
10/04/2008 00:05   |
| |
dodo the tiger |
92 הודעות עד כה |
|
|
טוב נו, אני מניח שאנשים הורסים לאנשים אחרים, בין אם לא אכפת להם ובין אם הם אנוכיים..
עדיין קשה לי להאמין שאנשים מרחיקים עד קצה העולם בשביל למכור מוצרי טיפוח זולים מ"ים המלח". די פתטי לטעמי.
בCHCH פגשתי חבורות של ישראלים שמכרו תמונות מזוייפות, והיו איתם גם כמה בריטים. בפעם אחרת, פגשתי רק את אחד מהבריטים והוא התלונן כמה אנחנו חמדניים לכסף, עד כדי כך שאנשים ממש יכולים לרמוס אחד את השני בעבור עוד חופן דולרים - זה בדיוק מה שקורה שאותם חבר'ה "נחמדים" ולעיתים גם "תמימים" פוגעים ב"חברים" שלהם שכולה רוצים לעשות טיול רגיל ומתקשים להשיג ויזה.
צנצנת של ווג'מייט? אף אחד לא ישכח את אוסטרליה אחרי זה.
|
|
|
|
|
|
| 5. זה לא חובה לטייל באוסטרליה תגובה ל - 4 |
28/04/2008 23:36   |
|
|
אם אין כסף, אפשר לנסוע ליעדים יותר זולים או לחילופין לעבוד עוד כמה חודשים בארץ ולחסוך עוד קצת כסף. זה שזה יקר זה לא תירוץ, אלו אולי "נסיבות מקלות" אבל זה לא אומר שלא עוברים על החוק. אם מישהו שודד בנק כדי לפרנס את המשפחה שלו אז הוא בסדר? הוא עדיין פושע. טיול הוא מותרות לא משהו קיומי - אין כסף - מוותרים.
אגב, זה שאת קיבלת ויזה לא אומר שהתנאים לקבלת ויזה לא הוחמרו. יש אנשים שמקבלים, זה נכון, ומצד שני יש יותר אנשים שהבקשות שלהם נדחות. אם הישראלים יהפכו את אוסטרליה לארה"ב, אוסטרליה תהפוך את קבלת הויזות לקבלת ויזה כמו לארה"ב ( = סיכויים לא גבוהים, בלשון המעטה, לצעירים אחרי צבא).
חוץ מזה, שאם תבחרי לעבוד 7 ימים בשבוע 10 שעות ביום ולגור בדירה עם 10 שותפים, גם בארץ תוכלי לחסוך די הרבה כסף. באותה צורה, אם תלכי לקטוף פלפלים במושב בערבה, במקום שבו אין נפש חיה מסביבך ואין איפה לבזבז כסף, גם אז תחסכי לא מאוד מעט. אם את חיילת משוחררת, למשל, ותלכי לעבוד ככה, תעבדי את החצי שנה של העבודה הנדרשת ואחריה תוכלי לממן טיול די ארוך, אפילו באוסטרליה.
|
|
|
|
|
| 7. נכון, צריך לעבוד ולחסוך כסף תגובה ל - 6 |
03/05/2008 13:15   |
|
|
גברת אפרת, טיול שבו את רק מוציאה כסף עולה הרבה מאוד כסף, זה נכון. את מדברת כאילו שאני לא עבדתי שנה בשביל לחסוך כסף (שלא לדבר על המעט כסף שחסכתי לפני זה עוד בצבא). ממש כאילו השם שלי זה שקד אריסון וכל מה שהייתי צריכה זה לבקש וכבר איזה מיליון או שניים הגיעו מהקרן נאמנות לטובת הטיול שלי. אל תעליבי את האינטליגנציה שלי, בבקשה. הטיעונים שלך נשמעים, איך לומר, קצת ילדותיים: גם התאילנדים מקדמים את הכלכלה הישראלית באותה המידה וגם הם עובדים טוב (יותר טוב מהישראלים החרוצים, או שהם יודעים להיות חרוצים רק בחו"ל?) אז אולי כדאי שנמשיך להביא עוד ועוד תאילנדים שיעשו את העבודה בשבילנו, כי תרומתם כל כך גדולה. גם זה שאנחנו מוציאים את כל התעשיה שלנו לסין ולירדן זה גם מקדם את הכלכלה הישראלית בגלל שככה אנחנו מספיקים לייצר יותר סחורה בפחות כסף, לא? בקיצור, קשה לי להאמין שישראלים שקוטפים בננות באיזו חווה ועל אחת כמה וכמה ישראלים ששוטפים כלים במסעדות בבונדאי או מוכרים "מוצרי ים המלח" באיזה קניון, לא מי יודע מה מקדמים את כלכלת אוסטרליה. אוסטרליה היא מדינת חוק ולא צריך לעבור על החוקים שלה. לכשיחתם הסכם על הוורקינג הולידי ויזה, המצב יהיה אחר. לפחות לא יעברו על חוקים. אגב, לעניות דעתי אוסטרליה מאפשרת את הויזה הזו לא כי העובדים הצעירים מקדמים את הכלכלה בזה שהם קוטפים בננות או מנקים אכסניות אלא כי הצעירים מגיעים לסוג של חילופי תרבות ובין היתר הם משאירים סכום כסף במוקדי התיירות. גם כשאת מטיילת את משאירה סכום כסף (נכבד למדי) במוקדי התיירות, כך שתראי איזה יופי - גם את מקדמת את הכלכלה האוסטרלית. ההסכם על הויזות לא קשור בכלל לכמה טוב הישראלים עובדים (לדברייך). גם האוסטרלים יכולים "לייבא" עובדים מהמזרח.
אגב, אני לא יודעת מאיפה זרקת את המספר 8 חודשים של טיול דווקא. טיול של 4 חודשים יעלה 30000 ומשהו ש"ח. אם את חיה במושב כלשהו בערבה ועובדת למשל בקטיף מלונים או פלפלים (אני לא חושבת שיש בננות בערבה): את גרה במקום שבו, בואי נודה על האמת, אין לך איפה להוציא כסף גם אם את רוצה. אפילו אם תקבלי "רק" 4000 ש"ח לחודש (ולפי דעתי זה יותר) מתוכם את יכולה בקלות לחסוך למעלה מ-3000 ש"ח לחודש. תוסיפי על זה את מענק העבודה הנדרשת אם את חיילת משוחררת והרי לך כסף למימון הטיול. בעבודה קשה, זה נכון. אבל, מה ההבדל העקרוני בין לקטוף עגבניות בחווה מבודדת באוסטרליה ובין לקטוף עגבניות בערבה בישראל? חוץ מעניין החוק, אני מתכוונת.
|
|
|
|
| 8. נו בחייך.... על מה דיברתי, ועל מה את עונה.. תגובה ל - 7 |
03/05/2008 15:13   |
| |
efrats1985 |
18 הודעות עד כה |
|
|
חמודה.. אני לא מדברת על אנשים שמגיעים לאוסטרליה כדי למכור מוצרי ים המלח או מה שזה לא יהיה .. אני מכוונת בדיוק לאותם האנשים שכבר נמצאים באוסטרליה,ואיך להגיד לך את זה בצורה יותר מובנת, אין להם כסף להמשיך בטיול, ויש להם אופציה לעבוד שם בחקלאות..
אל תנסי בכלל להשוות את הכסף והעבודה בארץ לעומת אוסטרליה, היחס הוא 1 ל3.5 .. ולכן, לשאלה שלך מה ההבדל בין העבודה באוסטרליה לעבודה בארץ (חוץ מעניין החוקיות..) התשובה כאן מונחת לפנייך.
דבר שני, התאילנדים\הודים\וואט אבר שעובדים פה בארץ, באים לכאן כדי לעבוד ולשלוח כסף הביתה.. הם לא באים לכאן לטייל, מתוקה...
ולכן גם פה ההשוואה שלך קצת טפשית.
ואני אדגיש לך שוב...
הכוונה שלי היא לא לאותם חבר'ה שמגיעים לאוסטרליה כדי לחסוך ככסף..
אלא לאלה שכבר הגיעו לאוסטרליה, שילמו המון כסף על כרטיס, חסכו במשך שנה ואפילו יותר, ואחרי כמה חודשים הבינו שלא תהיה להם אפשרות להמשיך בטיול אם לא יעבדו...
את יודעת מה, אני אשאל אותך שאלה, ותעני לי בכנות, אבל באמת בכנות..
נאמר שחסכת לך סכום כסף מטורף במשך שנה וחצי של עבודה,עבדת מאוד קשה,שילמת על כרטיס, הגעת לאוסטרליה, ולא הספקת לראות כל מה שתכננת, ומה שרצית, וכבר נגמר לך אוטוטו הכסף,
יש לך פה שתי אופציות, לחזור הביתה, בבאסה, שלא היה לך מספיק כסף
או להמשיך בטיול ולעסוק קצת בחקלאות שיכולה להיות בשבילך אחלה חוויה, וגם לתת לך קצת כסף להמשיך ולטייל, ולהמשיך ולהנות עוד ממה שתכננת..
מה תעשי..??
[עודכן ב:03 מאי 2008 15:17:]
|
|
|
|
| 9. נו בחייך.... על מה דיברתי, ועל מה את עונה.. תגובה ל - 8 |
03/05/2008 15:37   |
|
|
אני הייתי באותה סיטואציה כמו שאת מתארת אחרי שעבדתי שנה ו7 חודשים בארץ בעבודה מאוד מכניסה יחסית לעבודה בארץ(6500 נטו בחודש)ובכל זאת נגמר לי הכסף באמצע הטיול. ועדיין כשעמדתי מול ההחלטה אם לעבוד באופן לא חוקי ולהסתכן בחותמת שחורה בדרכון ולדאוג לזה שהטיול שלי יסתיים בדרך הכי מגעילה שיכולה להיות גם אם זה אומר שהייתי עוד 4 חודשים באוסטרליה כשמנגד את יכולה להפנים שאוסטרליה היא יבשת ענקית והסיכוי לראות כולה בפעם אחת הוא מאוד קטן אז הפעם ראינו חלק אחד ופעם הבאה נראה עוד חלק ולא לעבוד באופן לא חוקי.
לדעתי לא שווה לך לקחת את הצ'אנס הזה ולדפוק לעצמך את הטיול ולאנשים שעוד לא היו שם את האופציה לקבל ויזה בעתיד. אם את מצליחה באיזהשהיא דרך להשיג לעצמך עבודה חוקית אז זה מעולה אבל אחרת פשוט חבל...
ואגב,סיור קטן באיזור בונדאי בסידני וסיינט קילדה במלבורן יחשוף בפנייך הרבה ישראלים שלא באו כדי לעבוד בלמכור מוצרי ים המלח אבל "התגלגלו" לזה כי נגמר להם הכסף לטיול..
|
|
|
|
| 10. טוב, בסדר... תגובה ל - 8 |
03/05/2008 15:40   |
|
|
רחמי נכמרים על אלו שכל מה שרצו היה להמשיך לטייל ונגמר הכסף. תעשי מה שאת רוצה, אני לא אמא שלך ולא אכפת לי. אל תבואי לבכות אחרי שתהיי בתא המעצר באוסטרליה ותגורשי משם, כי האוסטרלים דווקא כן חושבים שזה ביג דיל להנות בחווה עוד כמה חודשים, אפילו אם לא הספקת לראות כמה דברים. אין דרך אחרת להציג את זה חוץ מאשר לעשות משהו לא חוקי. אם את רוצה - תעשי את זה. נמאס לי מהויכוח הזה.
אגב, כשאני טיילתי, וכבר עבר קצת זמן מאז, אז דיברו על זה שרשויות ההגירה עושות הרבה פשיטות דווקא על החוות המבודדות, בדיוק מהסיבות האלה.
|
|
|
|
|
| 12. לכל דבר יש דרך... תגובה ל - 8 |
04/05/2008 11:01   |
| |
Or |
796 הודעות עד כה |
|
|
|
נכון שעלויות הטיול גבוהות, אבל יש חוק ויש דרך.
דרך אגב, מי שמעסיק עובדים לא חוקיים עובר על החוק באותה מידה, כנראה שהוא מרוצה מזה, גם כי העובדים טובים (והאופציות שלהם מוגבלויות יותר מאשר של עובדים אחרים), וגם כי הוא מעלים מיסים.
וכאן יש מס' בעיות, אבל חוץ מאשר עניין הגירוש/אי חודש ויזה והעבירה על החוק, יש בעיה של ביטוח (אני יודע ש"לך זה לא יקרה").
מצד שני, יש משהו במה שאומרים על עבודה בחו"ל, השכר משמעותית טוב יותר מאשר עבודה מקבילה בארץ (לרוב גם ביחס להוצאות).
הפתרון לא חייב להיות עבודה לא חוקית, יש גם אופציות חוקיות ש... לדעתי עדיף שאנשים יידעו עליהן, אחרת הם בוודאי לא יבחרו בהן ויעדיפו לעבור על החוק (בלי לדעת על האפשרויות החוקיות).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 19. מה הקשר? תגובה ל - 18 |
10/05/2008 13:30   |
|
|
מימי לא פגשתי את דנית, אבל היא גרה בכרייסצ'רצ' בניו זילנד, אילו אינטרסים יכולים להיות לה לזה שישראלים לא יעבדו בצורה לא חוקית בחוות באוסטרליה? אולי יש איזו תיאוריית קונספירציה גדולה שפשוט אני לא מבינה אותה?
אם יש חוק ואתה עובר עליו אז אתה עבריין. יכול להיות שבמידה ותשפט, בית משפט יתייחס לנסיבות מקלות ויקבע עונש קל, יחסית, אבל זה לא אומר שלא עברת על חוק. להגיד שנכון שיש חוק, אבל הוא לא כל כך מתאים לרצונות הפרטיים שלי ולכן אני פשוט יכולה להתעלם ממנו, זה, איך נאמר? בכל זאת מצביע במקרה הטוב על ילדותיות....
|
|
|
|
|
| 21. מה הקשר? תגובה ל - 19 |
10/05/2008 18:08  |
| |
eliaviel |
816 הודעות עד כה |
|
|
בכל זאת מצביע במקרה הטוב על ילדותיות....
על ילדותיות (אולי) אבל לא על פשעים לא מוסריים או על מוסר מעוות או על פשעים נגד האנושות. 
אין על הנגב ! אין על הגליל !
אני ממש מקווה שהאוסטרלים יתחילו להכנס בכל הישראלים עם העגלות ושיזרקו גם כמה לכלא.
קצת רשעות לא ? אני מקווה שתעשה מילואים במקומם ! כול השנה !
יאאללה
מעסלאם !
|
|
|
|