כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מטח 14/05/2008 21:02 לתגובה הבאה
  may east לא מחובר may east  משתמש פעיל 1701 הודעות עד כה
למי שמתעתד לנסוע לארהב בחודשים הקרובים,
יש דרך לחסוך כמה דולרים . . .

1. לרכוש דרך חשבון הבנק דולרים (העברת שח לדולר) - אפשר אפילו באמצעות האינטרנט. בצורה זו אנחנו מקבעים את שער הדולר עכשיו שהוא נמוך.

2. לבקש מחברת האשראי, שחיובים בדולרים (גיהוץ, משיכת מזומן) יבוצעו מחשבון המטח שלנו (דולרי) ולא השקלי !

בצורה שכזו, אנו חוסכים את עמלות ההמרה של חברות האשראי (שזוהי עמלה המתווספת לעמלה הגלומה בהפיכת הדולרים שברכישה, לש"ח)

לא יעוץ, אבל נקודה למחשבה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מטח תגובה ל - 1 14/05/2008 21:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ריקי 5 לא מחובר ריקי 5  משתמש פעיל 1303 הודעות עד כה
אבל גם בזמן הרכישה של הדולרים לחשבון את משלמת עמלה. אז מה ההבדל?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מטח תגובה ל - 2 14/05/2008 21:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  galiaa לא מחובר galiaa  משתמש פעיל 178 הודעות עד כה
לא תמיד משלמים עמלה.
יש חסכון שנקרא "חסכון חו"ל" (אולי לא בכל הבנקים, אבל בפועלים - לי זה עובד מצויין).
קובעים מראש כמה מט"ח (דולר או אירו) רוצים לחסוך בכל חודש, ואחת לחודש הבנק קונה לך את המטח לפי השער היציג!! ומעביר לחשבון המיוחד (כלומר מחייב את חשבון העו"ש ומזכה את החשבון מט"ח). חייבים לפחות 3 הפקדות רצופות. מושכים את המט"ח כמזומן - לא תלוי בשום שער, זה כאילו היו לך דולרים או אירו בחשבון - אין עמלות אין הפרשי שערים - אחלללה חסכון.
לאחר המשיכה (ניתן למשוך רק חלק מהסכום) - לא ניתן למשוך 3 חודשים.
את סכום ההפקדה החודשי ניתן לשנות בכפולות של 50.

ולכל מי שתוהה - לא, אני לא עובדת בנק Smile)

ועוד משהו אפרופו מט"ח - בדרך כלל בצ'יינג' הכי זול להמיר מט"ח - ולא פחות חשוב לעשות בירור , אפילו טלפני, מה השער שכל אחד מציע, וככל שהסכום יהיה גבוה יותר, כמובן השער יהיה טוב יותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מטח תגובה ל - 2 15/05/2008 03:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

1. רכישת המטח בחשבון יותר זולה מהעמלות של חברות האשראי. ובמיוחד כי ניתן להתמקח עם הבנק לגבי גובה העמלה. אני אישית משלם עמלה כל כך קטנה, שזה יותר זול מ CHANGE.

2. אני מקבע את שער החליפין עכשיו! כאשר הוא זול (הימור מסויים, נכון) ולא ממתין לשער שיהיה בשעת הנסיעה.

3. בקשר לחסכון שכתבו פה - הריבית היא כל כך מצחיקה שזה בטל בשישים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. גליה - לא לפי שער יציג אלא לפי שער העברות והמחאות תגובה ל - 3 15/05/2008 09:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
daf daf לא מחובר daf  משתמש פעיל 998 הודעות עד כה
צריך לציין ש:

ראשית, מדובר בחסכון דולרי בהוראת קבע וללא כל עמלה.
שנית כאמור, השער הוא לא היציג אלא לצערנו גבוה יותר - של "העברות והמחאות" (תבדקי).
שלישית, אכן אפשר למשוך מזומן אבל הייתרון המרכזי הוא שאפשר להגדיר את כרטיס האשראי לחיוב בדולרים ולשלם בארה"ב בדולרים בלי לסחוב שק של כסף מזומן בכיס - וללא כל עמלת המרה. (לעומת זאת, על משיכת דולרים בארה"ב במכשיר ATM כן משלמים עמלה וצריך לדעת זאת.)
ורביעית, בזמן שהדולרים מצויים בחשבון הזה מקבלים עליהם ריבית דולרית. זאת כל עוד הוראת הקבע בתוקף ועד שנה לאחר סיומה. היום הריבית אמנם קטנה למדי, אבל הרבה יותר טוב מכלום.

דוד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ניסיתי את הטריק תגובה ל - 1 15/05/2008 18:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  stamir לא מחובר stamir  משתמש פעיל 485 הודעות עד כה
פעמיים עלה לי ימבה כסף, כל פעם בבנק נתנו לי תירוץ אחר.
בפעם השלישית כשנסעתי לאירופה ובגלל החשבון הזה החליטו לחייב אותי בדולרים ולא ביורו למרות הוראה מפורשת נמאס לי וביטלתי.

בכרטיס אשראי ממילא מחייבים דולרית, לפי שער המחאות ולא לפי שער מזומן כך שממילא אין כאן רווח.

מי שרוצה לקבע שער יכול להשקיע בכל מיני מסלולים הרבה יותר אטרקטיביים.

בקיצור, מהחוויה האישית שלי אני לא ממליץ.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. טריק? תגובה ל - 6 15/05/2008 18:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זה לא טריק אלא מסלול בנקאי מוכר.

מי שפונה לבנק בבקשה להפעיל תכנית מסויימת, מסלול מסויים, הוראת קבע וכו' - כדאי שיקרא היטב את התנאים כולל האותיות הקטנות, ישתדל להבין הכל וישאל שאלות, ויחליט אם זה טוב לו או לא. ולאחר מכן - גם רצוי לזכור את התנאים. לגבי חיוב בכרטיס אשראי יש מסלולי חיוב בשקלים, יש מסלולי חיוב בדולרים, יש מסלולי חיוב ביורו ויש מסלולי חיוב בדולרים וגם ביורו. בדוק ודע מה יש לך. לדוגמא - הנה המידע מאתר ישראכרט:
http://www.isracard.co.il/Pages/Article.aspx?PageID=74&m p=4,49,74

ואם נעשתה טעות ע"י חברת האשראי או הבנק, אז מנסיוני, במקרים בהם בנקים עושים טעות ופועלים בניגוד להסכם - אפשר לחייב אותם לפצות אותך ובדרך כלל הם גם עושים זאת. אם לא - יש בתי משפט.

ומה שכתבת "שממילא אין כאן רווח" מעיד יותר מכל על הצורך שלך לבדוק שוב ולהבין את הנושא יותר טוב, כי התעלמת בכלל ממה שנקרא "עמלת המרה" בכרטיסי אשראי שהיא בין 0.5% ל- 1.75% מגובה העיסקה. כשעושים קניות בחו"ל בכרטיס אשראי, זה מתבטא בהרבה כסף. כ"כ התעלמת מעמלת המרה שאתה משלם לבנק אם אתה מושך בחו"ל דולרים ומחוייב בשקלים והיא עמלת תוספת לעמלת המשיכה הרגילה ממכשיר ה- ATM. ובנוסף, התעלמת מן הריבית הדולרית שמקבל מי שיש לו חסכון בדולרים - עליה דיברתי לעיל.

ולמען הסר ספק: אני לא בנקאי, לא עובד בבנק, לא מחזיק מניות בנקים ואפילו לא אוהב אותם יותר מדי...

דוד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. טריק? תגובה ל - 7 15/05/2008 18:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רק מילה אחת - מי שחסך דולרים בהוראת קבע במשך השנה האחרונה - הפסיד הרבה יותר מאשר עמלות ההמרה. הדולר ירד ב-20% כלומר מי שחסך בשקלים יש לו הרבה יותר דולרים. כל אחד צריך לעשות את השיקול שלו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. טריק? תגובה ל - 8 15/05/2008 19:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
השקעה וחסכון לצורך רכישות בחו"ל הם שני דברים שונים לגמרי. כנראה שהדברים לא ברורים ואנסה להבהיר:

לא מדובר כאן בחסכון דולרי לצורך השקעה אלא לצורך שימוש בחו"ל. כזכור, אנחנו כאן בפורום טיולים ולא בפורום השקעות.

נניח שאת מעריכה שבנסיעה הקרובה שלך לחו"ל תערכי קניות ויהיו לך הוצאות נוספות בסך כולל של 2500 דולר. השאלה היא - איך לשלם על הוצאות אלה. במזומן בדולרים, בכרטיס אשראי עם חיוב בשקלים, או בכרטיס אשראי בחיוב בדולרים.

אם תקחי איתך 2500 דולר במזומן (מאד לא מומלץ), יהיה עליך לרכוש את הסכום הזה בארץ בשקלים. עלות הרכישה בשקלים (שער מזומנים גבוה ועמלות), היא הדבר שמנסים להקטין באמצעות החשבון הדולרי.

מומלץ יותר כמובן לקנות בכרטיס אשראי ולא לסחוב שקיות עם כסף לחו"ל. ובכן, אם תקני בכרטיס אשראי בינלאומי שמחייב בשקלים - יהיו הוצאות על השימוש בכרטיס מעבר לעלות המוצר עצמו. הוצאות אלה הן העמלות השונות. והוצאות אלה הם הדבר שמנסים לבטל באמצעות חשבון דולרי.

אם תקני בכרטיס אשראי שמחייב בדולרים את חשבון הדולרים שלך - מדובר בחיוב של דולר מול דולר ללא תוספת עמלות כלשהן.

וכשיש לך חשבון דולרי לצורך קניות ורכישות בלבד בארה"ב, ברור שלא אכפת לך כלל מה ערכו בשקלים והאם ערך זה ירד או עלה. וזאת מדוע? כי זאת לא השקעה.

כשאת רוכשת דולרים לצורך השקעה - ברור שתתרגמי את הרווח או ההפסד שלך לשקלים. ולכן, מי שרכש דולרים לצורך השקעה בשנה האחרונה אכן באמת הפסיד. אבל כשאת רוכשת דולרים כדי להוציא אותם כדולרים בחו"ל, ולמען הסר ספק אני אומר שוב: כל דולר שנרכש כאן יוצא על רכישות בחו"ל ולא נשאר בחשבון הבנק כהשקעה - אז מלבד עלותו הראשונית של דולר זה לא צריך לעניין אותך כלל מה השער שלו בשקלים למחרת היום, ואם עלה או ירד.

כאמור - הדולר הזה מיועד לרכישות בחו"ל ולא להשקעה, ולכן מה שאת צריכה הוא לקנות אותו במחיר הזול ביותר בשקלים ושוב: לאחר שקנית אותו, ממש לא אכפת לך אם ערכו בשקלים עלה או ירד.

דוד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. ומה עושים עם דולר קנדי? תגובה ל - 7 15/05/2008 19:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הקמחים לא מחובר הקמחים  משתמש פעיל 739 הודעות עד כה
דיברתי היום עם הבנק.
הפקידה אמרה לי שניתן לחייב את כ. האשראי בדולר אמריקאי או ביורו בלבד.
כל משיכה או חיוב בכרטיס יעברו המרת מטבע לדולר אמריקאי.
הדבר היחיד שהציעה זה המחאות נוסעים.
ומה אתם אומרים? יש למישהו רעיון אחר?
אושרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. ומה עושים עם דולר קנדי? תגובה ל - 10 15/05/2008 19:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  galiaa לא מחובר galiaa  משתמש פעיל 178 הודעות עד כה
בנוסף, הרעיון הכללי הוא שחוסכים לאט לאט, ואז מצטבר סכום כסף שלא מעיק על הוצאתו. מה שנקרא: "הכינותי מבעוד מועד"... למרות שיהיו כאלה י=שיעדיפו את שיטת התשלומים....נהנה ואח"כ נשלם...

כל אחד בסוף בוחר בדרך שלו.

וכמו שדוד אמר - זה לא מסלול השקעה, אלא שיטה לצבירת ההון לטיול.

ודרך אגב, דוד, אתה צודק - חיוב הוראת הקבע נעשה לפי שער העברות הגבוה מהיציג.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. ומה עושים עם דולר קנדי? תגובה ל - 10 15/05/2008 19:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
באחד הדיונים האחרונים כבר עניתי על זה.

לפי המצב היום, אם הגדרת את כרטיסי האשראי לחיוב דולרי מתוך חשבון דולרי, הדולר הקנדי יומר לדולרים אמריקאיים לפי שער המרה בנקאי של חברת האשראי הבינלאומית שבה אתם חברים פלוס עמלה (במאסטרכארד זה 0.75%). החיוב יהיה כמובן בדולרים אמריקאיים.

אם הגדרת את כרטיסי האשראי לחיוב בשקלים מתוך חשבון העו"ש הרגיל שבשקלים, הדולר הקנדי יומר פעם אחת לדולרים אמריקאיים לפי השער הנ"ל, ופעם שנייה הם יומרו לשקלים בהתאם לשער ההמרה בין הדולר האמריקאי לשקל פלוס עמלת המרה שאני לא זוכר אותה כרגע. החיוב יהיה בסוף בשקלים.

כשעשיתי חישוב לפני שנה - החיוב בדולרים אמריקאיים ולא בשקלים היה יותר אטרקטיבי. היום אני לא יודע. אבל בכל מקרה לא מדובר בהבדלים משמעותיים ואין כל דרך להימלט מאחת מתוך שתי שיטות ההמרה - וכמובן אין אפשרות להימלט מתשלום אחת משתי עמלות ההמרה.

דוד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. טריק? תגובה ל - 9 15/05/2008 19:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מי שמדבר על סכום של 2500$ אז שישכח מכל הסיפור.
גם עמלה של 1.5% זה כמה ?37.5 $ ?!?
בשביל זה, לא הייתי עושה את זה.

רק באם מדובר על סכום של לפחות 10000$

כמו כן זה טוב למי שרוצה לקבע עכשיו את ההוצאה השיקלית שלו. לטוב ולרע.
הריבית הדולרית היא כלום בריבוע. עמלת השורה תעלה יותר.
מדובר על 1-2% שנתי.
הדולר לדוגמא יורד עכשיו חזק.

בכדי לשמור על ההשקעה, אפשר לדוגמא להשקיע בשוק המניות האמריקאי... בדולרים..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. טריק? תגובה ל - 9 15/05/2008 20:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גם אני מדברת רק על הכנה לטיול (ותאמין לי אני מבינה היטב בנושאי כספים). נניח לדוגמא ששנינו רוצים לחסוך 12000 דולר בשנה לנסיעה, אבל אני חסכתי בשקלים ואתה בדולרים.
אתה קנית ב-4000 שח דולרים, אבל אני שמתי אותם בשקלים, ויש לי היום 1100 דולר. וכך כל חודש.
מכיון שכבר לפני שנה אפשר היה לצפות את ירידת שער הדולר, לא נראה לי שהיה שווה לחסוך לנסיעה בדולרים.
ועוד דבר - מכיון שאת הרכב והטיסה אנחנו משלמים בארץ, נשארות ההוצאות האחרות. נניח אפילו שההוצאות האחרות מסתכמות ב-10000 דולר. אז בשביל עמלות כרטיסי אשראי של פחות מ-100 דולר שווה לעשות כל כך הרבה מניפולציות? ואז נכנסים לקנדה והעמלה כפולה כי הופכים דולר קנדי לדולר אמריקאי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. טריק? תגובה ל - 14 15/05/2008 20:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ריקי - בסוף את צריכה לקנות את הדולרים האלה והשאלה היא איך תקני אותם. צר לי, אבל אני לא יודע להסביר יותר טוב ממה שעשיתי את הליקוי בחישוב שלך. אם תנסי לעבור על הטיעון שלי שוב ולהבין אותו, תראי שבשיטה שלך, ככל שמדובר בחסכון לצורך תשלום בדולרים בחו"ל ואני מדגיש: לצורך זה בלבד - אין רווח של אגורה אחת.

דבר נוסף: ממש לא ממליץ "לחסוך לטיול" בדולרים. לחסוך בדולרים כדאי רק את הסכום המוערך להוצאה בחו"ל. סכומים בשקלים להוצאה בארץ לקראת טיול לא נופלים בתוך ההגדרה הזאת.

ודבר שלישי: הטיול שלי באמריקה בקיץ האחרון ארך כחודשיים ורבע ובעוד כשבועיים אני יוצא לשם שוב לפרק זמן של קרוב לחודש. תאמיני לי שאני לא מדבר על סכומים קטנים אלא כדוגמא בלבד. כשעשיתי חישובים אודות ההפרשים בין השיטות, יצאו לי פערים שהדוגמא שלך אפילו לא חולמת להתחיל ולהתקרב אליהם.

ודבר רביעי: איזה "מניפולציות"? השיטה קלילה לביצוע ולא מצריכה כל מאמץ מעבר לשיחה קצרה עם פקיד הבנק שלך...

דוד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. רק עוד מה משפטים ובזה נגמור את הויכוח תגובה ל - 15 15/05/2008 20:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני לא קונה דולרים. אני משאירה את הכסף בשקלים ומשלמת עליהם את העמלה של כרטיס האשראי. אבל בשנה שבה חסכתי שקלים ולא קניתי בהם דולרים, הכסף שלי שווה היום למעלה מ-10% יותר בדולרים. ועמלת ההמרה היא פחות מאחוז.
נכון שהדולר יכול היה גם לעלות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. אם הבנתי נכון - תגובה ל - 12 15/05/2008 21:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הקמחים לא מחובר הקמחים  משתמש פעיל 739 הודעות עד כה
עדיף ליצור חשבון דולרי (אמריקאי) ולהגדיר את הכרטיס לחיוב בדולרים וכך לשלם עמלת המרה רק פעם אחת?
לנו אין חיסכון דולרי והתכנון הוא לרכוש את המט"ח לקראת מועד הנסיעה או להשאיר בחשבון השיקלי.
אושרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. אם הבנתי נכון - תגובה ל - 17 15/05/2008 21:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תיקון אחד: אם החשבון מוגדר לחיוב בשקלים, המרה תהיה פעמיים (מדולר קנדי לדולר אמריקאי, וממנו לשקל) אבל עמלת המרה - רק פעם אחת. השאלה מה יותר כדאי מבין שתי האופציות (חיוב בשקל או בדולר אמריקאי) נובעת מהפרשי השערים השונים של ההמרות.

כפי שאמרתי, לגבי קניות בדולרים קנדיים אינני בטוח היום בכדאיות של המהלך הזה. בזמנו זה היה כדאי וייתכן שכך גם היום. צריך פשוט לשבת עם השערים הספציפיים והעמלות הספציפיות ולעשות חשבון. אבל בכל מקרה ההפרשים אינם גדולים אז תשקלו טוב אם להתעסק בזה בכלל.

לעומת זאת, כשמשלמים בדולרים אמריקאיים - כדאיות החשבון הדולרי איננה מוטלת בספק.

דוד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. רק עוד מה משפטים ובזה נגמור את הויכוח תגובה ל - 16 15/05/2008 21:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ריקי ידידתי, חבל שלא מתאפשר לי לשבת איתך עם כל הנתונים הנדרשים ומחשבון קטן ולהראות לך את התוצאה בסוף. אבל בכל מקרה, אני מקבל עלי בהכנעה את העובדה שזכות המילה האחרונה שמורה לליידי....

דוד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. רק עוד מה משפטים ובזה נגמור את הויכוח תגובה ל - 19 15/05/2008 22:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
החשבון שלי הוא כזה:
לפני שנה קנית 1000 דולר ושלמת עבורו 4000 שח. היום אתה נוסע, קונה בארה"ב שרותים ב-1000 דולר. אני נוסעת לארה"ב, קונה בכרטיס אשראי ב-1000 דולר, משלמת עוד נניח 1% עמלה, והחשבון שלי מחויב סך הכל ב- 3454 שקל. ב-546 שקל שנותרו לי אני קונה עוד דברים בלמעלה מ-120 דולר. אז מי הרויח יותר - אתה שחסכת עמלות או אני שחסכתי בשקלים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. רק עוד מה משפטים ובזה נגמור את הויכוח תגובה ל - 20 16/05/2008 10:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ללא רצון להתווכח, הדוגמא שלך היא כאשר את משווה את המצב הנוכחי למצב הדולר לפני שנה.
באם הדולר היה עולה ב 10%, אז גם היה שווה להשאר בשקלים ?
אז זה לא חוכמה לנתח את זה בדיעבד.

אני רק אמרתי בהודעה המקורית, שמי שרוצה *לקבע* את ההוצאות שלו בחול, יכול להשתמש בחשבון מט"ח. לא במיוחד הקטע של העמלה.
באם מישהוא מאמין שהדולר עכשיו בשיא השפל שלו, אז כדאי לא לקנות דולרים לקראת הנסיעה ולקבע את ההוצאה השקלית שלו.
ברור שזה סוג של "הימור" - אבל יש כאלו שזה מתאים להם.

והעמלה היא יותר מ 1% על כרטיסי האשראי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. רק עוד מה משפטים ובזה נגמור את הויכוח תגובה ל - 20 16/05/2008 15:21 לתגובה קודמת
ריקי - הנתונים שציינת שגויים. אבל הבעייה העיקרית היא שיש עוד הרבה דברים שלא ציינת וצריך לקחת אותם בחשבון - ויש לכולם משמעות מבחינת עלויות, רווחים והפסדים. באמת שאינני רוצה להאריך בויכוח ולא לכתוב כאן את כל התחשיב. זה לא המקום ולא הבמה לכך. אם תרצי, תפרטי כאן את המייל הפרטי שלך וכאשר יהיה לי זמן לכך אכתוב לך את כל שורת הנתונים הנדרשת לצורך תחשיב מדוייק ואעשה לך חישוב.

דוד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:Niagra falls
להודעה הבאה:להתראות והמון תודות, פורום, מתחילים לארוז...

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף