כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלה על נסיעות בהודו 15/05/2008 19:52 לתגובה הבאה
  ozavni לא מחובר ozavni  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
שלום לפורום ,
יש לי שאלה לגבי מסלול בהודו:
אני ובת זוגתי הדר טסים לחודש בהודו מסוף יוני. אנחנו נוחתים בדלהי ומשם מתכוונים לטוס ללה. אנחנו רוצים לבקר גם במנלי , דראמסלה ורישיקיש. אנחנו לא רוצים לנסוע מלה למנלי ברכב (שמענו שהנסיעה הזו קשה ומעוניינים לחסוך את זה מעצמנו). השאלה היא מה הדרך הכי יעילה להמשיך מלה - לטוס חזרה לדלהי ומשם נסיעה לדראמסלה/מנלי (כמה זמן זה לוקח ? איך עדיף רכבת/אוטובוס ?) או אולי בכלל לטוס מלה לג'מו ומשם לנסוע לדרמסלה (כמה זמן זה לוקח ואיך ?).
תודה על העזרה,
עוז
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. הצעה תגובה ל - 1 15/05/2008 20:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  לימור75 לא מחובר לימור75  משתמש פעיל 780 הודעות עד כה
נסיע מדלהי למנאלי לוקחת לפחות 16 שעות, בדרך כלל יותר. וגם היא נסיעה קשה.

לכן האידאלי הוא לטוס דלהי-לה-דלהי, רכבת לפתנקוט ומשם נסיעה לא ארוכה לדמסלה.
או, נסיעה לאמריצר, לילה באמריצר כולל טקס סגירת הגבול וביקור במקדש ונסיעה של 6 שעות לדרמסלה. המקום יפה אבל בעונה הזו חם.

מדרמסלה אפשר לנסוע למנאלי 235 ק"מ, כ-8 שעות, ממנאלי אפשר לטוס חזרה לדלהי
http://www.makemytrip.co.in/makemytrip/flights.do?CMP=MSN&am p;am

או, עדיף, לנסוע לשימלה ומשם באוטובוס לדרה-דון ולרישיקש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. הצעה תגובה ל - 2 15/05/2008 20:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
פנינה מרקו פנינה מרקו לא מחובר פנינה מרקו  משתמש פעיל 2834 הודעות עד כה
אני הייתי מוותרת על מנלי. מבחינת הענין - אם אתם נוסעים לדרמסלה, הרבה יותר מעניין שם ויש הרבה יותר מה לעשות ולראות. מבחינת הנופים - די דומה ובטווח זמן קצר יחסית (רק לאדאק צריכה לקחת לפחות עשרה ימים - שבועיים), אפשר לוותר על מנלי ולהאריך בדרמסלה.
הייתי עושה, כמו שלימור אמרה - דלהי - לה - דלהי בטיסה, משם נסיעת רכבת לאמריצר, משם אוטובוס או מונית פלוס נהג לדרמסלה, מדרמסלה אוטובוס לדלהי ומשם רכבת לרישיקש. יש כאן חזרה בכל פעם לדלהי, אבל מבחינת הנוחות - זו הדרך הטובה ביותר.

הפנייה לסיפור מסעותי בהודו: www.notes.co.il/pnina www.india-4us.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. דרמסלה רישיקש ברכבת תגובה ל - 3 16/05/2008 10:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shaharsagi לא מחובר shaharsagi  משתמש בינוני 89 הודעות עד כה
כדי להגיע מדרמסלה לדלהי לא צריך לסוע דרך דלהי. הנסיעה לדלהי אורכת 12 שעות לפחות.
ניתן לקחת רכבת מפטנקוט לרישיקש.
פירוט הדרך: נסיעה מדרמסלה לפטנקוט PATHANKOT האורכת כשעתיים וחצי שלוש.
הרכבת יוצאת מתחנה בשם צ'אקי בנק CHAKKI BANK (קוד תחנה באתר הרכבות ההודי - CHKB) לוקחים רכבת בשם HEMKUNT EXP מספר רכבת 4610 עד רישיקש (קוד תחנה RKSH). הרכבת יוצא מפטנקוט ב 20:30 (להיות לפחות 20 דקות לפני כן בתחנה!) ומגיע לרישיקש ב 7:45 בבוקר למחרת.
כלומר לוקח בערך אותו זמן להגיע מדרמסלה לרישיקש ולדלהי.

זמני רכבות יכולים להשתנות על פני השנה אז וודאו את זמן יציאת הרכבת בעת הזמנת הכרטיס.

אם אתם מגיעים לרישיקש כדאי לשקול לטייל בהרידוור, עיר הודית מיוחדת וקדושה (משאיר לbabaji לספר עליה. הוא בטוח יעשה זאת טוב ממני). הרכבת לרישיקש עוברת בהרידוור כך שניתן לרדת שם, ניתן לבלות בה יומיים שלושה ואז להמשיך לרישיקש. כמו כן ניתן לצאת מרישיקש להרידוור לטיול יום. בסך הכל המקומות קרובים אחד לשני.

לגבי מנאלי - במידה וחשוב לכם לבקר שם ניתן לטוס מדלהי לבונטאר, עיר שנמצאת כשעה נסיעה ממנאלי. יחד עם זאת אני מסכים עם המלצתה של פנינה להוריד את מנאלי מהסיור.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. דרמסלה רישיקש ברכבת תגובה ל - 4 16/05/2008 13:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
פנינה מרקו פנינה מרקו לא מחובר פנינה מרקו  משתמש פעיל 2834 הודעות עד כה
אני עשיתי את הדרך שאתה מציע להם, אבל הפוך מרישיקש לדרמסלה וזה היה סיוט. הנסיעה מפתנקוט לדרמסלה היא ארבע שעות ולא שעתיים וחצי ואם לא לוקחים מונית פלוס נהג, אלא נוסעים בתחבורה ציבורית זה סיוט לא קטן בכלל.
כבר עדיף לקחת מדרמסלה אוטובוס לדרה-דון ומשם להחליף לאוטובוס אחר שנוסע לרישיקש. גם טירטור. לכן אני חושבת שלחזור לדלהי, מבחינת הנוחות, לא הזמן, זה הרבה יותר הגיוני. לילה של נסיעת אוטובוס (אפשר באוטובוס וולבו נוח) ומדלהי רכבת שטבדי אקספרס להארידוואר - כחמש שעות.

הפנייה לסיפור מסעותי בהודו: www.notes.co.il/pnina www.india-4us.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. דרמסלה רישיקש ברכבת תגובה ל - 5 16/05/2008 15:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shaharsagi לא מחובר shaharsagi  משתמש בינוני 89 הודעות עד כה
שלום פנינה,

קודם כל, צר לי שהנסיעה הזו היתה לך סיוט והלוואי שכל הנסיעות הבאות שלך יהיו חווויותיות, נוחות ובטוחות.

לא הצעתי להם להגיע לרישיקש ברכבת, העליתי את האפשרות בפניהם. בפרוש כתבתי שניתן לעשות את הדרך ברכבת. לא כתבתי שעדיף או שחייבים.
אני חושב שראוי שכל אחד יעשה את השיקולים שלו לעצמו מתוך היכרות אישית שלו עם מה שנוח לו והעדפותיו האישיות אך כדאי שידע מה האפשרויות שעומדות בפניו ולא רק מה עשה הישראלי שהיה פה לפניו.

מה שסיוט בשביל אחד הרבה יותר נוח לאחר. בשבילי נסיעות באוטובס הן קשות מאוד, ולכן אני מעדיף רכבות. גם כשזה נראה יותר טרטור או יותר ארוך. אני מכיר אחרים שמעדיפים אוטובוס תיירים בין נקודות תירותיות. הרבה פחות בלבול מוח בשבילם. בעיני נסיעה ברכבת חוויתית יותר מנסיעה באוטובוס. וכמו שציינת זו הדרך הקצרה ביותר ולכן ראוי שידעו עליה.

שימי לב להבדל בין שני המסלולים: אם יקחו את הרכבת מפטנקוט הם יצאו אחר הצהריים במונית ממקלאוד לפטנקוט, תחנת רכבת די נוחה ולא עמוסה או גדולה, ומשם יגיעו למחרת בבוקר לרישיקש.
אם יצאו לדלהי באוטובוס ערב הם יגיעו לדלהי בבוקר אחרי 12 שעות נסיעה לפחות, אם לא קנו כרטיסים מראש אז יצטרכו לרוץ לקנות כרטיסים לרכבת השטבדי של הצהריים בתחנת הרכבת בדלהי ובכל מקרה לא יגיעו לפני הערב להרידוור (ראי לוח הרכבות באתר הרכבות), ומשם לתפוס מונית ולהגיע לרישיקש זה עוד כ45 דקות לפחות. כלומר לא יהיו ברישיקש לפני שמונה וחצי בערב אם הכל מתקתק וזה בדרך כלל לא מתקתק בהודו. איני רואה איך זה יותר פשוט.

לגבי זמני נסיעה - אני תמיד חושש לרשום זמנים. יותר מפעם ויותר מפעמיים עשיתי את הדרך ממקלאוד לפטנקוט במונית ולקח לי כשלוש שעות עם הפסקה קצרה בדרך. אך כפי שאת יודעת הודו כמו הודו - נסיעה יכולה לקחת שעתיים וחצי או ארבע וחצי לאותה דרך.

תוספת נכונה היא ששעתיים וחצי שלוש זה במונית ולא באוטובוסים. צודקת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. icon12.gif  מי אמר הארידוואר ?.. תגובה ל - 6 16/05/2008 17:27 לתגובה קודמת
Babaji  משתמש לא מוכר
שחר, פנינה,

מדהים לראות איזה פירוט מידע אתם מספקים, אי אפשר להתבלבל.
הלוואי ובהודו כאשר ניגשים לחלון ה-Information באיזו תחנה שכוחת אל היה אפשר להעיר את הבחור (בדרך כלל ישן עם הראש על השולחן מפאת החום והצ'יעמום..)ולקבל ממנו אינפורמציה כזו..(מדמיינים את הסיטואציה, הוא כולו רדום נוחר, ופתאום מרים את ראשו ומתחיל לדקלם את האינפורמציה המפורטת שרשמתם...מעלה חיוך..)

מאידך, כמו שכולנו ראינו התוכניות של השואלים הולכים להשתנות עוד 5 פעמים במהלך הטיול. סביר להניח שיגיעו ללה, ומשם הטיול שלהם יקח אותם כבר לכיוון שמתאים להם. פתאום שם כביש יחסם, או שם טיסה תתבטל, או פתאום יפגשו אנשים טובים שמתאים להם להסתובב איתם לכיוונים אחרים, או סתם ירגישו שבא להם להשאר במקום אחד ולא לנוע יותר מדי... מי יודע. לפחות עכשיו יש להם אינציקלופדיה מדוייקת של כל האופציות הרלוונטיות.

לגבי הארידוואר (מי אמר הארידוואר...?)מאיפה מתחילים בכלל..
מזה שהיא מאות שנים מובילה את המחקר והלימוד ברפואה האיורוודית המסורתית, והרופאים הטובים ביותר יצאו ממנה. מזה שהסכר שנבנה בה כנראה הרס את נהר הגנגס וצמצם את הזרימה בו באופן משמעותי, מזה שזאת הקומבהמלה הכי צפופה מבין הארבעה, ומי שעמד על הגשר בין שתי הגדות בזמן ריצת הנאגה באבה, (אותם חסידי שיווא ערומים לגמרי, בעלי זכות כניסה ראשונה למימי הגנגס עם הנתן אות פתיחת הקומבהמלה..)
מעולם לא יתלונן עוד בחייו על צפיפות בפקק תנועה כזה או אחר.

על זה שחסידי וישנו משוכנעים שעל הקיר בגהאת הראשית יש טביעת רגל של וישנו עצמו. על ההינדים המגלחים ראשם באחד האשראמים בעיר, צמים מספר ימים, ויוצאים ברגל (אם אין להם כסף לג'יפ נוח..עליו יועמסו שלוש משפחות על מזוודותיהם וטפיהם..) אל הצ'אר דאם (אותה עלייה לרגל אל ארבעת המקומות הקדושים באיזור, יאמונטרי, גנגוטרי, קדארנת' ובדרינאת', מקומות שאני ממליץ מאוד לבקר ללא קשר להארידוואר... ל"חובבי מקומות הינדיים קדושים...")
על טקס הארטי הפופולארי מאוד, כל יום ב-7 בערב, שוב בגהאת הראשית, אליה מתכנסים יותר הודים מתיירים (בניגוד לטקסים ברישיקש...שגם הם מיוחדים מאוד, רק חבל שבגלל ראש האשראם פארמאת' ניקטאן ששם משפחתו סאראסווטי (שהוא שמה של אלת הדעת והתבונה שכנראה דלגה על האיש הנוכחי..)שמנהל את טקס הארטי הראשי והינו חובב פרסום (וממון...) בצורה מוגזמת , ואירוח אנשים עשירים (הודיים ומערביים) ולכן הטקס מלווה ביותר מדי מצלמות וידאו, ויותר מדי ברכות פרטיות לנוכחים ספיציפיים (ולזוגות העומדים להנשא ,עשירים מאוד מן הסתם, שזוכים לשבת קרוב ולהיות חלק מהטקס...).

אני אישית מעדיף את הטקס באותה שעה שנערך דווקא על שפת הגנגס בעמידה (ללא מדרגות השיש, והילדים המולבשים בתלבושת אחידה מגוכחת מעט, עם כובעי הגרב הצהובים, התמיד מזכירים לי את התוכנית "דרדסים". למרות ששירת הבהאג'נים שלהם תמיד מופלאה...).

ישנם המון מקדשים מדהימים בפעילותם באיזור הארידוואר, עבורי הביקור בצ'נדי דבי היה מרגש במיוחד משום ההנחה ההיסטורית שחלקו הראשי הוקם על ידי אדי שאנקרה, שעבורי היה גאון בדורו (בערך לפני 1200 שנים..) ומהראשונים להבין באמת ולחקור לעומקה את תפישת האדוויטה ודאנטה ההינדית (אי-דואליות).אני חושב שבאחת התגובות כאן לפני מספר שנים תיארתי את התרומה שלו להבנת התודעה האנושית והספרות שנולדה ממנו. המקדש נמצא כמה קילומטרים מחוץ לעיר, אפשר ברגל בטיול נעים.
לסיכום, הארידוואר, קצת כמו וראנסי, טירוונאמאלאי, אוג'יין, וערים עמוסות קדושה, היא מקומות שאפשר לכתוב עליהן ספרים של תגובות, ויותר פשוט, להגיע אליהן ולא למהר לעזוב אחרי כמה ימים, הסיפורים והמקומות כבר יגיעו אליכם מיד ראשונה....

נסיעה טובה...
באבאג'י

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:צפון הודו - ים ושלג
להודעה הבאה:חברת תעופה ומחירים בטיסה לתאילנד , ביולי

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום