|
|
|
| 4. תוכנית טיול ליפן תגובה ל - 1 |
15/05/2008 23:46   |
|
מרדכי זה לא ניראה כמו תכנית טיול אלא תכנית למבצע צבאי. אין לי שום מושג איך אפשר לתכנן טיול ביחידות של חצי שעה-שעה. אתה בכלל לא לוקח את התקורות של מעבר בין האתרים למשל. אין שום סיכוי שתוכל לממש תכנית כזו. בקיוטו למשל אתה מקדיש יומיים לרשימת אתרים שלי לקח לעבור בארבעה ימים. חצאי שעות בין מקדש למקדש ומה עם זמן המעבר ביניהם? זה לפעמים מצריך נסיעה באוטובוס. אין בשום יום שום זמן למשל לחטוף משהוא לאכול בצהריים. גם לא לנוח קצת. אני לא יכול להתייחס לזמן הכללי שאתה מקדיש לטוקיו למשל כי אני מכיר רק חלק מהאתרים אבל אתה חייב להבין שבין האתרים נדרשת גם תחבורה ציבורית.
הרכבת שסובבת את מרכז טוקיו לוקחת את הזמן שלה וגם מהתחנות אתה צריך קצת ללכת ברגל ליעד. גם אם תירצה להשתמש במוניות (יקר) התנועה בתוך טוקיו איטית מאוד.
קח את איזור פוג'י. יום אחד מקוצר אינו מספיק בעליל. אם אני מנחש
שהתחנה החמישית הר פוג'י זה המקום האחרון אליו אתה יכול להגיע עם רכב אז איך תוכל לשהות שם רק שעה? אם אתה שם לא תרצה ללכת לראות את הלוע המשני שזה שני קילומטר הליכה בכל כיוון. לי לקח איזור הר פוג'י יום וחצי ולך לוקח חצי מזה. איזור ניקו לקח לי יומיים מלאים ולך קצת יותר מיום.
יש עוד דוגמאות אבל לא נפרט.
אני גם הייתי בדיוק את פרק הזמן שלך שהוא 18 יום והספקתי משמעותית פחות ממה שאתה מתכנן ומה עוד שאני טיילתי גם בשבתות ואתה לא.
בקיצור אתה דוחס יותר מדי לזמן קצר מדי.
בכל אופן שיהיה לך טיול מוצלח.
לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
|
|
|
|
|
|
|
| 8. תוכנית טיול ליפן תגובה ל - 6 |
16/05/2008 10:27   |
|
אני לא הייתי בכל אתר ואתר במסלול שלך אבל באלה שכן הם לקחו לי יותר זמן כשכל המקדשים או האטרקציות שבחרתי מראש היו מעניינים או שונים. מלבד זאת גם אם תגיע לאיזה מקום שלא ימצא חן בעיניך הוא צרך את זמן ההגעה שזה או נסיעה באוטובוס/רכבת או הליכה די ארוכה.
לגבי אוכל לא התכוונתי למסעדה. גם אנחנו אוכלים במסעדות רק בלילה
כדי לא לבזבז זמן ביום אבל בכל זאת איזה אתנחתה קלה לחטוף משהוא.
אבל אני פה לא נכנס לנעליים שלך אם אתה מסוגל לאכול תוך כדי הליכה בלתי פוסקת.
בכל אופן שיהיה לך כל טוב בטיול ובכלל וכשתחזור תספר איך זה היה.
לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
|
|
|
|
|