כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon3.gif  חיסונים לפנמה- לא כתוב במדריך הרפואי... 16/05/2008 21:33 לתגובה הבאה
  nadavporat לא מחובר nadavporat  משתמש מתחיל 8 הודעות עד כה
שלום, אני טס למרכז אמריקה ל4 חודשים, קיבלתי את כל החיסונים המתאימים במרפאת למטייל בבי"ח מאיר.
שהייתי אצל הרופא הוא אמר שאין צורך בחיסון נגד קדחת צהובה מכיוון שאני לא אגיע לדרום אמריקה אך ידידה שלי שטסה במקביל אליי לאותם מקומות כן קיבלה את החיסון הזה מכיוון שהצהירה שתהיה ב"סאן-סלאס" בפנמה...
גם אני אבקר שם, האם אכן יש צורך לחזור למרפאה לקבל את החיסון או שהיא קיבלה אותו סתם והאיזור אינו באמת נגוע?
בנוסף שמעתי שיש כדורי מלריה למרכז אמריקה שנוטלים רק לאחר חשיפה ולא כטיפול מונע... זה נכון? מה שמם? ומה החסרונות / יתרונות שלו על טיםול מונע...
המון תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חיסונים לפנמה- לא כתוב במדריך הרפואי... תגובה ל - 1 17/05/2008 21:52 לתגובה קודמת
  דוקטור אנט לא מחובר דוקטור אנט - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2336 הודעות עד כה
היא לא קיבלה את החיסון סתם
חיסון נגד קדחת צהובה למחצית מזרחית של המדינה מחוזות:
Kuna Yala (San Blas), Panama, and Darien
אין צורך בחיסון זה למחצית המערבית של המדינה כולל איזור התעלה ועיר פנמה
לא בכל המסלולים חייבים טיפול מונע.
סיכון מלריה מרכז אמריקה
במרכז אמריקה סיכון מלריה בינוני-נמוך
נפוצה בעיקר מלריה מהזן הפחות מסוכן אבל עלול להישאר רדום בכבד לתקופות ממושכות ולגרום להתפרצות מחלה מאד לא נעימה מדי פעם,לכן בעיקר אם לא נלקח טיפול מונע חשוב לעשות בדיקה למלריה במקרה מחלות חום דמוית שפעת אפילו מספר חודשים אחרי הטיול
מאד חשוב להקפיד על אמצעי הגנה נגד עקיצות יתושים בשעות החושך שעת פעילות יתושים המעבירים מלריה ושעות היום שעות פעילות יתושים המעבירים קדחת הדנגי
טיפול מונע המומלץ באזורי סיכון מלריה בארצות הנ"ל

Chloroquine) 500 מ"ג
תרופה המשמשת טיפול מונע באזורים שטפילי מלריה אינם עמידים נגדו. נוטלים אותה פעם בשבוע, מתחילים שבוע לפני החשיפה ,ממשיכים במשך השהות ו4 שבועות אח"כ. יש לקחת אותה עם אוכל.
בארץ נמכרת תחת שם אבלוקלור 250 מג לכן יש לקחת שני כדורים
התרופה המשמשת כטיפול חרום מלרו לא יעילה נגד הצורה הרדומה בכבד של הטפיל
תראה במפות סיכון מלריה שלא בכל המסלולים חייבים טיפול מונע
yellow.jpg
yellow.jpg(גודל:20.25KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:לריאם במכרז אמריקה?
להודעה הבאה:קדחת יפנית - בסין