כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. בלגיהולנד - מסלול מעודכן 19/05/2008 23:41 לתגובה הבאה
  rora לא מחובר rora  משתמש מתחיל 21 הודעות עד כה
הצעה משודרגת למסלול להולנד ובלגיה.
בעזרת הטיפים ממומחי הפורום ועיון בספרה של יונית הרכבנו את המסלול הבא:
הלינה ליד חאודה (בסביבת יוטרכט). גם הפעם- נשמח לקבל את תגובת המומחים.
יום 1: (חמישי 10/7) : הגעה בבוקר(נחיתה ב-9) באמסטרדם: כיכר דאם , ארמון המלכה, שוק פרחים צף, מוזיאון אנה פרנק.

יום 2 (שישי 11/7) : שוק הגבינות באלקאמר, כפר וולנדם , זאנסה סכאנס, מבצר מאיודן.

יום 3 (שבת 12/7) : המוזיאון הפתוח בארנהיים, שיט בחיטהורן.

יום 4 (ראשון 13/7) : אוטרכט: מוזיאון תיבות הנגינה, מגדל הפעמונים.
אפלדורן: ארמון הט לו. פארק דה הואה פלואה.

יום 5 (שני14/7) : פארק אפטלינג.

יום 6 (שלישי 15/7) : האג: פנורמה מאסדך, מוזיאון אשר. נסיעה לבריסל.

יום 7 (רביעי 16/7) : מערות הן סור לס, מצודה בדינאן, גני אבונאי.

יום 8 (חמישי 17/7) : סיור בברוז', שמורת הפרפרים.
טיסה חזרה בערב.

נשמח להארות/הערות - תודה
רמי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 1 20/05/2008 08:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 3891 הודעות עד כה

בוקר טוב,

תכנית היום הראשון היא אחרי לילה לבן. תהיו גמישים עם התכניות באמסטרדם לפי הכוחות.

היום השלישי של הטיול צפוף בעיני, ובמיוחד שאתם באים מרחוק. חיטהורן מאוד רחוקה ממקום הלינה שלכם. הבנתי שג'מוס עשה מסלול כזה או דומה. הוא בטח יחווה את דעתו.

היום הרביעי של הטיול (אוטרכט והלאה) לא סביר לחלוטין.

לא ציינת היכן אתם לנים בבלגיה (בבריסל?). בכל מקרה ביום האחרון אתם לוקחים סיכון. מתי הטיסה חזרה? טיסת ערב או לילה? ערב זה אומר להיות אחר הצהריים בשדה התעופה. הטבעת של בריסל לפעמים פקוקה. הייתי מוותרת או על הארדנים או על ברוג' ומנצלת את היום האחרון לבריסל, קרוב לשדה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 1 20/05/2008 16:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3371 הודעות עד כה
היי
כמו שזיוה אמרה - בטח אני אגיב.
אז אכן אני היית במוזיאון הפתוח בארנהם ואחר כך בחיטהורן.לא ממליץ על השילוב הזה למרות שהוא בהחלט אפשרי.
בכל מקרה למה לא לשלב את האפטלינג בדרך לבלגיה?
אז תוכלו לעשות יום של - מוזיאון פתוח בארנהם ומשם לנסוע להאג לפנורמה וביום אחר לנסוע לחיטהורן ולשלב את ארמון הט לו בדרך.
החסרון היחידי הוא חוסר גמישות כלפי מזג האויר - אבל מי שלא לוקח סיכונים - לא מתקדם בחיים....
קיצר - זאת רק הצעה - ההחלטה בידכם.

תהנו
הג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 2 20/05/2008 21:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה שלום:
נתחיל מהסוף - הטיסה חזרה לארץ בשבע וחצי בערב. הלינה בבלגיה בבריסל.כך שנראה לי שהיום יספיק לברוז'. דרך אגב- מישהו היה שם בשמורת הפרפרים ויכול לחוות דעה?
ועכשיו להולנד-
1. נשמח להצעה לשיט במקום קרוב יותר מחיטהורן.
2.לגבי העברת אפטלינג ליום המעבר לבלגיה- ההעדפה היא ליום שלם באפטלינג- מקום שהילדה מצפה לו כבר מעכשיו.
מה זמן נסיעה מאפטלינג לבריסל , כדי לדעת כמה הזמן במקום יתקצר אם נחליף ימים?
3. התוכנית הזו כמובן מיועדת למזג אויר יפה.
במצב קריר יותר יוצאו מהמגירה הדולפינריום וגני החיות(שנמצאים אצלנו בעדיפות שניה)ומוזיאונים נוספים.
תודה רמי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 4 20/05/2008 21:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי רמי
אנחנו היינו בשמורת הפרפרים שנמצאת בקנוקה .זאת לא שמורה ואפילו לא שמור.זאת חצר של בית שהבית הוא חנות שרותים וקבלה והחצר (יחסית לחצר היא גדולה) היא חממה מקורה ובתוכה גן עם עצים ושיחים וכמה עשרות פרפרים מקסימים בכל מיני צורות וצבעים.
לנסוע במיוחד בשביל זה - לא בטוח.אם זה על הדרך - כדאי.

לגבי האפטלינג - הפארק נסגר בתשע בערב.לחזור ללינה באזור מרכז הולנד - שעה נסיעה. לנסוע לבריסל - שעה נסיעה. ללון לילה באזור האפטלינג ומשם להמשיך למחרת לבלגיה - חמש דקות נסיעה ולמחרת - שעה נסיעה.אנחנו הגענו למלון ב 9 בבוקר - השארנו מזוודות ואחרי 12 שעות חזרנו למלון קיבלנו את החדר - שמנו ראש ומשם למחרת - בלגיה - היה אחלה.

תהנו
הג'מוס

תמונה 057.jpg תמונה 061.jpg
תמונה 057.jpg(גודל:20.12KB)תמונה 061.jpg(גודל:23.53KB)

[עודכן ב:20 מאי 2008 22:04:]

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 5 20/05/2008 22:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

מאפטלינג לבריסל - 140 ק"מ, שעה וחצי ללא עיכובים (שתמיד כדאי לקחת בחשבון).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 6 20/05/2008 23:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נו זיוה - באמת
אף אחד לא נוסע מהאפטלינג לכיכר הגדולה . נוסעים ללינה בפאתי העיר .למכלן זה 100 ק"מ אז גם אם יוצאים בתשע מהאפטלינג מגיעים לצימר בעשר וחצי - עוד אור!!!! הכוונה היתה לחסוך את הדרך צפונה אם גם ככה למחרת או אחרי יומיים עושים אותה שוב לבלגיה!!
ואני בכלל המלצתי לישון ליד האפטלינג....

הג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 7 20/05/2008 23:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

ג'מוס,
לא שמת לב שבאופן יוצא דופן לא הבעתי דעה? רק חשבתי שכדאי לדייק, בעיקר במקומות כאלה שמאוד מתלבטים לגביהם, שמתוכננים על הקשקש.

דרך אגב, ראיתי שמשפחות רבות לנו ממש בתוך העיר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 4 25/05/2008 16:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום:
מסתמנת אצלנו נטייה לוותר על שיט בחיטהורן מכיון שהיא לא
קרובה לנו לשום מקום.
האם שייט בברוג' יכול לבוא במקום חיטהורן (למרות שהוא לא עצמאי)?
ואז- ארמון הט-לו יצטרף ליום בארנהיים.
הלינה בבלגיה היא בבריסל (בקרבת האטומיום).
מישהו יודע מה המרחק מאפטלינג לשם
או מהאג למקום הלינה בבריסל?
רמי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 9 25/05/2008 16:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סימה סימה לא מחובר סימה  משתמש פעיל 845 הודעות עד כה
למרות שלא הייתי בחיטהורן, אני יכולה לאמר שזה ממש לא אותו הדבר. השיט בברוג', למרות שהוא נחמד ואנחנו נהננו בו, הוא סיור קצר יחסית בתעלות של ברוג'. בחיטהורן המים הם בעצם אמצעי התחבורה של הכפר, שזה אחרת לגמרי מתעלה שעוברת במרכז עיר. השיט בברוג' אולי דומה לשיט באמסטרדם...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 10 25/05/2008 19:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענת. לא מחובר ענת.  משתמש פעיל 1216 הודעות עד כה
השייט בברוז' והשייט בחיטהורן הם שני דברים שונים.
בברוז' הוא לא עצמאי , עם עוד אנשים, עם הסברים ,מרגישים כמו תיירים.ועל גדות התעלות רואים בתים כמו באמסטרדם באמת.
השייט בחיטהורן הוא עצמאי, רק המשפחה שלך, עוברים בין בתים ציוריים, הכפר כמו לקוח מעולם אחר.
אגב, ביקרנו בכפר מאד דומה במחוז פריזלנד,(הינדלופן) גם שם התעלות עוברות בין הבתים שאחד יותר יפה מהשני, רק ששם לא ראינו אפשרות לשכור ולשוט לבד.

ענת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 9 25/05/2008 19:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי רמי
שאל את מרבית הגולשים כאן אם מישהו היה מותר על חיטהורן - רובם המוחלט יגיד שלא.
תוכל להיות במוזיאון הפתוח של אינקהויזן לאחר שוק הגבינות באלקמר בשישי ואז להקדיש את יום שבת לנסיעה לחיטהורן ואולי בהלוך את הט לו שדי על הדרך צפונה.
אני אפילו הייתי מקצין ומוותר על אוטרכט עם כל הכבוד לה בעבור חיטהורן אבל הרעיון של לבקר באפטלינג בדרך לבלגיה עדיין הכי נראה לי.בכלל יום המעבר די מבוזבז - שני אתרים בהאג ונסיעה דרומה - זמן יקר שניתן לבקר בעוד מקום לטעמי - לדוגמה - בוקר באוטרכט ואז פנורמת מאסדך בהאג בצהריים ומשם אחר הצהריים לבלגיה.העקרון לנהוג דרומה אחרי השעה 5 בערב שעדיין אור אבל מרבית המקומות - סגורים כבר.

תהנו
הג'מוס

[עודכן ב:25 מאי 2008 19:17:]

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 9 25/05/2008 20:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Trico Trico לא מחובר Trico  משתמש פעיל 1295 הודעות עד כה
לא הייתי מותר על חיטהורן למרות שהוא "לא קרוב לנו לשום מקום "
לדעתי שווא את "המאמץ" .
השייט בחיטהורן הוא חוויתי ואילו בברוז תיירותי .
הילדים יהנו יותר בחיטהורן ללא ספק .
ברו חיטהורן.jpg
ברו'ז.JPG(גודל:17.05KB)חיטהורן.jpg(גודל:10.52KB)

I'll be back
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 12 25/05/2008 20:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1408 הודעות עד כה
אנחנו ויתרנו על חיטהורן.
הנסיעה ממקום הלינה שלנו הייתה מאד ארוכה, וכמה שהתאמצנו להכניס אותה למסלול הטיול בסופו של דבר לא הגענו.

אני לא מצטערת על הויתור. אני בטוחה שזה מקום נהדר, אבל להגיע לשם עם הלשון בחוץ אחרי יום ארוך רק בשביל לסמן V זה לא אנחנו.

Since light travels faster than sound, people appear bright until you hear them speak.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 3 25/05/2008 22:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוקיי, הבנתי...
נראה מה אפשר להוריד במקום חיטהורן.
הכוונה לא לרוץ ביותר מדי מקומות כל יום ואפילו להנות.
דרך אגב - אנחנו נוסעים רק עם בת 12.
האם כל האתרים שרשומים במסלול מתאימים
או שחלק מיועדים לקטנים יותר?

רמי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 15 14/06/2008 22:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תהיה לגבי אפטלינג:
העברנו את אפטלינג ליום המעבר מהולנד לבלגיה אבל אז נתקלנו בבעיה:
לפי האתר של אפטלינג יום זה (15/7) צפוי להיות יום עמוס בפארק.
מה לעשות?
האם להשאיר ביום זה למרות העומס?
או להעביר ליום קודם- יום שני שצפוי להיות רגוע יותר.
ובמקום זאת לבקר ביום המעבר ב: אוטורכט- מוזיאון הנגינה ומגדל הפעמונים. בהאג- פנורמת מאסדך (אם תהיה פתוחה) ומוזיאון אשר ומשם בערב לבריסל?
אשמח לעזרתכם בנושא.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 16 14/06/2008 23:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1142 הודעות עד כה
היי רמי,

תרים טלפון למשרד של אפטלינג (מאד נחמדים שם) ותשאל ספציפית על היום הזה.
כשנסענו לשם, באתר שלהם היה רשום יום ב' כרגוע - והיה עמוס מאד. אם אכן יאמרו לך שעמוס - שנה הכל רק לא להיות שם ביום עמוס, זה ממש ממש מקלקל. לעמוד חצי שעה - שעה בתור למתקנים - גם לא מספיקים הכל וגם משעמם...

לגבי מה מתאים לילדה בת 12 - מהמקומות שציינת והייתי בהם -
זאנסה סכאנס (למרות שלדעתי מספיק המוזיאון הפתוח) המוזיאון הפתוח בארנהיים, שיט בחיטהורן,אוטרכט: מוזיאון תיבות הנגינה, ארמון הט לו, פארק אפטלינג, סיור בברוז',
מוזיאון אנה פרנק.

כולם נפלאים בעיניי Smile

שבוע טוב, נילי

נ.ב. מה עם מוזיאון הרכבות אם כבר תהיו באוטרכט? זה לא רק לבנים...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 17 15/06/2008 00:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נילי שלום:
תודה על העצה.
אני אבדוק מחר בבוקר עם המקום.
לגבי מוזיאון הרכבות- נתנו לילה לקרוא על המקום בספר של יונית והיא לא התלהבה (בלשון המעטה), תודה.
אחרי שאדע למתי לשבץ את אפטלינג אעלה מסלול מעודכן לשיפוט הקהל.
בינתיים- מנצל את ההזדמנות להודות לכולם על ההתייחסות השיתוף והעצות : לפני חודש התחלנו לתכנן- פעם ראשונה בתכנון עצמאי ולא ידענו מאיפה להתחיל ואיך.
ועכשיו- השמות מתחילים להסתדר ואפילו לצלצל מוכרים.
תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. בלגיהולנד - מסלול מעודכן תגובה ל - 18 19/06/2008 13:57 לתגובה קודמת
  yaffabe לא מחובר yaffabe  משתמש פעיל 504 הודעות עד כה
1. לא לוותר על חיטהורן או על אוטרכט.אני הייתי מוותרת על האג.
2. אם תגיעו מוקדם לאפטלינג מיד עם הפתיחה תוכלו להנות עוד לפני העומס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:לינה בסלובניה-קרואטיה
להודעה הבאה:סיקס פלגס