כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. גרייט אושן רואד 20/05/2008 19:47 לתגובה הבאה
  michalfahima לא מחובר michalfahima  משתמש מתחיל 24 הודעות עד כה
שלום למומחים,
אנחנו עומדים להגיע למלבורן בסוף אוגוסט ולטייל בגרייט אושן רואד. מבינה שזה שלהי החורף, האם יהיה בעייתי מבחינת מזג אוויר??? כמה זמן כדאי להקדיש לדרך זו??? איפה כדאי לעצור בדרך???
תודה על העזרה
מיכל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. גרייט אושן רואד תגובה ל - 1 20/05/2008 23:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  קיווי עסיסי לא מחובר קיווי עסיסי  משתמש בינוני 144 הודעות עד כה
הדרך עצמה מאוד יפה, אבל אם זה שלהי החורף הייתי מנחש שתעשו את הדרך די מהר. בסה"כ זה תלוי בכם, איפה תרצו לעצור וכמה זמן תרצו להעביר שם. הרבה משלבים את הגרייט אושן עם הגרמפיינס שנמצא קצת צפונית, ואז צריך משהו כמו 4 ימים.
כשאני הייתי, היינו עם רכב שכור, ועשינו את המסלול די מהר, סיימנו שני שליש ביום הראשון, וביום השני את השליש הנוסף וחזרה על הכביש המהיר. אם יש לכם זמן ואתם רוצים גם לעשות כמה מסלולים פה ושם על הדרך ולהתעכב קצת בעצירות, לפי דעתי שלושה ימים צריכים להספיק. אפשר גם ביומיים אבל זה טיפל'ה לחוץ. בסה"כ זה מאוד תלוי בכם והכי הייתי ממליץ לכם פשוט לזרום ולראות כמה זמן אתם צריכים. אם אתם עם רכב שלכם, אז אין בעיה ואין לחץ ומתי שמסיימים מסיימים, אם אתם בהשכרה אתם יכולים להודיע להם מראש שאולי תרצו להאריך ביום את ההשכרה, ואם אתם בטיול מאורגן אתם גם ככה תלויים עם הלוח זמנים של הטיול.
לגבי העצירות, יש אינפורמיישן בעיר הראשונה בדרך (שאת שמה שכחתי), שווה לעצור ולקחת קצת מפות, מהר מאוד תבינו איפה כדאי לעצור ואיפה לא.
בהצלחה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. קיווי עסיסי-גרייט אושן רואד תגובה ל - 2 21/05/2008 17:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  michalfahima לא מחובר michalfahima  משתמש מתחיל 24 הודעות עד כה
תודה קיווי עסיסי על תגובה מהירה,
האם העיר הראשונה היא טורקיי או גילונג??? האם שווה להגיע לפורט פיירי או לסיים בוורנמבול??? האם לא קר מידי לגרמפיאנס???
תודה רבה
מיכל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. קיווי עסיסי-גרייט אושן רואד תגובה ל - 3 21/05/2008 19:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  קיווי עסיסי לא מחובר קיווי עסיסי  משתמש בינוני 144 הודעות עד כה
העיר הראשונה היא גילונג ואם אני זוכר נכון לשכת המידע נמצאת ממש צמוד לכביש הראשי קצת לפני העיר, כך או כך יש שילוט ואני זוכר שאצלי זה גם הופיע במפה אז אני מניח שעם זה תסתדרו.
לגבי מזג האויר אני לא יודע, זה אני ממליץ לך לבדוק באתר, טמפ' וסטטיסטיקות של גשם. בכל אופן, האנשים שדיברתי איתם אמרו שלא צריך להשתגע בשביל לעשות את הגרמפיינס, אני אישית לא עשיתי לכן אני לא יודע, אני מניח שעל אחת כמה וכמה אם קר וגשום. בסה"כ ציינתי שהרבה עושים, ושאם אתם שוקלים לעשות, פרק הזמן יהיה ארוך יותר.
לגבי פורט פיירי ווורנמבול, אני ממש לא זוכר מה היה בשביל לייעץ.
מה שכן פתאום נזכרתי שאולי שווה לך לבדוק זה שבאחד החופים, שלא היה ממש על המסלול יש אפשרות לצפות בלווייתנים. אנחנו לא היינו שם בתקופה המתאימה, אבל אני חושב שאוגוסט זו דווקא תקופה טובה אז אם זה מעניין אותכם, שווה לכם לברר על זה (אם אני זוכר נכון, זה לא מקום שמגיעים אליו בכל מקרה אלה משהו שגילינו די בהפתעה).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. גרייט אושן רואד תגובה ל - 1 22/05/2008 07:54 לתגובה קודמת
יעל מ. יעל מ. לא מחובר יעל מ. - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 730 הודעות עד כה
בוקר טוב,

אתם מגיעים ממש בשיאו של החורף. הגרייט אושן רואד, כשמו כן הוא. הוא צמוד לאוקיינוס, משמע לעיתים רוחות ומזג אויר מתעתע (בכל עונה). כמובן שגם בחורף ישנם ימים נעימים (נעימים = ללא גשמים ורוחות), אבל סביר שבתקופה הזו מזג האויר יהיה חורפי.
ולכן, מציעה לכם כמה ימים לפני הטיול המתוכנן להתעדכן במזג האויר הצפוי ועל סמך זה להחליט מתי כדאי לצאת.
לגבי העיירות שלאורך הכביש.. נחמדות, קטנות, חלקן אף תיירותיות, אבל אין בהן משהו מיוחד לעשות.

ועוד דבר קטנטן, גם לחורף יש את היופי משלו. אם יצאו לכם ימים סוערים, לא נורא. הדרך מקסימה, הים סוער ואני בטוחה שתהנו (רק סעו בזהירות
Smile )

שיהיה טיול מהנה

[עודכן ב:22 מאי 2008 07:55:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:בגדים
להודעה הבאה:שאלות בקשר לויזה לאוסטרליה

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר