כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. בירור [קצת שונה] לגבי הויזה הניו זילנדית 01/11/2007 14:53 לתגובה הבאה
  נמרוד לא מחובר נמרוד  משתמש בינוני 71 הודעות עד כה
אין ספור פעמים דובר כאן שמקבלים עם הנחיתה בניו זילנד ויזה לשלושה חודשים, ואם רוצים אפשר אח"כ להאריך אותה.

השאלה שלי היא כזו:
1. באילו ערים ניתן להאריך את הויזה? אני מניח שאפשר באוקלנד/כרייסצ'רץ/וולינגטון - אבל באיזה ערים עוד אפשר? (האם יש רשימה מסודרת של מקומות וכתובות שניתן לקבל?)
2. כמה זמן לפני שהיא נגמרת ניתן להאריך אותה? לדוגמא, אם אחרי חודשיים של טיול אני הולך להאריך, האם אני אקבל ויזה לשלושה חודשים מאותו יום? איך הולך כאן החישוב ומהן האופציות העומדות בפני?
3. כמה עולה ההארכה, וכמה זמן לוקח התהליך / כמה מראש צריך לעשות את זה?

[עודכן ב:01 נובמבר 2007 14:55:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלות טובות! תגובה ל - 1 02/11/2007 00:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ג'וני ורונית לא מחובר ג'וני ורונית  משתמש פעיל 786 הודעות עד כה
אכן, שאלות שאני לא חושב שנענו כאן בפורום. בשנים האחרונות היו שינויים ולכן גם אם יש תשובות ישנות הם לא יהיו רלוונטיות. פעם היה אפשר להאריך ויזה באינטרנט - זה הופסק לפני כשנה.

הרגע דיברתי עם משרד ההגירה כאן כדי לברר תשובות מדוייקות לשאלות, והנה התוצאות:

מיקומי המשרדים:
http://www.immigration.govt.nz/Administration/SupportPages/c ontact.htm

ממילא אין צורך להגיע למשרד אלא לשלוח את כל מה שדרוש בדואר (כולל דרכון)ולקבל חזרה בדואר (או לבוא לאסוף כשמוכן). הזמן שלוקח משתנה מאד ממשרד למשרד (הם נתנו לדוגמא כ 10 ימים בקרייסטצ'רץ, 30 יום באוקלנד). הם טענו שאי אפשר לקבל את ההארכה במקום, הנסיון שלנו אומר שזה תלוי בעומס ובנחמדות הפקיד ובמקרה הספציפי שלכם, ולפעמים הם מוכנים לעשות את ההארכה במקום.

אחד הדברים שצריך להראות זה יכולת כלכלית. הם דורשים הוכחות שיש לכם 1000$NZ לחודש שהייה - הוכחה יכולה להיות תדפיס חשבון בנק וכד'

ההארכה ניתנת ל 3 חדשים מיום אישור ההארכה. לכן אתם יכולים להגיש בקשה כבר בהגעה, אבל זה כנראה לא יתן לכם הרבה זמן נוסף. הם המליצו לבקש הארכה אחרי חודש וחצי, אבל זה מאד תלוי כמה תוספת אתם צריכים.

עלות ההארכה היא 130$.

הם המליצו שאם אתם יודעים מראש שאתם תצטרכו יותר מ 3 חדשים אז לקבל את הויזה מראש לפני היציאה מהארץ. הבעייה היא שאין שגרירות לניו-זילנד בישראל וצריך לשלוח לשגרירות ניו-זילנד בבנקוק! (כולל הדרכון). אין לי מושג כמה מהר או טוב זה יעבוד - לפרטים צריך ליצור קשר עם המשרד בבנקוק (באותו העמוד למעלה).

לפי מיטב ידיעתנו, האישור הוא כמעט אוטומטי במקרה שיש לכם את כל מה שצריך, אבל הם כמובן לא יגידו שזה אוטומטי.

המלצה שלי: כ 3 חדשים לפני שאתם רוצים לעזוב את ניו-זילנד, תמצאו כתובת בה אתם יכולים לקבל דואר, תתקשרו למשרד הקרוב לכתובת זו, ותשאלו כמה זמן הבקשה צפוייה לקחת. אם הזמן בסדר אז תשלחו את הבקשה בדואר ותאספו אותה בהמשך מהכתובת שנתתם. או, תשלחו למשרד שבו תוכלו לאסוף את הבקשה כשתהיה מוכנה. אם אתם ליד משרד אז כנסו, תמלאו טופס עם כל הפרטים ותשאירו שם בתיבה.

מקווה שזה הבהיר קצת.

ג'וני ורונית
אירוח ביתי
קרייסטצ'רץ, ניו-זילנד
http://www.saxonhomestay.co.nz
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. icon4.gif  עמית-לגזור ולשמור... כדאי להוסיף תחת שאלות נפוצות תגובה ל - 1 02/11/2007 16:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
tally tally לא מחובר tally  משתמש פעיל 1872 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תשובות טובות! תודה! תגובה ל - 2 02/11/2007 18:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איפה ניתן לראות את הבקשה שיש למלא ו/או את "כל מה שדרוש" (כמו שאמרתם)?
האם זה זמין להורדה מאיזה אתר? היכן ניתן לקבל את זה ע"מ למלא ולראות מה מבקשים?

סוגייה נוספת, ומטרידה אף יותר, היא בנוגע לדרכון ש- כפי שאמרתם - יש לשלוח בדואר אל משרד ההגירה הרצוי. זה בעצם אומר שכמה שבועות אני הולך להסתובב בניו זילנד ללא דרכון עלי (=ללא "זהות" למעשה).
מה אם במקרה אני צריך לטוס בדחיפות לישראל ואין עלי את הדרכון??
האם אין אופציה בה אני "אבזבז" יום שלם, אלך אל משרד ההגירה, אמסור את הדרכון, אמלא טפסים, אמתין בתורות, ובסופו של דבר אקבל שם את האישור המיוחל?

דיברתם על אופציה שבה "אם אתם ליד משרד אז כנסו, תמלאו טופס עם כל הפרטים ותשאירו שם בתיבה." האם במקרה זה אני למעשה לא מחויב להפרד מהדרכון? או לחלופין - מה אפשר לעשות כדי לא להסתובב "אנונימי" ברחוב כמה שבועות?

מעריך את תשובתכם,
נמרוד.

[עודכן ב:02 נובמבר 2007 18:11:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תשובות טובות! תודה! תגובה ל - 4 03/11/2007 12:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום,

הנה הקישור לדף הטפסים, שם הטופס שצריך למלא הוא טופס 1017 (אם מגישים באוקלנד יכול להיות שצריך טופס אחר - בכל מקרה, כדאי להתקשר ולשאול)
http://www.immigration.govt.nz/migrant/general/formsandfees/ formsandguides/visit.htm

לגבי הדרכון - אכן צריך להשאר בלי דרכון - הם לא מתייחסים לזה כאן כאל בעייה. בכל מקרה, תמיד אפשר להגיע למשרד ששלחתם אליו את הדרכון, ושם יוכלו להחזיר לכם אותו.

לגבי קבלת ההארכה במקום - בטלפון כששאלתי אמרו שאין אופציה כזו. הנסיון שלנו אומר שלפעמים יסכימו - זה תלוי בפקיד הספציפי וברצון שלהם לעזור. בלי סיבה ספציפית אני לא חושב שיסכימו.

לגבי האופציה של להשאיר את הבקשה במשרד, אכן זה אומר להשאיר את הדרכון. כל מה שחסכתם זה את משלוח הבקשה עם הדרכון בדואר (וגם, לא צריכים להדפיס את הבקשה כי יש להם אותם שם).

אני יודע שזה נשמע קצת מפחיד לשלוח דרכון בדואר ולהשאר בלעדיו, אבל זו באמת הדרך המקובלת, ואין עם זה הרבה בעיות - ובעיקר אין הרבה ברירה. אפשר לנסות להתחנן בטלפון או פנים אל פנים אבל לא מובטח שזה יעזור (ולצעוק ממש לא עוזר בניו-זילנד)

ג'וני ורונית
אירוח ביתי
קרייסטצ'רץ, ניו-זילנד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. כן בוס תגובה ל - 3 03/11/2007 20:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עמית עמית לא מחובר עמית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 8858 הודעות עד כה
הוסף
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. בבקשה הבהרה בנוגע לויזה לניו זילנד תגובה ל - 5 03/11/2007 22:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  גבריאלה לא מחובר גבריאלה  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
האם יציאה מניו זילנד לאיי פיג'י וחזרה לניו זילנד מקנה עוד 3 חודשיים מרגע החזרה?
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. כן תגובה ל - 7 03/11/2007 22:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אני רק מנסה לעזור להאכלה בכפיות... תגובה ל - 6 03/11/2007 23:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
tally tally לא מחובר tally  משתמש פעיל 1872 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אתה צריך להתחיל להתרגל להאכיל בכפית, לא? תגובה ל - 9 03/11/2007 23:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1433 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. איזה כפית? תגובה ל - 10 03/11/2007 23:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רעי רעי לא מחובר רעי  משתמש פעיל 1510 הודעות עד כה
מערבבים לו את זה עם בירה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. שאלות המשך תגובה ל - 1 04/11/2007 00:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אם נעזוב לרגע את המקרים החריגים שבהם אני צריך בדחיפות את הדרכון בשביל לטוס לארץ - אני עדיין מרגיש שביום-יום אני לא יכול להסתדר בלעדיו כמה שבועות.
מכיוון שהוא משמש כתעודת הזהות שלי, הרי בטח באכסניות (או בכל מקום אחר בו יבקשו תעודה מזהה) בעצם תווצר לי בעיה - כי הם לא בדיוק יסכימו לקבל כרטיס סטודנט בתור תחליף Smile, ולך תסביר להם שהדרכון שלך לא עליך...
אני מניח שלתושבים המקומיים אשר צריכים להאריך את דרכונם (או לבצע כל פעולה אחרת) זה פחות מפריע, כי יש להם תעודת זהות וגם יש להם בית בו הם גרים כדרך קבע. אבל עבור מטיילים אשר עוברים כל הזמן מנקודה לנקודה והדרכון הוא אמצעי הזיהוי היחיד שלהם, אני לא מבין איך אפשר לטייל בלעדיו.

האם למישהו מבין חברי הפורום יצא להאריך ויזה בנ"ז?
איך הסתדרתם לטייל בלי הדרכון?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. אולי השתנו דברים בינתיים... תגובה ל - 12 04/11/2007 00:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  sana לא מחובר sana  משתמש פעיל 2305 הודעות עד כה
אבל כשאנחנו טיילנו, בתחילת 2004, הארכנו את הויזה בחודש.
3 שבועות לפני פקיעת התוקף של האשרה הראשונה שקיבלנו (כשנחתנו) ניגשנו למשרד ההגירה בכרייסצ'רץ', מצויידים בתמונות פספורט, דף חשבון מהבנק והרבה הרבה סבלנות... מילאנו טופס (שקבלנו שם), והמתנו בתור קרוב לשעתיים. כשהגיע תורנו ניגשנו לפקיד, הוא שאל אותנו על התוכניות שלנו, על מצב החשבון, על המצב בארץ וכו' - ובסוף אישר לנו אשרה לחודש נוסף (זה מה שביקשנו, זה לא שהוא לא הסכים להאריך ביותר - אולי אם היינו מבקשים 3 חודשים, היינו מקבלים...).
בכל מקרה, ה"תענוג" עלה לכל אחד מאיתנו 85$NZ וזכינו בסופו לחותמת יפה בדרכון...

אולי עכשיו זה אחרת (וג'וני ורונית אמורים להיות מעודכנים בנושא), אבל "בזמנו" בטוח היה אפשר לעשות את זה "במקום", בסניפים השונים של משרד ההגירה, בערים הגדולות (והבינוניות).

בהצלחה,
אנה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. אולי השתנו דברים בינתיים... תגובה ל - 13 04/11/2007 00:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זהו, שכמו שאמרתי קודם, אני אפילו אשמח "לבזבז" יום שלם ולהתקע במשרד ההגירה, אבל בסופו של דבר לסיים את התהליך שם.

מוזר לי ש"על הנייר" אין אפשרות להארכה במקום, אלא רק באמצעות הדואר...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. הארכת ויזה תגובה ל - 14 04/11/2007 09:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or מחובר Or  משתמש פעיל 581 הודעות עד כה
ג'וני ורונית כתבו מאוד מדוייק. לרוב עושים את זה בדואר,
אני עשיתי את זה בדואר וזה הלך מאוד מאוד מהר, הייתי בלי דרכון משהו כמו 4-5 ימים כשבאמצע היה סופשבוע, וקיבלתי אותו חזרה בדואר שליחים.
זה לא היה לגמרי בנסיבות רגילות, כך שאי אפשר להקיש מזה לגבי כל אחד.

בכל מקרה, אני מכיר עוד אנשים שהאריכו את הדרכון מס' פעמים, וגילו שמשרד ההגירה בדאנידין הרבה פחות עמוס מאשר בכרייסצ'רץ', לכן הם האריכו שם, אני לא זוכר אם זה היה על המקום.
אבל מה שאני כן זוכר, זה שהם סיימו עם זה ביום אחד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. עד כמה שאני זוכרת ברוב המקומות לא מבקשים דרכון תגובה ל - 12 04/11/2007 21:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. עוד משהו תגובה ל - 1 05/11/2007 11:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שאלה "מטופשת" אבל בהחלט מתבקשת, בשביל לקבוע את מועד הטיסה חזרה לארץ:

איך נספרת התקופה של הויזה שמקבלים? האם בתור "90 ימים" או בתור "שלושה חודשים"?
לדוגמא, אם אני נוחת בנ"ז ב- 15/11/07, מתי היום האחרון של הויזה שלי (=מתי אני חייב לעזוב)? האם כעבור 90 ימים בדיוק, ב- 12/2/08, או כעבור 3 "חודשים", כלומר ב- 15/2/08?

וגם, האם יום הנחיתה בנ"ז ויום ההמראה מנ"ז נחשבים שניהם במניין מספר הימים?

[עודכן ב:05 נובמבר 2007 11:39:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. 90 יום תגובה ל - 17 05/11/2007 12:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הויזה היא ל 90 יום, לא 3 חדשים.

לגבי יום ההתחלה והסוף אני כבר לא בטוח (והאמת, אני לא חושב שקריטי), אבל אני הייתי מנחש שלוקחים 90 יום קדימה מיום הנחיתה וצריך לצאת ביום שזה יוצא - זה יוצא שאפשר להשאר בדיוק 90 יום (ואם נוחתים בשעות המתאימות אפשר כמעט להגיע ל 91 Smile).

ג'וני ורונית
אירוח ביתי
קרייסטצ'רץ, ניו-זילנד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. שאלה על סכום הכסף תגובה ל - 18 08/03/2008 09:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  GBentor לא מחובר GBentor  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
הסכום של הכסף שצריך להראות להם הוא 1000 דולר לכל חודש נוסף או 1000 דולר לכל חודש מהיום שאני מגיש את הבקשה?

למשל, אם אני נמצא חודש לפני סיום הויזה ורוצה להאריך בחודש נוסף, אז אני צריך 2000 דולר או 1000 דולר יספיקו?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. איך מסתדרים בלי דרכון תגובה ל - 12 08/03/2008 11:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  danitpeleg לא מחובר danitpeleg  משתמש בינוני 85 הודעות עד כה
לתושבי ניו זילנד אין תעודות זהות. אם צריך אמצעי זיהוי הם יבקשו רשיון נהיגה. הרשיון הישראלי הוא גם באנגלית וגם עם תמונה וצריך להספיק. מסמך נוסף יכול להיות רשיון הנהיגה הבינלאומי או אם יש לך כרטיס סטודנט בינלאומי עם תמונה.
אם אתה לא צריך לפתוח חשבון בנק, סביר להניח שלא תצטרך דרכון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. ממליצה בחום על הסניף של דנידין! תגובה ל - 15 08/03/2008 17:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המכשפה מהקסקייד סאדל המכשפה מהקסקייד סאדל לא מחובר המכשפה מהקסקייד סאדל  משתמש מתחיל 48 הודעות עד כה
אישית, האריכו לי שם פעמיים את הויזה! אם מגיעים לשם בבוקר, הסיכויים הם מאד גבוהים שעד הצהריים תקבלו חזרה את הויזה ואת הדרכון (כמובן בהנחה ויש את כל המסמכים הדרושים).

בד"כ מאד שקט שם, לעומת סיפורי האימה ששמעתי על כרייסטצרץ. עמדתי אולי 5 דקות בתור. בשתי הפעמים שהייתי שם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. שאלה על סכום הכסף תגובה ל - 19 08/03/2008 20:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יעקב שפירא יעקב שפירא לא מחובר יעקב שפירא  משתמש בינוני 131 הודעות עד כה
צריך להראות סכום של 1000$ לכל חודש נוסף של שהייה.
אם שי לך עוד חודש שהיה, ואתה רוצה להשאר חודש נוסף - 1000$ יספיקו.
חוצמזה, אפשר לשאול אותם שם, במיוחד אם אתה בדניידין, הם מאוד נחמדים שם...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. icon7.gif  אכן נדאג להעביר את זה ל-1001 טיפים! תודה תגובה ל - 3 09/03/2008 07:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יעל מ. יעל מ. לא מחובר יעל מ. - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 621 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. אכן נדאג להעביר את זה ל-1001 טיפים! תודה תגובה ל - 23 18/04/2008 22:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  sivani86 לא מחובר sivani86  משתמש מתחיל 13 הודעות עד כה
הבנתי מה הנוהל בנוגע להארכת הויזה בניו זילנד אבל בנוגע לקבלת הויזה הראשונית...
האם זה אוטומטי לכל מי שנכנס לניוזילנד או שיש צורך להכין משהו לפני הטיסה לשם?
אני אמורה להגיע לניו זילנד ב02/10/2008 למשך חודש.. האם זה בכלל מספיק בשביל ניו זילנד?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. את צריכה להגיע לנ"ז כשיש לך כרטיס יציאה ממנה תגובה ל - 24 18/04/2008 23:19 לתגובה קודמת
אבל חוץ מזה קבלת ויזת התייר היא די אוטומטית. אני לא חושבת שזה נכון במאה אחוז, כלומר, יכולים בנסיבות חריגות לסרב להכניס אותך, אבל בכל מקרה זה חריג ואיך שלא יהיה את לא צריכה להכין שום דבר מראש (מלבד כרטיס יציאה).

תראי, אם יש לך אפשרות להאריך את תקופת השהות שלך בנ"ז - לכי על זה. אם לא אז תטיילי חודש. את פשוט צריכה להתאים מסלול למסגרת הזמן שלך. בואי נגיד שאם היה לי עכשיו שבוע בנ"ז מאיזושהי סיבה, הייתי מוצאת מה לעשות גם במשך שבוע אחד.
אני לא יודעת איך הטיסות שלך מסודרות, אבל באופן כללי את יכולה לעשות טיול ממוקד יחסית באזור קצת מצומצם (נגיד, רק באי הדרומי) או טיול יותר שטחי באזורים יותר נרחבים. לבחירתך. יש מספיק מה לעשות בנ"ז גם אם זה "רק" חודש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה בהתלבטות- פיג'י או איי קוק?
להודעה הבאה:??אוסטרליה??

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק